Använd rätt kreditkort för mobilabonnemanget

Numera erbjuder de flesta mobiloperatörer ett flertal olika betalningsalternativ när det gäller månadsfakturan för ditt mobilabonnemang. Du kan vanligtvis välja mellan exempelvis faktura, autogiro och kortbetalning. Lite beroende på vilket betalkort du har kan just kortbetalning vara ett lite extra gynnsamt alternativ.

Att registrera sitt kort hos din mobiloperatör är ofta väldigt smidigt. Varje månad som det är dags att betala dras beloppet automatiskt och du behöver inte administrera några fakturor. Men utöver att det i regel är väldigt smidigt kan det också ge dig andra förmåner via kreditkortsbolaget. Här gäller det dock att ha koll på vilka eventuella förmåner du kan ta del av och vilka krav utgivaren av kreditkortet eventuellt har.

Det finns idag ett stort utbud av både debet- och kreditkort. Just kreditkorten kan ge dig som ägare mängder av diverse förmåner när du använder dem. Vissa ger dig exempelvis bonuspoäng på samtliga köp du genomför med kortet. Det innebär att du mer eller mindre automatiskt får en bonus om du använder ett sådant bonuskort för din mobilräkning. Med tanke på att mobilräkningen är återkommande kan det faktiskt vara ett väldigt enkelt sätt att samla bonuspoäng. 

Mobiloperatörer och accepterade kreditkort

De mobiloperatörer som accepterar kortbetalning godkänner i regel både debet- och kreditkort. Det är dock långt ifrån självklart att de godkänner alla kreditkort. Exempelvis godkänner Hallon i princip alla kort som är utgivna av Visa eller Mastercard. Dessvärre godkänner de inte kreditkort som är utgivna av Amex. Det är så klart lite synd med tanke på de många förmåner man kan ta del av via just Amex. Även andra mobiloperatörer kan ha liknande restriktioner så kontrollera vad som gäller innan du försöker logga in och byta betalkort.

Samarbeten med kreditkortsutgivare

Det finns även mobiloperatörer som har direkta samarbeten med olika kreditkortsutgivare. Exempelvis har Vimla ett samarbete med kreditkortet re:member flex. Har du detta kreditkort kan du logga in på deras förmånsportal och ta del av en rabatt om du vill teckna ett nytt Vimla mobilabonnemang.

Just förmåner via kreditkort kan vara lite komplicerat men här kan det faktiskt vara värt att investera lite tid och granska villkoren. Det kan trots allt vara riktigt lönsamt på lite längre sikt.

Lämna en kommentar