Chilimobil mobilabonnemang

Chilimobil har flera intressanta mobilabonnemang. Speciellt om du har behov av mycket data. Som en av relativt få mobiloperatörer erbjuder de idag flera mobilabonnemang med fri surf.

Chilimobil 6 GB data

Fri surf

129 kr/mån

✔️ 1 Mbit/s
✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Ingen bindningstid

Chilimobil 100 GB surf

Fri surf

299 kr/mån

✔️ 10 Mbit/s
✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Ingen bindningstid

Chilimobil fri surf

Fri Surf

349 kr/mån

✔️ 100 Mbit/s
✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Ingen bindningstid

Om Chilimobil

Chilimobil lanserades i Sverige under 2020. De har från start använt sig av Tres mobilnät och framför allt riktat sig mot konsumenter som har ett behov av mycket data. För mängden data som ingår är Chilimobil ett billigt alternativ som kan konkurrera med lite mer välkända operatörer som Hallon och Vimla. Som majoriteten av de senaste årens nya mobiloperatörer säljs Chilimobils mobilabonnemang enbart digitalt. 

Chilimobils olika abonnemang

Chilimobil har ett par olika alternativ när det gäller sina mobilabonnemang. Till skillnad från övriga mobiloperatörer har de flera alternativ med fri surf. Istället för så kallade surfpotter skiljer sig abonnemangen åt genom hastigheten på datan. Detta är än så länge något unikt på den svenska marknaden.

På samtliga abonnemang ingår fria samtal och SMS inom Sverige. Som standard är det inte någon bindningstid. Chilimobil erbjuder dock en rabatt om du binder ditt mobilabonnemang på ett år. Utöver deras “ordinarie” abonnemang har de även paketerade lösningar för olika kundgrupper.

Företagsabonnemang

Som en av få lågprisoperatörer erbjuder Chilimobil företagsabonnemang. Det är dock främst mobilabonnemang för det lite mindre företaget. De erbjuder exempelvis ingen växellösning eller annan funktionalitet som kan vara av intresse för större företag. Om du däremot är ett enmansföretag som vill teckna ett företagsabonnemang snabbt och enkelt online kan Chilimobil vara ett bra alternativ. Speciellt om du har behov av mycket data.

Sen augusti 2022 erbjuder Chilimobil fri surf på alla sina företagsabonnemang. Skillnaden i kostnad beror sedan på vilket hastighet du behöver. En lite annorlunda paketering som gör att Chilimobil skiljer sig från andra operatörer.

Seniorabonnemang

Under 2021 lanserade Chilimobil även seniorabonnemang. Än så länge finns det ett antal olika alternativ när det gäller mängden data. Det finns också ett alternativ med fri surf. Det är dock mer utav en seniorrabatt än specifika abonnemang. För att kunna teckna ett seniorabonnemang hos Chilimobil behöver du ha fyllt 55 år. Som med övriga abonnemang hos Chilimobil är deras seniorabonnemang främst för kunder som har behov av mycket surf.

Studentabonnemang

Chilimobil erbjuder även studentrabatter. Deras studentabonnemang har väldigt mycket surf för pengarna. Men mycket surf kostar också mycket pengar. Så Chilimobil har ofta specifika kampanjer mot studenter där de erbjuder ett reducerat pris under en begränsad period. Om du är student och vill testa Chilimobil rekommenderar vi därför att du håller koll på aktuella erbjudanden. Ett annat tips kan vara att försöka nyttja Chili Kompisar. Detta är ett program där du kan få en rabatt om du värvar flera kunder till Chilimobil.

Fri surf hos Chilimobil

I princip alla bättre operatörer erbjuder idag fria samtal och SMS på sina abonnemang. Har du väl valt mobiloperatör är det istället mängden data du behöver som blir det främsta valet. Hur mycket data man behöver är inte alltid helt självklart. Förbrukningen av data kan också variera mellan olika månader. Det finns idag vissa operatörer som erbjuder väldigt mycket data på sina mobilabonnemang. Det finns dock en gräns. Chilimobil har däremot flera alternativ utan gränser och med fri surf. Du behöver med andra ord aldrig oroa dig över hur mycket data du har kvar på ditt abonnemang i slutet av månaden. Det kostar förvisso en hel del pengar och är självfallet inte det billigaste mobilabonnemanget om du behöver hög hastighet. Men använder du mycket surf kan det vara det mest prisvärda. Chilimobil erbjuder ett alternativ med fri surf på sin konsumentabonnemang, studentabonnemang, seniorabonnemang och företagsabonnemang.

Erbjudanden från Chilimobil

Många mobiloperatörer har kraftiga rabatter på sina abonnemang för nya kunder. Du kan exempelvis få halva priset under ett par månader. Chilimobil har tidvis denna typ av erbjudanden. För studenter är detta något de jobbar relativt konsekvent med. Annars har Chilimobil jobbat med att paketera sina mobilabonnemang med andra tjänster. Exempelvis har de haft erbjudanden på Viaplay Film & Serier ifall du tecknar ett mobilabonnemang hos dem. För vissa kan dessa typer av erbjudanden på olika streamingtjänster eller dylikt vara ett bra sätt att “slå två flugor i en smäll”. 

Chilimobils övriga tjänster

Utöver att erbjuda olika mobilabonnemang till företagare, studenter och seniorer har Chilimobil ett par övriga tjänster och produkter.

Mobilt bredband

Långt ifrån alla mobiloperatörer erbjuder idag mobilt bredband. Många klarar sig med att använda sin telefon för surf men ibland kan det finnas fördelar med ett mobilt bredband. Exempelvis på semestern om du vill kunna streama filmer på flera enheter i sommarstugan. Chilimobil har ett par olika alternativ när det gäller mobilt bredband och ett som har fri surf. Observera att Chilimobils mobila bredband enbart fungerar inom Sverige. Inte ett bra alternativ för utlandssemestern med andra ord.

Mobiltelefoner

Om du är ute och jämför mobilabonnemang har du säkert stött på olika erbjudanden där du även kan köpa en mobiltelefon till ett rabatterat pris. Chilimobil jobbar inte riktigt på det sättet och säljer heller inte mobiltelefoner direkt till sina kunder. De har dock olika samarbeten med olika tillverkare som innebär att du som kund kan få en rabatt på din nya mobiltelefon.

Chilimobils kundservice

Som många av dagens billigare mobiloperatörer erbjuder inte Chilimobil en kundservice över telefon. Istället försöker de svara på så många frågor som möjligt på sin hemsida. Behöver du ändå komma i kontakt med deras kundservice är det mail eller chat som gäller.

Mail

Det går så klart att maila din frågor till Chilimobils kundservice. Deras löfte är svar inom 24 timmar. Detta löfte är förvisso bättre än hos flera av deras främsta konkurrenter. Det är dock en relativt lång svarstid om du har ett brådskande ärende. För snabbare svar hänvisar de till sin chat eller Messenger.

Chat & Messenger

Behöver du komma i kontakt med Chilimobils kundservice snabbt erbjuder de hjälp via deras chat eller Messenger. Dock är öppettiderna begränsade till 8-17 på vardagar. På helger och kvällar är det stängt. Självfallet en stor nackdel om du har något problem med ditt mobilabonnemang och behöver hjälp.

Omdömen av Chilimobil

Omdömen av Chililmobil på exempelvis TrustPilot och Reco är inte direkt smickrande. Lite förvånande verkar den främsta kritiken vara deras täckning. Chilimobil använder sig av Tres nät och har samma täckning som Tre och Hallon. Är du osäker på hur bra täckning Tres nät har där du normalt befinner dig rekommenderar vi att du kontrollerar deras täckningskarta.

Absolut ett bra pris på abonnemangen och bra täckning i storstäderna men tyvärr faller betyget då täckning är värdelös utanför stan.

Rune, TrustPilot

Vanliga frågor om Chilimobil

Förhoppningsvis har du redan fått svaren på dina frågor om Chilimobil. Men för säkerhets skull har vi sammanställt svaren på några av de vanligaste frågorna nedan. Har du några övriga frågor eller erfarenheter av Chilimobil får du gärna skriva en kommentar eller kontakta oss direkt.

Vilket nät använder Chilimobil?

Chilimobil är en så kallad virtuell mobiloperatör. Det betyder att det inte har något eget nät i Sverige. Istället hyr de kapacitet från Tres nät för sina svenska kunder.

Kan man spara surfen hos Chilimobil?

Nej. I dagsläget erbuder inte Chilimobil sina kunder att spara oanvänd surf på sina mobilabonnemang. Detta har sakta men säkert blivit en standard och de skulle inte förvåna oss om Chilimobil lanserar denna funktion inom kort. På deras mobilabonnemang med fri surf är detta dock inte nödvändigt.

Har Chilimobil en app?

Chilimobil har en app för sina kunder som de kallar för “MittChili-appen”. Via appen kan du bland annat kontrollera hur mycket surf du har kvar och ändra betalsätt. Inloggning sker genom BankID.

Erbjuder Chilimobil billiga mobilabonnemang?

Chilimobils tagline är “mycket surf för pengarna”. Har du behov av mycket data är Chilimobils mobilabonnemang billiga. Klarar du dig däremot med lite mindre data finns det billigare alternativ.

Vad är Chili Kompisar?

Chili Kompisar är ett program för Chilimobils kunder. Via Chili Kompisar kan du värva vänner och bekanta till Chilimobil. För varje värvad kund får du och din vän 20 kr i rabatt på era respektive mobilabonnemang varje månad. Det finns inga begränsningar på hur många vänner du kan värva. Så i teorin kan du helt nolla din mobilräkning.

Klicka på ett hjärta för att betygsätta denna artikel!

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal betyg: 1

Inga betyg ännu

2 svar på ”Chilimobil mobilabonnemang”

  1. Funderar på att byta till Chilimobil med fri surf men det känns lite oklart om man klarar sig på 1 Mbit/s. Vad är den normala hastigheten hos andra operatörer?

    Svara
    • Hej JP, normal hastighet när du surfar på din mobiltelefon beror lite på om du har tillgång till 3G eller 4G. 3G har en teoretisk maxhastighet på 21,6 Mbit/s medans 4G har en maximal hastighet på 100 Mbit/s på mobila enheter. Har du tillgång till 5G kan du surfa i betydligt högre hastigheter än så. Så den ”normala” hastigheten de flesta mobiloperatörer brukar ange är 10-54 Mbit/s. Hastigheten på det billigaste mobilabonnemanget från Chilimobil är alltså betydligt långsammare än på ett ”normalt” mobilabonnemang. Om du vill kunna streama på din telefon rekommenderar vi att du väljer alternativet med minst 10 Mbit/s.

      Svara

Lämna en kommentar