Comviq mobilabonnemang

Comviq är en etablerad mobiloperatör som erbjuder rikligt med surf till rimliga priser. För närvarande har de fem olika ordinarie mobilabonnemang. 

Comviq mobilabonnemang

4 GB

125 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Spara surf
✔️ Ingen bindningstid

Comviq mobilabonnemang 8 GB

8 GB

175 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Spara surf
✔️ Ingen bindningstid

Comviq mobilabonnemang 15 GB

15 GB

225 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Spara surf
✔️ Ingen bindningstid

Comviq mobilabonnemang 30 GB

30 GB

275 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Spara surf
✔️ Ingen bindningstid

Comviq mobilabonnemang 100 GB

100 GB

375 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Spara surf
✔️ Ingen bindningstid

Om Comviq

Comviqs historia går så långt tillbaka som 1981 när Jan Stenbeck lanserade en utmanare till dåvarande Televerkets monopol. Namnet var initialt Comvik men ändrades till Comviq 1991. Det var dock först 1997 som Comviq började bli ett välkänt varumärke. Under detta år slog de ihop sig med Tele2 men det var framför allt lanseringen av kontantkort som blev en succé. Under många år erbjöd Comviq enbart kontantkort men sedan 2012 erbjuder de även mobilabonnemang. Kontantkort är fortfarande en del av Comviqs verksamhet men här har vi valt att fokusera på deras mobilabonnemang.

Comviqs olika mobilabonnemang

När det gäller mobilabonnemang har Comviq idag ett relativt stort utbud som primärt skiljer sig åt gällande mängden data som ingår. De har dock även specifika seniorabonnemang samt erbjudande för studenter och barn/ungdomar under 18 år.

Comviq seniorabonnemang

Som flera andra operatörer erbjuder Comviq något som det kallar seniorabonnemang. Dessa abonnemang har egentligen ingen annorlunda funktionalitet än deras ordinarie abonnemang. Istället är det mer en rabatt för seniorer. Deras seniorabonnemang har förvisso en något annorlunda fördelning gällande mängden data där deras största seniorabonnemang har 50 GB surf. För att kunna teckna ett seniorabonnemang hos Comviq behöver du ha fyllt 55 år. 

Comviq studentabonnemang

Utöver seniorer erbjuder även Comviq mobilabonnemang för studenter och ungdomar under 18 år. När det gäller deras studentabonnemang behöver du studera på en utbildning som är kopplad till Mecenat eller Studentkortet. När det gäller deras barnabonnemang kan dessa enbart tecknas av barnets förälder eller målsman. I jämförelse med deras ordinarie abonnemang är priset för data aningen bättre. Comviq har också återkommande kampanjer och rabatter för just studenter.

Comviqs priser & surf

Comviq ligger helt ok i pris. Det kan dock inte riktigt konkurrera med exempelvis Vimla och Hallon men deras erbjudande skiljer sig också en aning åt. När det gäller surf erbjuder de rejält men ändå långt ifrån mest. Dock betydligt mer än exempelvis Fello. Comviq har också infört möjligheten att spara oanvänd surf på majoriteten av sina mobilabonnemang.

Utlandssamtal

Något som särskiljer Comviq från flera andra lågprisoperatörer är deras kostnader på utlandssamtal. Numera ingår i regel fria samtal på alla samtal inom Sverige. Priserna för utlandssamtal kan dock skilja sig åt en hel del. Just Comviq erbjuder ett visst antal fria minuter till utvalda länder varje månad. Hur många minuter det rör sig om skiljer sig mellan olika abonnemang. De gäller heller inte för hela världen. Men ringer du regelbundet utomlands kan detta vara en detalj som faktiskt gör Comviq till den billigaste operatören för just dig.

Omdömen av Comviq

Många mobiloperatörer har låga betyg hos tjänster som exempelvis Reco och TrustPilot. Just Comviq har faktiskt bland de sämre omdömena på marknaden idag. Från de negativa omdömen vi gått igenom står det klart att det främst är deras kundservice som är grunden till mycket negativ kritik. Även deras fakturor är det många som irriterar sig på. Lite av en varningsflagg men faktum är att negativa omdömen av lågprisoperatörer är mer regel än undantag.

Comviq är billigt och har många bra deals men kundservicen var det sämsta jag varit med om.

Sukhoi, TrustPilot

Comviqs kundtjänst

Även om Comviqs kundtjänst har fått mycket kritik är deras tillgänglighet betydligt bättre än hos många konkurrenter. Utöver att de har svaren på vanliga frågor på sin hemsida kan du kontakta deras kundtjänst på flera olika sätt.

Mail

Mail är sällan det populäraste alternativet när det gäller att kontakta sin mobiloperatör. Comviq erbjuder så klart mailsupport men deras löfte om svar inom 3-4 arbetsdagar imponerar antagligen på få och kan säkert vara en källa till irritation.

Chat

Som många andra mobiloperatörer erbjuder även Comviq sina kunder att chatta med kundservice. Chatten är öppen under arbetstid på vardagar. Något vi tycker är bra är att den även är öppen på lördagar. Just lördagsöppet på chatten är det faktiskt relativt få av Comviqs konkurrenter som erbjuder.

Telefon

Har man problem med sitt mobilabonnemang är det många av oss som faktiskt vill ha någon att prata med direkt hos kundtjänsten. Tyvärr är detta en tjänst som många mobiloperatörer har skurit ner på. Dock inte Comviq. De erbjuder telefonsupport till alla sina kunder alla vardagar under arbetstid. 

Comviqs övriga tjänster

Det finns idag flera mobiloperatörer som specialiserat sig på att erbjuda riktigt billiga mobilabonnemang. Comviq har inte det billigaste erbjudandet när det gäller just mobilabonnemang men erbjuder flera andra tjänster/produkter som flera av deras konkurrenter inte gör i dagsläget.

Bredband

Comviq erbjuder fiberbredband för snabbt internet i hemmet. Något vi gillar är att det inte har några bindningstider på deras bredband. Har du både bredband och mobilabonnemang hos Comviq får du dubbel mängd surf på de flesta av deras mobilabonnemang utan extra kostnad.

Kontantkort

Många förknippar fortfarande Comviq med kontantkort. Det är något som det fortfarande erbjuder. Du kan köpa deras kontantkort på deras hemsida eller i många kiosker. Där kan du också “tanka” extra surf eller samtalsminuter till utlandet.

Mobiler

Om du är ute efter både ett nytt mobilabonnemang och en ny mobiltelefon kan Comviq också vara ett intressant alternativ. De erbjuder ett stort utbud av mobiltelefoner från märken som Apple och Samsung. Detta kan vara ett bra alternativ om du vill delbetala din nya mobiltelefon.

Vanliga frågor om Comviq

Även om Comviq är en av de mer välkända mobiloperatörerna i Sverige dyker det upp intressanta frågor och funderingar. Nedan försöker vi ge korta och raka svar på några av de vanligaste frågorna. Hittar du inte svaret på just din fråga får du gärna skriva en kommentar eller kontakta oss.

Vem äger Comviq?

Comviq är ett varumärke som ägs av Tele2 Sverige. Tele2 är i sin tur noterade på Stockholmsbörsen där Kinnevik är den största ägaren.

Vilket nät använder sig Comviq av?

Då Comviq är ett varumärke som ägs av Tele2 använder de sig också av Tele2s nät. Sen har Tele2 olika samarbeten när det gäller exempelvis deras 4G-nät som har byggts ut tillsammans med Telenor.

Var kan hitta Comviqs täckningskarta?

Är du osäker på om Comviq kan erbjuda bra täckning rekommenderar vi att du kontrollerar deras täckningskarta. Du hittar den här. Observera att täckningskartor är långt ifrån perfekta men kan ändå ge dig en indikation kring täckningen i ditt område.

Har Comviq stöd för esim?

Ja, Comviq erbjuder idag e-sim för både sina mobilabonnemang och kontantkort.

Har Comviq en app?

Ja, det har idag en app för både iOS och Android. I appen kan du bland annat kontrollera hur mycket surf du har kvar, ändra diverse inställningar, betala direkt i appen och mycket mer. Comviqs app har förhållandevis bra omdömen och något som många av deras kunder verkar uppskatta.

Klicka på ett hjärta för att betygsätta denna artikel!

Genomsnittligt betyg 4 / 5. Antal betyg: 4

Inga betyg ännu

Lämna en kommentar