Comviq barn

Här listar vi samtliga Comviq barnabonnemang med deras aktuella priser och eventuella kampanjer.

5 Abonnemang hittades

Senast kontrollerat: 2024-07-18

Barn
Surf
3 GB
Samtal & SMS
Fria
105 kr/mån
Priset gäller i 3 månader, därefter 105 kr/mån
52 kr/mån
1 101 kr
1 260 kr
0 mån
Barn
Surf
10 GB
Samtal & SMS
Fria
145 kr/mån
Priset gäller i 3 månader, därefter 145 kr/mån
72 kr/mån
1 521 kr
1 740 kr
0 mån
Barn
Surf
20 GB
Samtal & SMS
Fria
195 kr/mån
Priset gäller i 3 månader, därefter 195 kr/mån
97 kr/mån
2 046 kr
2 340 kr
0 mån
Barn
Surf
40 GB
Samtal & SMS
Fria
225 kr/mån
Priset gäller i 3 månader, därefter 225 kr/mån
112 kr/mån
2 361 kr
2 700 kr
0 mån
Barn
Surf
100 GB
Samtal & SMS
Fria
345 kr/mån
Priset gäller i 3 månader, därefter 345 kr/mån
172 kr/mån
3 621 kr
4 140 kr
0 mån

Comviq barnabonnemang

Comviq var tidigt ute på den svenska marknaden och dominerade initialt utbudet gällande kontantkort. Just kontantkort har många ansett vara lämpliga för barn då detta ger föräldrar bättre kontroll över kostnaderna för sitt barns mobiltelefoni. Nya mobilabonnemang med kostnadskontroll har dock försämrat incitamenten för just kontantkort och idag har Comviq paketerat flera mobilabonnemang för barn.

Idag har Comviq fem olika barnabonnemang. Dessa kan tecknas av föräldrar eller målsman till barn under 18 år. Rent funktionellt är det inga signifikanta skillnader från Comviqs ordinarie mobilabonnemang. Priset för mängden surf som ingår är dock aningen bättre.

Skillnader mellan olika barnabonnemang

Den primära skillnaden mellan Comviqs barnabonnemang är mängden surf som ingår per månad. Det finns idag fem olika nivåer på mängden surf men är du osäker på hur mycket data ditt barn behöver kan du alltid upp- eller nedgradera abonnemanget. Utöver mängden surf kan det tidvis finnas vissa funktionella skillnader mellan Comviqs barnabonnemang. Comviq har genom åren exempelvis begränsat viss funktionalitet på de billigare alternativen. Exempelvis erbjöd de inte initialt 5G på de billigaste abonnemangen.

Maxpris hos Comviq

Som förälder kan det så klart vara önskvärt att ha kontroll över ditt barns kostnader. Flera mobiloperatörer, som exempelvis Hallon och Vimla, har något som de kallar för kostnadskontroll. Detta är något du som förälder kan aktivera och på så sätt stänga av funktionalitet som exempelvis SMS-köp och utlandssamtal på ditt barns mobilabonnemang.

Comviq har en form av kostnadskontroll som de kallar för maxpris. Genom att logga in på “Mitt konto” kan du aktivera denna funktion. Du kan där välja att helt spärra all funktion som kan innebära ytterligare kostnader till ditt barns mobilabonnemang. Det som särskiljer Comviq från många övriga operatörer är att du även kan ange en maxgräns för abonnemanget. Detta innebär att mobilabonnemanget kan bli lite mer flexibelt och stänger inte helt av betaltjänster. Samtidigt får du kontroll över ditt barns maximala kostnader.

Priser på Comviqs barnabonnemang

Enligt oss erbjuder Comviq riktigt prisvärda mobilabonnemang för barn. Ditt barn får mycket surf för pengarna och det är egentligen bara Hallon och Vimla som på allvar kan konkurrera gällande pris. Det kan dock förekomma större skillnader i pris beroende på aktuella kampanjer så det är alltid rekommenderat att jämföra noggrant innan du väljer ett nytt mobilabonnemang till ditt barn. 

Nedan har vi listat alla Comviq barnabonnemang med mängden surf som ingår och till abonnemangets ordinarie pris.

Comviq barnabonnemang

6 GB

95 kr/mån

 • Fria samtal & SMS
 • Ej spara surf
 • Ingen bindningstid
Mer info
Comviq barn under 18 år

15 GB

175 kr/mån

 • Fria samtal & SMS
 • Spara surf
 • Ingen bindningstid
Mer info
Comviq barn 30 GB

30 GB

225 kr/mån

 • Fria samtal & SMS
 • Spara surf
 • Ingen bindningstid
Mer info
Barnabonnemang från Comviq

50 GB

275 kr/mån

 • Fria samtal & SMS
 • Spara surf
 • Ingen bindningstid
Mer info
Comviq abonnemang med mycket surf

100 GB

325 kr/mån

 • Fria samtal & SMS
 • Spara surf
 • Ingen bindningstid
Mer info

Kampanjer på barnabonnemang

Som övriga mobiloperatörer har Comviq i princip löpande kampanjer på sina olika mobilabonnemang för att kunna locka till sig nya kunder. Till skillnad från en del andra alternativ är det dock inte ovanligt att de marknadsför sina barnabonnemang tillsammans med en ny mobiltelefon. Men vanligtvis handlar det om ett rabatterat pris under en tidsbegränsad period eller en eventuell surfpott. Visst kan ett rabatterat pris vara lockande men vi uppmanar alla att även jämföra ordinarie priser innan val av mobilabonnemang. 

 • Info – Här på Mobilabonnemangi.se sammanställer vi aktuella priser och kampanjer på mobilabonnemang lämpliga för barn. Om du är intresserad av Comviqs aktuella kampanjer kan du enkelt jämföra dem mot övriga erbjudanden.

Täckning för Comviqs barnabonnemang

Comviq är ett varumärke som ägs av Tele2 och således använder det sig av Tele2s mobilnät. Tele2s utbyggnad av 4G och 5G täcker idag 99,9% av Sveriges befolkning men har du aldrig haft ett mobilabonnemang från Comviq rekommenderar vi att du ändå kontrollerar täckningen.

 • Tips – Ett snabbt och enkelt sätt att kontrollera täckningen där du bor eller där ditt barn normalt befinner sig är Comviqs täckningskarta. Den visar hur bra täckning deras respektive nät har i olika delar av landet.

Så tecknar du ett mobilabonnemang till ditt barn hos Comviq

Som förälder eller målsman tecknar du enklast ett mobilabonnemang till ditt barn från Comviqs webbplats. Du väljer där abonnemang “För studenter och dig under 18 år”. Sedan väljer du hur mycket surf ditt barn ska få tillgång till varje månad för att sedan avsluta din beställning i kassan.

I kassan anger du sedan dina personuppgifter, inte ditt barns. Det kommer också vara du som förälder som är registrerad på abonnemanget. Har ditt barn redan ett mobilabonnemang kan du välja att behålla det numret. Det är dock viktigt att det befintliga numret som ditt barn använder också är registrerat på den förälder som beställer det nya abonnemanget. Är det inte det kommer en portering inte att vara möjlig.

Betalningsalternativ

Du slutför din beställning genom att godkänna Comviqs allmänna villkor och den initiala fakturan kommer att skickas till den mailadress du angivit tidigare. Comviq erbjuder dock flera alternativ när det gäller betalningen av ditt barns mobilabonnemang:

 • Autobetalning med betalkort – Om du önskar automatisk betalning med ett betalkort är detta möjligt hos Comviq. Du behöver dock logga in på Mitt Konto på comviq.se eller deras app för att registrera ditt kort och aktivera tjänsten.
 • Plusgiro – Du kan välja att betala din faktura från Comviq via din bank och Plusgiro. Du finner all information om din faktura under betalning i Comviq-appen eller på Mitt Konto.
 • Kontokort – En betalning via Plusgiro kan ta 2-3 bankdagar. Så är du sen med betalningen kan du betala din faktura med kontokort från Mitt Konto. Ett sätt att minska risken med försenade betalningar är att aktivera autobetalning med betalkort.
 • E-Faktura – Comviq erbjuder även E-faktura. Önskar du E-faktura behöver du genomföra en beställning via din internetbank. Där behöver du, i sin tur, uppge ditt kundnummer hos Comviq.
 • Swish – Slutligen kan du även betala din faktura via Swish. För att genomföra betalningen behöver du då logga in på Mitt Konto.

Att automatiskt betala med betalkort för ditt barns abonnemang är antagligen det smidigaste alternativet. Du kan dessvärre inte välja det alternativet direkt vid beställning vilket vi finner aningen märkligt.

Support hos Comviq

Comviq erbjuder flera kanaler för support. På comviq.se finner du också svar på de vanligaste frågorna om deras barnabonnemang. Vill du komma i kontakt med deras kundservice kan du välja mellan chat, mail eller telefon. Deras chat är den kanal som de själva säger går snabbast och den är även öppen på lördagar. För telefonsupport är du begränsad till vardagar mellan 09:00 – 17:00. Du når Comviqs kundtjänst på 0772-212121.

Comviq barnabonnemang – FAQ

Comviqs barnabonnemang

Det kan vara nödvändigt med lite research för att teckna det bästa mobilabonnemanget för ditt barn. Överväger du ett alternativ från Comviq kan det säkert också finnas en och annan obesvarad fråga eller fundering. Därför har vi här försökt sammanställa våra svar på några av de vanligaste frågorna om Comviqs olika barnabonnemang. Hittar du inte svaret på din fråga går det alltid bra att kontakta oss eller att skriva din fråga i form av en kommentar längre ner på sidan.

Klicka på ett hjärta för att betygsätta denna artikel!

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal betyg: 4

Inga betyg ännu

2 svar på ”Comviq barn”

  • Hej Anna,

   Prismässigt är det inga större skillnader på Vimlas och Comviqs barnabonnemang. Om du är intresserad av en ny telefon till ditt barn kan det vara värt att kolla lite extra på Comviq. Glöm heller inte att Vimla och Comviq använder olika mobilnät så ta gärna ett par minuter för att kontrollera deras täckningskartor.

   Svara

Lämna en kommentar