Fello lanserar “nya” mobilabonnemang

Idag lanserade Fello flera uppdateringar gällande pris och mängd surf som ingår i deras olika mobilabonnemang. Förändringar gäller dock bara för nya kunder och berör inte befintliga abonnemang. Så på så sätt går det faktiskt att hävda att det är helt nya mobilabonnemang.

Att Fello genomför dessa förändringar kommer knappast som en överraskning. I februari meddelade Vimla att de höjde priserna och för bara några veckor sedan höjde Hallon sina priser. Tyvärr verkar det finnas en tyst överenskommelse kring prissättningen för de billigaste mobilabonnemangen. Fello ligger lägst i pris men erbjuder mindre data än Hallon och Vimla. Vimla ligger sedan en symbolisk summa lägre i pris än Hallon.

Något som särskiljer Fellos ändringar från Hallon och Vimla är att dessa ändringar inte berör befintliga kunder. I alla fall inte ännu. Så har du redan ett mobilabonnemang hos Fello kommer du betala samma pris som tidigare för ditt befintliga mobilabonnemang. Detta är så klart trevligt men vi tycker det är lite synd att de tre ledande lågprisoperatörerna “följer varandra” så pass tydligt när det gäller prissättningen.

Fellos nya mobilabonnemang

Fello erbjuder idag 16 olika mobilabonnemang där den enda skillnaden är pris och mängden surf som ingår. Nedan har vi sammanställt vad som nu gäller för de nya abonnemangen och ger vår kommentar på några av de förändringar som lanserats.

Fellos ordinarie abonnemang

Det har genomförts ett par mindre förändringar på Fellos ordinarie abonnemang. Det kanske mest slående är att de höjt priset till 105 kr per månad på det minsta alternativet. Surfmängd och nya priser för nya kunder är nu som följer:

SurfPris
3 GB105 kr/mån
8 GB165 kr/mån
16 GB215 kr/mån
24 GB275 kr/mån

Fellos seniorabonnemang (55+)

När det gäller Fellos seniorabonnemang har de låtit de minsta abonnemanget vara kvar utan några förändringar. De övriga abonnemangen har dock fått aningen mer surf till en mindre prishöjning. Surfmängd och nya priser för seniorabonnemang är nu som följer:

SurfPris
3 GB95 kr/mån
14 GB155 kr/mån
22 GB205 kr/mån
35 GB265 kr/mån

Fello studentabonnemang

Surfmängden har höjts en aning på samtliga av Fellos studentabonnemang. Tyvärr har också priserna korrigerats uppåt. Surfmängd och nya priser för studentabonnemangen är nu som följer:

SurfPris
7 GB105 kr/mån
14 GB135 kr/mån
22 GB185 kr/mån
38 GB235 kr/mån

Fello barnabonnemang

Ändringarna för Fellos barnabonnemang är identiska som de för seniorabonnemangen. Det vill säga att det minsta abonnemanget är oförändrat med mindre höjningar av pris och surf för de övriga alternativen. Priser och mängd surf på Fellos barnabonnemang är nu som följer:

SurfPris
3 GB95 kr/mån
14 GB155 kr/mån
22 GB205 kr/mån
35 GB265 kr/mån

Vår kommentar

Högre priser är så klart trist men något som vi tyvärr börjat acceptera i dessa tider av hög inflation. Vi tycker ändå att det “ser lite illa ut” när tre av Sveriges ledande telekomaktörer väljer att höja priserna i princip samtidigt för deras varumärken som konkurrerar primärt genom pris. Det finns de som hävdar att konkurrensen gällande mobilabonnemang är god men i praktiken är det ett oligopol. Fello (Telia), Vimla (Telenor) och Hallon (Tre) verkar inte vilja ta striden mot varandra. I alla fall inte gällande pris. Det tycker vi är lite synd.

Lämna en kommentar