Fello mobilabonnemang

Fello använder sig av Telias nät och erbjuder riktigt billiga mobilabonnemang. De har idag fyra olika nivåer av data på sina ordinarie mobilabonnemang.

Fello mobilabonnemang - 2 GB

2 GB

95 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Spara surf
✔️ Ingen bindningstid

Fello mobilabonnemang - 14 GB

7 GB

145 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Spara surf
✔️ Ingen bindningstid

Fello abonnemang - 28 GB

14 GB

195 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Spara surf
✔️ Ingen bindningstid

Fello abonnemang - 44 GB

22 GB

245 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Spara surf
✔️ Ingen bindningstid

Om Fello

Fello grundades 2014 som en virtuell mobiloperatör under namnet Telegoo. Redan från början använde de sig av Telias nät och efter ett par år bytte de namn till Fello. Fokus har alltid varit att erbjuda ett lite enklare mobilabonnemang till ett riktigt bra pris. Under de första åren var det dock relativt få som noterade Fello men 2019 förvärvades bolaget av Telia. Efter förvärvet har Fello fortsatt att verka under sitt egna varumärke och har fortsatt hålla riktigt låga priser. Med uppbackning av Telia har de också lyckats bättre med att nå ut med sitt erbjudande och kan på allvar konkurrera med andra lågprisoperatörer som Vimla och Hallon.

Fellos olika mobilabonnemang

Fello erbjuder varken mobilt bredband eller mobiltelefoner. Däremot har de idag flertalet alternativ när det gäller mobilabonnemang. Utöver sina ordinarie abonnemang har de specifika abonnemang för studenter, seniorer och barn under 18 år. Dessa abonnemang ger i regel mer data för samma kostnad som deras ordinarie abonnemang. Inte minst studentabonnemangen från Fello är mycket attraktiva. Gemensamt för samtliga mobilabonnemang är att uppsägnings- och bindningstid har slopats.

Fellos priser

Prismässigt ligger Fello riktigt bra till i jämförelse med övriga lågprisoperatörer. Deras mobilabonnemang med minst mängd surf har ett ordinarie pris på 95 kr/mån. Med det priset är Fello helt klart en av de billigaste mobiloperatörerna på marknaden idag. Att Fello dessutom använder Telias nät har sannolikt bidragit till att de idag är ett mycket populärt alternativ för konsumenter som letar efter ett riktigt billigt mobilabonnemang.

Rabatter och kampanjer

Utöver deras låga ordinarie priser har Fello löpande kampanjer och rabatter för att locka över nya kunder. Byter du över till ett mobilabonnemang från Fello kommer du exempelvis få ett rabatterat pris under ett par månader. Ibland har de även ännu aggressivare kampanjer med extra surf eller rabatter som gäller under längre tidsperioder. Dessa typer av erbjudanden har nästan blivit kutym när det gäller mobilabonnemang. Vi rekommenderar dock att du jämför det ordinarie priserna som gäller samt mängd data, täckning och kundservice. Det billigaste erbjudandet behöver inte alltid vara det bästa alternativet långsiktigt.

Spara surfen hos Fello

Att kunna spara oanvänd surf på sitt mobilabonnemang har visat sig vara mycket populärt hos svenska kunder. Fello var relativt sena på att lansera denna “funktion” men erbjuder det nu på sina mobilabonnemang. En bra service som är extra intressant för kunder som kan nyttja mycket data under specifika månader. Fello har dock sämre villkor än flera konkurrenter kring mängden surf som kan sparas på deras abonnemang.

Data på Fellos mobilabonnemang

Fello må erbjuda riktigt billiga mobilabonnemang. Det är dock viktigt att vara medveten om att de ingår betydligt mindre data på deras abonnemang i jämförelse med flera konkurrerande lågprisoperatörer. Eftersom de ingår fria samtal och SMS på i princip alla mobilabonnemang är det egentligen priset för data som är intressant när du jämför mobilabonnemang. Och där ligger Fello faktiskt betydligt högre än exempelvis Hallon och Vimla. Använder du även väldigt mycket data kommer Fellos största abonnemang antagligen inte räcka till.

Omdömen av Fello som mobiloperatör

Just mobiloperatörer har sällan överväldigande positiva omdömen. De flesta av oss förväntar sig att vår mobiltelefoni ska fungera. Gör den det inte ligger den negativa kritiken mot operatören inte långt borta. Det vore fel att säga att Fello har fått mycket goda omdömen av sina kunder. Men i jämförelse med många andra lågprisoperatörer har Fello lyckats betydligt bättre med sitt bemötande av sina kunder.

Har använt Fello i drygt 3 år och har aldrig haft några problem. Bra täckning, bra prisvärdhet och möjlighet att spara surf. De få gånger jag kontaktat kundservice har de varit snabba och trevliga. Toppbetyg!

Gustaf, TrustPilot

Just Fellos kundtjänst verkar klara sig betydligt bättre när det gäller omdömen. Det finns förvisso flera negativa omdömen av “Felloservice” men majoriteten av kunderna verkar ändå tycka att det funkar ok.

Fello kundtjänst

En kundtjänst kräver typiskt sett mycket personal som i sin tur kostar pengar. Många lågprisoperatörer har därför satsat på mer automatiska alternativ som kundforum, wikis etc. Långt ifrån alla uppskattar dessa alternativ och Fello har här tagit en något annorlunda inriktning.

Telefonsupport

Som en av få lågprisoperatörer erbjuder Fello telefonsupport. Du kan med andra ord prata med någon hos Fello om du stöter på problem eller har några frågor eller funderingar. Telefontiderna är förvisso relativt begränsade men att möjligheten finns verkar uppskattas av många och är säkert starkt bidragande till Fellos förhållandevis goda omdömen.

Chat

Fellos kundtjänst erbjuder även en chat. Tyvärr har även den aningen begränsade öppettider men en chat kan vara att föredra om du inte kan/vill sitta i en eventuell lång telefonkö. Även chatten har fått relativt goda omdömen och det verkar som att Fellos kundtjänst klarar av att svara på många ärenden via den.

Fello Mina sidor

Som kund till Fello får du tillgång till “Mina sidor”. Från ett inloggat läge kan du sedan administrera ditt mobilabonnemang. Du kan exempelvis se din förbrukning av surf samt ladda ner dina fakturor. Fellos Mina sidor ligger kanske inte i framkant men möter ändå några av de mer elementära behoven du kan ha som kund.

Vanliga frågor om Fello

Fello är fortfarande en relativt liten mobiloperatör som inte alla känner till. Så för dig som fortfarande har en del funderingar kring Fello har vi nedan försökt ge korta svar på några av de vanligaste frågorna.

Vem äger Fello?

Fello förvärvades under 2019 av Telia och är sedan 2020 ett helägt varumärke under Telia. Fello jobbar dock på i princip som tidigare och erbjuder fortfarande riktigt billiga mobilabonnemang.

Vilket nät använder Fello?

Ända sedan starten har Fello använt sig av Telias nät. Detta förändrades självfallet inte efter att Telia köpte Fello.

Erbjuder Fello mobilt bredband?

Nej. I dagsläget erbjuder inte Fello mobilt bredband utan enbart mobilabonnemang.

Kan jag köpa min mobil från Fello?

Nej. Fello säljer inte mobiler. Däremot har de samarbeten som gör det möjligt för deras kunder att få förmånliga priser på mobiltelefoner.

Har Fello en app?

Fello har i dagsläget inte någon app. Istället hänvisar de sina kunder till “Mina sidor”.

Är Fello billigt?

Det beror lite på hur du jämför. Fello har förvisso riktigt billiga priser men samtidigt erbjuder de inte speciellt mycket data på sina mobilabonnemang. Använder du inte mycket data är Fello definitivt billiga. Har du stora behov av data finns det antagligen både billigare och bättre alternativ.

Klicka på ett hjärta för att betygsätta denna artikel!

Genomsnittligt betyg 4.4 / 5. Antal betyg: 8

Inga betyg ännu

2 svar på ”Fello mobilabonnemang”

  1. I artikeln sägs inget om den kraftiga rabatten för pensionärer och studenter. Absolut bästa pensionärsabonnemanget.

    Svara

Lämna en kommentar