Fello student

Om du är student erbjuder Fello flera fördelaktiga studentabonnemang. Nedan har vi listat deras studentabonnemang till aktuella priser och kampanjer.

4 Abonnemang hittades

Senast kontrollerat: 2024-05-20

Dubbel surf
Dubbel surf
Student
Surf
7 GB
Samtal & SMS
Fria
105 kr/mån
Priset gäller i 2 månader, därefter 105 kr/mån
53 kr/mån
1 155 kr
1 260 kr
0 mån
Dubbel surf
Dubbel surf
Student
Surf
14 GB
Samtal & SMS
Fria
135 kr/mån
Priset gäller i 2 månader, därefter 135 kr/mån
68 kr/mån
1 485 kr
1 620 kr
0 mån
Dubbel surf
Dubbel surf
Student
Surf
22 GB
Samtal & SMS
Fria
185 kr/mån
Priset gäller i 2 månader, därefter 185 kr/mån
93 kr/mån
2 035 kr
2 220 kr
0 mån
Dubbel surf
Dubbel surf
Student
Surf
38 GB
Samtal & SMS
Fria
235 kr/mån
Priset gäller i 2 månader, därefter 235 kr/mån
118 kr/mån
2 585 kr
2 820 kr
0 mån

Fello studentabonnemang

Likt många andra mobiloperatörer erbjuder Fello förmånliga abonnemang för studenter. Det behövs inte någon rabattkod eller att du är medlem i någon studentorganisation för att du ska kunna ta del av de mer förmånliga villkoren. Du behöver enbart välja studentabonnemang på Fellos hemsida och kommer då få aningen mer surf för pengarna i jämförelse med deras ordinarie mobilabonnemang.

Fello studentabonnemang finns idag i fyra olika “variationer”. All funktionalitet är i princip densamma. Den enda skillnaden mellan studentabonnemangen är mängden surf som ingår varje månad. Ju mer surf du önskar desto dyrare blir det.

Surf

Om du är student och önskar ett studentabonnemang behöver du ange hur mycket surf du önskar varje månad. Du har fyra val men du kan alltid upp- eller nedgradera ditt studentabonnemang om dina behov ändras. Det kan dock vara värt att poängtera att de största av Fellos studentabonnemang har relativt lite surf. I alla fall om vi jämför med konkurrerande studentabonnemang från Hallon och Vimla. Fello har dock ofta kampanjer på sina studentabonnemang som kan kompensera detta med mer surf.

Samtal & SMS

På alla Fello studentabonnemang ingår det fria samtal och SMS inom Sverige. Från Sverige kan du även skicka SMS och MMS till hela världen utan att det tillkommer några extra kostnader. Om du däremot ringer till utlandet kan det tillkomma kostnader till ditt studentabonnemang. I dagsläget ger Fello inga studentrabatter för utlandssamtal utan det är deras ordinarie prislista som gäller. 

 • OBS – Om du vet med dig att du vill ha möjligheten att ibland ringa betalsamtal eller skicka betal-SMS så är detta inte möjligt med Fello om du väljer kortbetalning. Du kan dock be deras kundtjänst att aktivera betalsamtal men de kommer då genomföra en kreditkontroll.

Fello har i princip alltid någon form av kampanj på sina studentabonnemang för att locka till sig nya kunder. Nedan har vi dock valt att presentera samtliga Fello studentabonnemang till ordinarie pris.

Fello student 6 GB surf

7 GB

105 kr/mån

 • Fria samtal & SMS
 • Spara surf
 • Ingen bindningstid
Mer info
Fello studentabonnemang 10 GB

14 GB

135 kr/mån

 • Fria samtal & SMS
 • Spara surf
 • Ingen bindningstid
Mer info
Fello mobilabonnemang student 18 GB

22 GB

185 kr/mån

 • Fria samtal & SMS
 • Spara surf
 • Ingen bindningstid
Mer info
Fello abonnemang student 32 GB

38 GB

235 kr/mån

 • Fria samtal & SMS
 • Spara surf
 • Ingen bindningstid
Mer info
 • Info – Här på Mobilabonnemangi.se sammanställer vi aktuella priser och kampanjer på mobilabonnemang för studenter. Om du är intresserad av Fellos aktuella kampanjer kan du enkelt jämföra dem mot övriga erbjudanden.

Funktionalitet på Fellos studentabonnemang

Det finns egentligen ingen specifik funktionalitet på Fello studentabonnemang som inte finns på deras ordinarie mobilabonnemang. Det kan dock vara intressant att granska villkoren för några av de funktioner som kan vara av lite extra stort intresse för studenter.

Spara surf

Fello låter dig spara oanvänd surf på alla sina studentabonnemang. Du kan följa din sparade surf när du loggar in på Mina Sidor. Detta är så klart bra men Fello låter dig bara spara 25 GB på ditt studentabonnemang. Detta är betydligt mindre än vad andra operatörer erbjuder. Något som däremot är bra med Fello är att du får behålla din sparade surf om du av någon anledning vill byta abonnemangstyp.

Kostnadstak

Fello har en funktionalitet som de kallar för “kostnadstak”. Detta är för att skydda dig från överraskande kostnader som kan uppkomma vid exempelvis roaming utomlands eller om du ringer många utlandssamtal. När du tecknar ett nytt studentabonnemang hos Fello sätts ditt kostnadstak automatiskt till 650 kr per månad. Uppgår dina kostnader till 520 kr (80%) kommer Fello skicka ett SMS till ditt telefonnummer och informera dig.

Når du kostnadstaket en viss månad spärras abonnemanget för all surf utanför Sverige, utlandssamtal och andra tjänster där det kan tillkomma extra kostnader. Det är dock möjligt att be Fellos kundservice att höja beloppet på kostnadstaket. Önskar du ett högre kostnadstak kommer Fello utföra en kreditupplysning.

Tipslänk

Utöver förmånliga villkor på sina studentabonnemang kan du få ytterligare rabatt hos Fello genom att värva vänner och bekanta. Som det fungerar är att du via Mina Sidor får en unik länk. Om du delar denna länk och din vän registrerar ett nytt mobilabonnemang (det behöver inte vara ett studentabonnemang) kommer du få ett bekräftande SMS och Fello kommer bjuda på din nästkommande månadsfaktura. Det finns inga begränsningar på hur många vänner du kan bjuda in, så det finns goda möjligheter att spara lite extra pengar om du anstränger dig.

Täckning på Fello studentabonnemang

Som övriga abonnemang hos Fello använder sig deras studentabonnemang av Telias nät. Du har därmed tillgång till alla Telias master för 2G, 3G och 4G. Från maj 2024 ger Fello även tillgång till 5G på nästan alla av sina studenabonnemang.

 • Info – Avvecklingen av 2G och 3G har redan påbörjats. Samtidigt pågår utbyggnaden av 5G för fullt. För att se aktuell täckning och utbyggnad av Telias nät hänvisar vi till Fellos täckningskarta.

Beställa studentabonnemang hos Fello

För att teckna ett studentabonnemang hos Fello behöver du göra det online på deras hemsida. Börja med att välja studentabonnemang för att sedan ange hur mycket surf du behöver varje månad. Du kan sedan välja ett helt nytt telefonnummer om du så önskar. Självfallet ger Fello dig även möjligheten att flytta med ett befintligt nummer. 

När det gäller betalningen erbjuder Fello både faktura och kortbetalning. Väljer du faktura som ditt alternativ kommer Fello genomföra en kreditkontroll. Detta slipper du med betalkort eftersom du faktiskt betalar i förskott med detta betalningsalternativ. Lite som ett kontantkort. Du slutför ditt köp genom att identifiera dig med BankID. Har du valt att aktivera ditt studentabonnemang så fort som möjligt skickar Fello ut ditt SIM-kort inom ett par dagar.

Fello kundtjänst

Har du några problem med din beställning finns det mycket hjälp att tillgå på deras hemsida. Har du redan ett abonnemang kan du också administrera det mesta gällande ditt abonnemang på Mina Sidor. Det finns dock frågor och ärenden där det kan vara nödvändigt att kontakta Fellos kundservice (eller Felloservice som det själva kallar det). Du kan nå dem via chat och mail. På vardagar går det även bra att ringa dem på 0770-33 22 22 mellan 08:00 och 16:00.

Fello studentabonnemang – FAQ

Fello studentabonnemang

Som student är det så klart viktigt att hitta det bästa abonnemanget till så låg kostnad som möjligt. Det är därför inte så konstigt om det kan finnas frågor som vi inte har lyckats besvara men nedan har vi gjort ett försök att sammanställa svaren på några vanliga frågor om Fellos studentabonnemang. Om du inte hittar svaret på en fråga du funderar över är du mer än välkommen att skriva den i form av en kommentar längre ner på sidan.

Klicka på ett hjärta för att betygsätta denna artikel!

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal betyg: 3

Inga betyg ännu

3 svar på ”Fello student”

  • Vi är övertygade om att Fello kommer att aktivera 5G på alla sina abonnemang för eller senare. Speciellt med tanke på att Hallon gjorde det för en dryg månad sedan. Exakt när är dock lite svårare att svara på. Anledningen till att Fello inte har 5G idag är antagligen ett sätt för Telia att “motivera” de lägre priserna i jämförelse med de abonnemang de erbjuder under sitt eget varumärke och Halebop (som båda har 5G). Så det är nog först när det har ett annat sätt särskilja dessa varumärken på som vi kommer se 5G hos Fello. Detta är dock enbart spekulation.

   Svara
   • Idag lanserade Fello 5G på flera av sina studentabonnemang. Observera att i dagsläget ingår det inte på deras minsta studentabonnemang.

    Svara

Lämna en kommentar