Förköp av nya iPhone 14 hos Comviq

Apple presenterade i veckan sina nya iPhone-modeller som kommer att lanseras i Sverige den 16 september. Redan idag kan du dock förbeställa din telefon av Comviq. Men det finns så klart ett par “hakar”.

Normalt har vi här på Mobilabonnemangi.se ett utalat fokus på marknadens billigaste mobilabonnemang. Det finns dock mobiloperatörer som fortfarande prioriterar att paketera sina abonnemang med nya mobiltelefoner. En av dom operatörerna är Comviq. Så när Apple lanserar en ny iPhone kommer Comviq ta chansen att marknadsföra sig.

Vi väljer att inte gå in på alla nyheter och uppdateringar som Apple presenterade utan snarare på Comviqs erbjudande. Till att börja med behöver du teckna ett abonnemang hos Comviq. Är du intresserad av en ny iPhone men inte är redo att byta mobiloperatör är detta inte en kampanj för dig. Du kan heller inte betala hela telefonen direkt. Du måste välja mellan 24 eller 36 månaders avbetalning. Det blir med andra ord en bindningstid. Dock har Comviq valt att dubbla surfen i 36 mån på utvalda abonnemang när du förbeställer en iPhone 14 eller iPhone 14 Pro. Det är så klart ett intressant erbjudande.

Om mobilabonnemang paketerade med telefoner 

Tidigare var det väldigt vanligt att vi konsumenter köpte kraftig rabatterade mobiltelefoner i utbyte mot att vi tecknade ett nytt mobilabonnemang med flera års bindningstid. Detta är något som inte alls är lika vanligt idag. En anledning till detta är Apple och iPhones dominans. Just Apple har en mycket mer konservativ hållning mot mobiloperatörer både när det gäller så kallat “marknadsbidrag” och diverser rabatter. Numera har flera mobiloperatörer även helt tagit bort bindningstider på sina abonnemang. Så att idag binda upp sig för att kunna förbeställa en telefon som släpps inom en vecka kan ju låta lite irrationellt.

Så även om du är sugen på en ny iPhone anser vi att du ska undvika att köpa den tillsammans med ett mobilabonnemang. Även om Comviqs erbjudande med dubbel surf är ok finns det ju egentligen ingen anledning till att binda upp dig. Mängder av återförsäljare kommer sälja den nya telefonen redan nästa vecka. Flera med alternativ kring delbetalning. Så vårt råd är att köpa telefonen separat. Sedan kan du jämföra mobilabonnemangen separat och välja det som passar dig bäst. Självfallet ett abonnemang helt utan bindnings- eller uppsägningstider.

Lämna en kommentar