Halebop mobilabonnemang

Halebop erbjuder inte de billigaste mobilabonnemangen. Trots detta är Halebop ett populärt alternativ för många. För närvarande har de fem olika mobilabonnemang att välja emellan. 

Halebop mobilabonnemang 2 GB

2 GB

129 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Spara surf
✔️ Ingen bindningstid

Halebop mobilabonnemang 6 GB

6 GB

209 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Spara surf
✔️ Ingen bindningstid

Halebop mobilabonnemang 20 GB

20 GB

319 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Spara surf
✔️ Ingen bindningstid

Halebop abonnemang 50 GB med 5G

50 GB

369 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Spara surf
✔️ Ingen bindningstid

Halebop abonnemang 100 GB

100 GB

429 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Spara surf
✔️ Ingen bindningstid

Om Halebop

Halebop har funnits på den svenska marknaden sedan 2000. Redan 2001 köptes bolaget av Telia som fortfarande äger Halebop som idag är ett eget varumärke i Telia Sonera-koncernen. Initialt fokuserade Halebop främst på kontantkort och hade en tydligt marknadsföring mot en lite yngre målgrupp. Sedan 2007 erbjuder Halebop även abonnemang och inriktningen mot ungdomar är idag inte lika tydlig. De har dock inga seniorabonnemang och de är en av få operatörer som fortfarande erbjuder kontantkort. 

Halebops abonnemang och tjänster

Halebop har som sagt fem olika mobilabonnemang där den primära skillnaden är hur mycket data som ingår. Alla mobilabonnemangen har fria samtal och SMS inom Sverige och på vissa ingår 5G. Halebop erbjuder också sina kunder att spara oanvänd surf och du kan välja att du inte vill ha någon bindningstid. Till skillnad från exempelvis Hallon och Vimla erbjuder Halebop idag inga seniorrabatter. De har dock specifika studentabonnemang.

Studentabonnemang

Som många andra mobiloperatörer erbjuder Halebop studentrabatter eller studentabonnemang. För närvarande erbjuder de rabatter på deras tre största abonnemang om du är en student. Även om du får en rabatt har Halebop svårt att konkurrera med enbart pris i jämförelse med exempelvis Hallons studentabonnemang.

Bredband

Halebop har fler tjänster än bara mobilabonnemang. De erbjuder faktiskt både mobilt bredband och bredband via fiber. Deras mobila bredband går via Telias nät. När det gäller bredband via fiber beror det på var du bor om du kan beställa det. Via Halebops hemsida kan du kontrollera förutsättningarna för just din adress.

Kontantkort

Idag är det relativt få mobiloperatörer som erbjuder kontantkort. Halebop började dock med att uteslutande sälja kontantkort och är en av dem som fortfarande har kontantkort kvar i sitt sortiment. Du kan välja mellan att köpa ett tomt eller förladdat startpaket. Behöver du sedan ladda ditt kontantkort kan du göra det på Halebops hemsida.

Mobiltelefoner och tillbehör

Är du ute efter en ny mobiltelefon kan Halebop vara ett intressant alternativ. De säljer alla de senaste modellerna tillsammans med deras mobilabonnemang. Du kan välja mellan att betala för hela telefonen direkt eller köpa den på delbetalning. Halebop säljer även andra tillbehör som exempelvis hörlurar och skal för mobiltelefoner.

Halebops priser

I jämförelse med större mobiloperatörer som Telia eller Telenor har Halebop relativt bra priser. Sedan Halebop lanserades har det dock blivit en mycket bättre konkurrens och det har startats flera så kallade lågprisoperatörer. Jämför du enbart på pris finns det många operatörer som idag erbjuder billigare mobilabonnemang än Halebop. Halebop har dock lyckats vara relevanta genom bland annat en uppskattat kundservice. Att de också erbjuder mobiltelefoner har säkert också bidragit till att Halebop föredras av vissa över exempelvis Fello som är betydligt billigare och också använder Telias nät.

Omdömen av Halebop

Väldigt få mobiloperatörer har goda omdömen på sajter som exempelvis Reco eller TrustPilot. Här är faktiskt Halebop ett undantag med förvånansvärt höga betyg och mängder av positiva recensioner. Halebop har också haft Sveriges nöjdaste kunder, enligt Svenskt Kvalitetsindex, under flera år. Så oavsett om priserna är lite högre än de absolut billigaste mobilabonnemangen har Halebop lyckats möta sina kunders förväntningar.

Har bara bra saker att säga om Halebop. Fick tips av en kompis att byta för drygt två år sedan och har aldrig haft en sån problemfri relation med min mobiloperatör. Keep it up!

Fredrik, TrustPilot

Där många av Halebops konkurrenter får negativa omdömen för sin kundservice har Halebop klarat sig väldigt bra. Det verkar även uppskattas att Halebops “säljmetoder” inte är lika aggressiva som hos vissa andra mobiloperatörer.

Halebops kundservice

Med tanke på de relativt goda omdömen Halebop fått av sina kunder tycker vi det är lite anmärkningsvärt att de inte erbjuder telefonsupport. Deras kundservice verkar klara av att möta deras kunder på ett bra sätt genom andra kanaler.

Chat

Liksom många andra mobiloperatörer har Halebop en chat där du kan få hjälp av deras kundservice. Det som utmärker Halebops chat är att den är öppen dygnet runt alla dagar i veckan. Det är en stor skillnad mot exempelvis Hallon och Vimla som har väldigt begränsade öppettider för sina respektive chattar. Att du kan få tag i Halebops kundservice via chat oavsett dag och tid verkar vara mycket uppskattat.

Mail

På Halebops hemsida finns mycket information och svar på de vanligaste frågorna. Om du inte hittar svaret där och inte vill använda deras chat kan du så klart maila Halebops kundservice. Just svarstider på mail är dock något som Halebops kundservice fått en del negativ kritik över. Så vill du ha svar fort är det nog ändå chat som verkar vara den snabbaste kanalen.

Mitt Halebop

Halebop har också en app som kallas Mitt Halebop. Som kund kan du via appen lösa flera ärenden helt utan kontakt med kundservice. Via appen får du bland annat en översikt över dina abonnemang, fakturor och hur mycket surf du har kvar. Du kan dessutom byta abonnemang i appen eller köpa till extra surf. Inloggning till Mitt Halebop genomförs med hjälp av BankID.

Vanliga frågor om Halebop

Halebop är en välkänd och etablerad mobiloperatör på den svenska marknaden. Det kan dock fortfarande finnas flera obesvarade frågor. Så nedan har vi sammanställt svaren på några av de vanligaste frågorna om Halebop.

Vilket nät använder sig Halebop av?

Halebop är ett varumärke inom Telia och de använder sig med andra ord av Telias nät. Just Telias nät är populärt. Inte minst i Norrland där vissa andra nät genom åren fått ett dåligt rykte gällande täckningen i glebyggden.

Är Halebops mobilabonnemang billiga?

Det beror så klart på med vem du jämför. Men det vore fel att påstå att Halebop erbjuder riktigt billiga mobilabonnemang. Det finns flera andra mobiloperatörer som har betydligt billigare mobilabonnemang att erbjuda.

Har Halebop en app?

Ja, de har en app som de kallar “Mitt Halebop”. Appen finns för både iOS och Android.

För vem lämpar sig Halebop?

Letar du efter det billigaste mobilabonnemanget finns det bättre alternativ än Halebop. Värdesätter du däremot möjligheten att komma i kontakt med kundservice oavsett tid eller dag blir Halebop ett intressantare alternativ. Föredrar du även Telias nät och vill passa på att köpa en ny telefon kan Halebop vara det bästa alternativet.

Klicka på ett hjärta för att betygsätta denna artikel!

Genomsnittligt betyg 3 / 5. Antal betyg: 2

Inga betyg ännu

Lämna en kommentar