Halebop mobilabonnemang

Halebop erbjuder inte de billigaste mobilabonnemangen. Trots detta är Halebop ett populärt alternativ för många. För närvarande har de fem ordinarie mobilabonnemang och tre studentabonnemang att välja emellan. 

8 Abonnemang hittades

Senast kontrollerat: 2024-05-22

Ordinarie
Surf
2 GB
Samtal & SMS
Fria
Pris
129 kr/mån
1 548 kr
1 548 kr
0 mån
Ordinarie
Surf
6 GB
Samtal & SMS
Fria
Pris
209 kr/mån
2 508 kr
2 508 kr
0 mån
Student
Surf
20 GB
Samtal & SMS
Fria
Pris
249 kr/mån
2 988 kr
2 988 kr
0 mån
Student
Surf
50 GB
Samtal & SMS
Fria
Pris
299 kr/mån
3 588 kr
3 588 kr
0 mån
Ordinarie
Surf
20 GB
Samtal & SMS
Fria
Pris
319 kr/mån
3 828 kr
3 828 kr
0 mån
Student
Surf
100 GB
Samtal & SMS
Fria
Pris
359 kr/mån
4 308 kr
4 308 kr
0 mån
Ordinarie
Surf
50 GB
Samtal & SMS
Fria
Pris
369 kr/mån
4 428 kr
4 428 kr
0 mån
Ordinarie
Surf
100 GB
Samtal & SMS
Fria
Pris
429 kr/mån
5 148 kr
5 148 kr
0 mån

Om Halebop

Halebop har funnits på den svenska marknaden sedan 2000. Redan 2001 köptes bolaget av Telia som fortfarande äger Halebop som idag är ett eget varumärke i Telia Sonera-koncernen. Initialt fokuserade Halebop främst på kontantkort och hade en tydligt marknadsföring mot en lite yngre målgrupp. Sedan 2007 erbjuder Halebop även abonnemang och inriktningen mot ungdomar är idag inte lika tydlig. De har dock inga seniorabonnemang och de är en av få operatörer som fortfarande erbjuder kontantkort. 

Halebops abonnemang och tjänster

Halebop har som sagt fem olika mobilabonnemang där den primära skillnaden är hur mycket data som ingår. Alla mobilabonnemangen har fria samtal och SMS inom Sverige och på vissa ingår 5G. Halebop erbjuder också sina kunder att spara oanvänd surf och du kan välja att du inte vill ha någon bindningstid. Till skillnad från exempelvis Hallon och Vimla erbjuder Halebop idag inga seniorrabatter. De har dock specifika studentabonnemang.

Nedan har vi listat alla Halebops ordinarie mobilabonnemang med mängd surf som ingår och till abonnemangets ordinarie pris.

Halebop mobilabonnemang 2GB

2 GB

129 kr/mån

 • Fria samtal & SMS
 • Ingen bindningstid
 • Spara surf
Mer info
Halebop abonnemang

6 GB

209 kr/mån

 • Fria samtal & SMS
 • Ingen bindningstid
 • Spara surf
Mer info
Halebop studentabonnemang

20 GB

319 kr/mån

 • Fria samtal & SMS
 • Ingen bindningstid
 • Spara surf
Mer info
Halebop studentrabatt

50 GB

369 kr/mån

 • Fria samtal & SMS
 • Ingen bindningstid
 • Spara surf
Mer info
Halebop mest surf

100 GB

429 kr/mån

 • Fria samtal & SMS
 • Ingen bindningstid
 • Spara surf
Mer info

Studentabonnemang

Som många andra mobiloperatörer erbjuder Halebop studentrabatter eller studentabonnemang. För närvarande erbjuder de rabatter på deras tre största abonnemang om du är en student. Även om du får en rabatt har Halebop svårt att konkurrera med enbart pris i jämförelse med exempelvis Hallons studentabonnemang.

Bredband

Halebop har fler tjänster än bara mobilabonnemang. De erbjuder faktiskt både mobilt bredband och bredband via fiber. Deras mobila bredband går via Telias nät. När det gäller bredband via fiber beror det på var du bor om du kan beställa det. Via Halebops hemsida kan du kontrollera förutsättningarna för just din adress.

Kontantkort

Idag är det relativt få mobiloperatörer som erbjuder kontantkort. Halebop började dock med att uteslutande sälja kontantkort och är en av dem som fortfarande har kontantkort kvar i sitt sortiment. Du kan välja mellan att köpa ett tomt eller förladdat startpaket. Behöver du sedan ladda ditt kontantkort kan du göra det på Halebops hemsida.

Mobiltelefoner och tillbehör

Är du ute efter en ny mobiltelefon kan Halebop vara ett intressant alternativ. De säljer alla de senaste modellerna tillsammans med deras mobilabonnemang. Du kan välja mellan att betala för hela telefonen direkt eller köpa den på delbetalning. Halebop säljer även andra tillbehör som exempelvis hörlurar och skal för mobiltelefoner.

Halebops priser

I jämförelse med större mobiloperatörer som Telia eller Telenor har Halebop relativt bra priser. Sedan Halebop lanserades har det dock blivit en mycket bättre konkurrens och det har startats flera så kallade lågprisoperatörer. Jämför du enbart på pris finns det många operatörer som idag erbjuder billigare mobilabonnemang än Halebop. Halebop har dock lyckats vara relevanta genom bland annat en uppskattat kundservice. Att de också erbjuder mobiltelefoner har säkert också bidragit till att Halebop föredras av vissa över exempelvis Fello som är betydligt billigare och också använder Telias nät.

Omdömen av Halebop

Väldigt få mobiloperatörer har goda omdömen på sajter som exempelvis Reco eller TrustPilot. Här är faktiskt Halebop ett undantag med förvånansvärt höga betyg och mängder av positiva recensioner. Halebop har också haft Sveriges nöjdaste kunder, enligt Svenskt Kvalitetsindex, under flera år. Så oavsett om priserna är lite högre än de absolut billigaste mobilabonnemangen har Halebop lyckats möta sina kunders förväntningar.

Har bara bra saker att säga om Halebop. Fick tips av en kompis att byta för drygt två år sedan och har aldrig haft en sån problemfri relation med min mobiloperatör. Keep it up!

Fredrik, TrustPilot

Där många av Halebops konkurrenter får negativa omdömen för sin kundservice har Halebop klarat sig väldigt bra. Det verkar även uppskattas att Halebops “säljmetoder” inte är lika aggressiva som hos vissa andra mobiloperatörer.

Halebops kundservice

Med tanke på de relativt goda omdömen Halebop fått av sina kunder tycker vi det är lite anmärkningsvärt att de inte erbjuder telefonsupport. Deras kundservice verkar klara av att möta deras kunder på ett bra sätt genom andra kanaler.

Chat

Liksom många andra operatörer har Halebop en chat där du kan få hjälp av deras kundservice. Det som utmärker Halebops chat är att den är öppen dygnet runt alla dagar i veckan. Det är en stor skillnad mot exempelvis Hallon och Vimla som har väldigt begränsade öppettider för sina respektive chattar. Att du kan få tag i Halebops kundservice via chat oavsett dag och tid verkar vara väldigt uppskattat.

Mail

På Halebops hemsida finns mycket information och svar på de vanligaste frågorna. Om du inte hittar svaret där och inte vill använda deras chat kan du så klart maila Halebops kundservice. Just svarstider på mail är dock något som Halebops kundservice fått en del negativ kritik över. Så vill du ha svar fort är det nog ändå chat som verkar vara den snabbaste kanalen.

Mitt Halebop

Halebop har också en app som kallas Mitt Halebop. Som kund kan du via appen lösa flera ärenden helt utan kontakt med kundservice. Via appen får du bland annat en översikt över dina abonnemang, fakturor och hur mycket surf du har kvar. Du kan dessutom byta abonnemang i appen eller köpa till extra surf. Inloggning till Mitt Halebop genomförs med hjälp av BankID.

Halebop – FAQ

Halebop mobilabonnemang

Halebop är en välkänd och etablerad mobiloperatör på den svenska marknaden. Det kan dock fortfarande finnas flera obesvarade frågor. Så nedan har vi sammanställt svaren på några av de vanligaste frågorna om Halebop.

Hittar du inte svaret på din fråga går det alltid bra att kontakta oss eller att skriva din fråga i form av en kommentar längre ner på sidan.

Vår recension av Halebop

Halebop var tidigare ett billigare alternativ till Telia riktat mot främst ungdomar. Idag är dock Halebops position lite mer ”diffus” enligt oss. I vår recension av Halebop har vi valt att granska deras erbjudande inom fyra områden. Dessa områden är pris, kundtjänst, funktionalitet och nät.

Recension Halebop

Mobilabonnemangi.se

Halebop
Vårt betyg
Pris
Kundtjänst
Funktionalitet
Nät

Sammanfattning

Pris – Halebop har en historia av att erbjuda rabatter till studenter och ungdomar. Inte sällan tillsammans med senare modeller av mobiler. Idag är denna position inte lika tydlig och prismässigt har de svårt att konkurrera med exempelvis Hallon och Vimla. Även Fello, som också ägs av Telia, erbjuder betydligt billigare mobilabonnemang än Halebop.

Så när det gäller pris anser vi att det finns flera mobiloperatörer som har ett bättre erbjudande än Halebop. Det finns dock andra faktorer att beakta än enbart pris när det gäller val av mobilabonnemang.

Kundtjänst – Halebop erbjuder inte telefonsupport men deras omdömen är väldigt bra i jämförelse med andra mobiloperatörer. I regel verkar det som att de flesta som har haft kontakt med deras kundtjänst via mail eller chat har fått den hjälp de behövt. Så om du värdesätter en bra kundtjänst har Halebop bra omdömen och ett relativt starkt erbjudande.

Funktionalitet – Halebop har en bra app, stöd för eSIM och du kan spara oanvänd surf. Detta är så klart bra men det ligger knappast i framkant när det gäller lanseringar av ny funktionalitet för sina kunder.

Nät – Att Halebop använder sig av Telias nät kan för vissa vara en avgörande faktor när det gäller val av mobiloperatör. För oss är det dock mer intressant att de erbjuder 5G för sina kunder. Dock inte på alla abonnemang vilket drar ner betyget en aning i vår recension.

Slutsats – Halebop erbjuder inte de billigaste abonnemangen eller någon unik funktionalitet. De har trots detta goda omdömen. För oss finns det bättre alternativ men är du ute efter att samla flera tjänster hos samma leverantör och föredrar Telias nät kan ändå Halebops erbjudande vara intressant.

4.5

Klicka på ett hjärta för att betygsätta denna artikel!

Genomsnittligt betyg 4.4 / 5. Antal betyg: 7

Inga betyg ännu

1 svar på ”Halebop mobilabonnemang”

 1. Jättenöjd med Halebop! Allt funkar, grymt täckning och app. Visst går det kanske att hitta ett billigare alternativ men varför byta om allt funkar. Det är trots allt inte så stor skillnad i pris.

  Svara

Lämna en kommentar