Hallon höjer priserna från 1 maj

Hallon har under veckan meddelat sina kunder att de kommer att höja priset på sina mobilabonnemang. Prishöjningen börjar gälla från 1 maj 2023.

Det är inte många veckor sedan vi rapporterade om att Vimla höjer sina priser. Vi spådde då att konkurrenter som Hallon skulle följa efter. Tyvärr hade vi rätt och nu återstår att se om andra operatörer, som exempelvis Fello, följer efter och höjer sina priser.

Vi har inte tagit del av någon officiell information från Hallon gällande exakt vilka priser som kommer gälla för deras olika abonnemang från 1 maj. Men vi har fått meddelande av följare till oss som vidarebefordrat de mail som gått ut till Hallons kunder. Du kan se delar av ett exempel nedan.

Hallon höjer priser

Hallon hänvisar alltså till den ökade inflationen som en av anledningarna till prishöjningen. Det är det svårt att ha några starka invändningar om. Inte minst med tanke på att ordinarie pris på Hallons minsta abonnemang har varit 99 kr/mån sedan de lanserade 2013. 

De höjer nu alltså deras billigaste mobilabonnemang med 10 kr till 109 kr/mån. 1 kr lägre än Vimlas motsvarande alternativ. Precis som det varit tidigare och det verkar nästan som en tyst överenskommelse att det är så priserna ska vara. När det gäller priserna för övriga mobilabonnemang från Hallon får vi be att återkomma när Hallon går ut med mer information.

Hallons mobilabonnemang nu med 5G

Även om vi självfallet tycker att det är trist med ökande priser på mobilabonnemang fanns det ändå lite goda nyheter i det mail Hallon skickade ut till sina kunder. Nämligen att de aktiverar 5G på alla deras mobilabonnemang för privatkunder. Detta kommer också ske 1 maj och får väl ses som en liten kompensation för de dyrare abonnemangen. I mailet står det uttryckligen att 5G aktiveras för “mobilabonnemang för privatkunder”. Om Hallons företagsabonnemang även får 5G återstår alltså att se.

Lämna en kommentar