Hallon nu med 5G och höjda priser

Hallon har presenterat ett antal intressanta nyheter den senaste veckan. Exempelvis har de höjt sina priser på i princip alla sina abonnemang. Som en viss kompensation för prishöjningen har de dessutom aktiverat 5G för merparten av sina kunder.

För bara ett par veckor sedan förvarnade vi om en kommande prishöjning från Hallon. Vi hade då fått indikationer om att prishöjningen skulle genomföras den 1 maj men Hallon har redan nu lanserat sina nya priser. De har dessutom aktiverat 5G på sina mobilabonnemang.

Hallons prishöjning

Vimla höjde sina priser i februari och det var väl endast en tidsfråga innan även Hallon skulle korrigera sina priser. Hallons prishöjning skiljer sig dock en aning från Vimlas. Vimla genomförde en prishöjning på alla sina abonnemang med cirka 10%. Hallon har däremot varit lite mer restriktiva och höjt priserna med 10 kr på samtliga sina mobilabonnemang för konsumenter. Så för de lite dyrare abonnemangen är Hallons prishöjning mindre än den som Vimla genomförde för ett par månader sedan. 

För Vimlas och Hallons respektive billigaste mobilabonnemang är skillnaden återigen försumbar. Däremot har de senaste prishöjningarna inneburit att Hallon ligger aningen bättre i pris om du önskar mycket surf till ditt mobilabonnemang. I alla fall om du jämför uteslutande med Vimla.

Prishöjningarna gäller samtliga av Hallon konsumentabonnemang. Det vill säga att de har korrigerat priserna även på studentabonnemang, seniorabonnemang och barnabonnemang. Priserna på Hallons företagsabonnemang är dock oförändrade än så länge. Hallon har heller inte aktiverat 5G på sina företagsabonnemang.

Hallon nu med 5G

Att Hallon nu aktiverat 5G för sina kunder är självfallet positivt. Har du tillgång till 5G  kommer du få en högre snitt- och maxhastighet, kortare svarstider och större bandbredd än du haft med 3G och 4G. Se Hallons jämförelse mellan deras olika nät nedan:

Nedlänk

  • 5G: 10-100 Mbit/s
  • 4G: 10-80 Mbit/s
  • 3G: 3-16 Mbit/s

Upplänk

  • 5G: 3-30 Mbit/s
  • 4G: 3-20 Mbit/s
  • 3G: 1-4 Mbit/s

Vi vill dock påpeka att det inte är självklart att du kommer kunna ta del av fördelarna med 5G. Till att börja med behöver du en telefon som stödjer 5G och för det andra behöver du befinna dig på en plats där det finns ett utbyggt 5G-nät.

Lämna en kommentar