Hallon mobilabonnemang

Om du letar efter ett billigt mobilabonnemang med mycket surf kan Hallon vara rätt operatör för dig. Nedan listas deras olika konsumentabonnemang till ordinarie pris.

Hallon Mobilabonnemang - 4 GB

4 GB

99 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Spara surf
✔️ Ingen bindningstid

Hallon Mobilabonnemang - 8 GB

8 GB

149 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Spara surf
✔️ Ingen bindningstid

Hallon Mobilabonnemang - 25 GB

25 GB

249 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Spara surf
✔️ Ingen bindningstid

Hallon Mobilabonnemang - 50 GB

50 GB

299 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Spara surf
✔️ Ingen bindningstid

Hallon Mobilabonnemang - 100 GB

100 GB

349 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Spara surf
✔️ Ingen bindningstid

Om Hallon

Hallon lanserades 2013 som ett lågprisalternativ på den svenska marknaden. Redan från start tog de bort bindningstider och uppsägningstider. All försäljning skedde via deras hemsida och kunderna betalade med kort. När det gällde kundservice erbjöds initialt enbart hjälp via mail. Genom att enbart sälja online och med kraftigt begränsad personalstyrka gällande kundservice kunde Hallon erbjuda riktigt bra priser. Sedan lanseringen har mycket hänt men Hallon fortsätter att vara ett av de billigaste alternativen på marknaden. Idag är de också en av de största och mest välkända mobiloperatörerna i Sverige. Varumärket Hallon ägs av Tre och de använder sig också av Tres nät. 

Hallons olika mobilabonnemang

Från att initialt haft två olika abonnemang att välja emellan har Hallon idag mängder av olika alternativ. Deras vanliga konsumentabonnemang finns idag som fem olika alternativ där skillnaderna är mängden data som ingår. Sen har Hallon även andra erbjudanden som exempelvis:

Dessutom erbjuder de mobilt bredband, kontantkort och säljer även mobiltelefoner till sina kunder. Gemensamt för alla abonnemang är att de är utan bindningstider och för mängden data som ingår är de bland de billigaste alternativen på marknaden idag.

Spara surfen hos Hallon

På alla mobilabonnemang som Hallon erbjuder har du möjligheten att spara den data/surf som ingår en viss månad. En mycket populär funktion som tyvärr inte alla mobiloperatörer erbjuder. Observera dock att du inte kan spara hur mycket data som helst och om du väljer att nedgradera ditt abonnemang kommer du förlora eventuellt sparad data.

Rabatter och kampanjer

Utöver att Hallons ordinarie priser är låga marknadsför sig Hallon väldigt aggressivt med diverse rabatter och kampanjer. I regel får nya kunder ett rabatterad pris under en tidsbegränsad period. Ibland erbjuds även en “surfpott” med extra data. Dessa rabatter ger i regel bra incitament att byta operatör och Hallon har varit mycket framgångsrika att bygga upp en stor kundbas på en relativt kort tid. Men även om deras rabatter och kampanjer kan variera anser vi att det är viktigare att jämföra deras ordinarie pris. Och även då är Hallon billiga.

Omdömen av Hallon som mobiloperatör

Att säga att omdömen av Hallon är överväldigande positiva vore felaktigt. Kollar vi exempelvis omdömen av Hallon på TrustPilot är det tydligt att det finns gott om människor som inte tycker att Hallon är en bra mobiloperatör. Majoriteten av den negativa kritiken är antingen kring deras säljmetoder eller deras kundtjänst.

Går ej att komma i kontakt med. Det finns inget nummer man kan nå dem på. Enbart via mail. Har mailat tre gånger och får inga svar.

Henrik, TrustPilot

Hallon är dock inte ensamma som mobiloperatör att ha dåliga omdömen på TrustPilot. Mobiltelefoni är något det flesta av oss utgår ska fungera och om det av någon anledning inte gör det är det lätt att skriva ett negativt omdöme.

Hallons kundtjänst

När det gäller Hallons kundtjänst är det värt att poängtera att de inte erbjuder telefonsupport. Du kan med andra ord inte ringa Hallon och få hjälp med ditt ärende. Istället erbjuder de support via mail och chat. De har även ett hjälpcenter där du kan hitta svaren på många vanliga frågor. Men det är just svarstiderna i både chaten och via mail som verkar vara det vanligaste irritationsmomentet hos Hallons kunder. Behöver du dock inte få hjälp av Hallons kundservice är detta, enligt oss, en av de mer prisvärda mobiloperatörerna på marknaden.

Hallon Mina sidor

Som alternativ till kundtjänst erbjuder Hallon något som de kallar för “Mina sidor”. Härifrån kan Hallons kunder bland annat lösa följande frågor:

  • Ladda ner sin detaljspecifikation
  • Avsluta sitt abonnemang
  • Uppdatera sitt betalkort
  • Beställa nytt SIM-kort
  • Aktivera kostnadskontroll på sitt mobilabonnemang
  • Köpa extra data

Allt detta går också att göra via Hallons app som du loggar in på via dina inloggningsuppgifter eller via BankID. Ett bra och enkelt sätt för kunder att själva administrera sitt mobilabonnemang.

Hallon mobil

Till skillnad från vissa andra lågprisoperatörer säljer också Hallon mobiltelefoner tillsammans med sina abonnemang. Du kan dock inte köpa en mobil hos Hallon om du inte har ett mobilabonnemang eller tecknar ett samtidigt. Observera att om du är intresserad av att köpa en ny mobil hos Hallon kommer de begära en kreditkontroll. De erbjuder också lite andra alternativ av rabatter och avbetalningar på mobilen.

Vanliga frågor om Hallon och deras mobilabonnemang

Vi anser att Hallon erbjuder några av de mest prisvärda mobilabonnemangen på marknaden idag. Vår erfarenhet är dock att det finns många frågor och funderingar kring Hallons erbjudande och hur de är som operatör. Nedan har vi därför sammanställt svaren på några av de vanligaste frågorna om Hallon.

Kan jag teckna ett mobilabonnemang hos Hallon om jag har en betalningsanmärkning?

Ja, det kan du. Hallon erbjuder kortbetalning där du betalar i förskott för den kommande månadens abonnemang. Genom att du faktiskt betalar i förskott kan Hallon erbjuda mobilabonnemang även till personer som hos andra operatörer nekas på grund av betalningsanmärkning(ar). Är du intresserad av att köpa en mobil hos Hallon kan du dock nekas på grund av en betalningsanmärkning. 

Hur kan Hallon vara så billiga?

Hallon ägs av Tre som har ett av de bästa näten i Sverige. Till skillnad från Tres egna abonnemang säljs Hallon uteslutande online. De har med andra ord inga fysiska butiker eller andra lokalkostnader. De har också en begränsad kundtjänst där de möjliggör för kunden att lösa majoriteten av sina frågor via “Mina sidor” eller appen. Genom att hålla nere på både lokal- och personalkostnader kan Hallon erbjuda riktigt billiga mobilabonnemang.

Har Hallon familjeabonnemang?

Nej, Hallon erbjuder inte familjeabonnemang där medlemmar i en familj kan dela på en gemensam “surfpott”. Du kan dock samla flera abonnemang på ett konto där du som förälder exempelvis kan administrera dina barns mobilabonnemang. Oftast blir detta faktiskt betydligt mycket billigare än de familjeabonnemang som finns tillgängliga på marknaden idag.

Klicka på ett hjärta för att betygsätta denna artikel!

Genomsnittligt betyg 4 / 5. Antal betyg: 4

Inga betyg ännu

3 svar på ”Hallon mobilabonnemang”

  1. Varning för Hallon! Helt omöjligt att komma i kontakt med deras support. De må ha billiga mobilabonnemang men jag betalar gärna lite extra för att ha ett fungerande abonnemang.

    Svara

Lämna en kommentar