Hallon barn

Om du letar efter ett riktigt billigt mobilabonnemang till ditt barn kan Hallon vara ett intressant alternativ. De har idag fem olika abonnemang för barn under 18 år. Alla ligger väldigt bra till i pris.

Hallon barn - 8 GB

8 GB

99 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Spara surf
✔️ Ingen bindningstid

Hallon barnabonnemang - 16 GB

16 GB

149 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Spara surf
✔️ Ingen bindningstid

Hallon Mobilabonnemang för barn

50 GB

249 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Spara surf
✔️ Ingen bindningstid

Hallon Mobilabonnemang för ungdomar under 18 år

100 GB

299 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Spara surf
✔️ Ingen bindningstid

Hallon barnabonnemang med kostnadskontroll

200 GB

349 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Spara surf
✔️ Ingen bindningstid

Hallons barnabonnemang

Hallon har sedan sin lansering fokuserat på att erbjuda en enkel tjänst till ett lågt pris. De var också tidiga på att lansera specifika abonnemang för studenter, seniorer och för barn under 18 år. Just barnabonnemangen är lite speciella då barn under 18 år inte får ingå avtal. Istället är det en av barnets föräldrar eller målsman som behöver teckna abonnemanget. Så tecknar du ett mobilabonnemang för ditt barn hos Hallon är det ditt namn som kommer vara registrerat på abonnemanget. Detta innebär också att ditt barns namn inte kommer finnas med i diverse nummertjänster eller dylikt.

På samtliga abonnemang för barn ingår fria samtal och SMS. Hallon har också slopat både bindnings- och uppsägningstider på alla abonnemang. Det val du behöver göra är hur mycket surf ditt barn får tillgång till per månad. Känner du dig osäker kan du alltid upp- eller nedgradera mängden data längre fram. Hallon låter även ditt barn behålla alla oanvänd surf från föregående månader. Observera att sparad surf går förlorad om du nedgraderar ditt barns abonnemang. 

Även om Hallon marknadsför dessa abonnemang som mobilabonnemang för barn är det egentligen ingen skillnad från deras vanliga mobilabonnemang. Ditt barn får förvisso ett lite mer förmånligt erbjudande men rent funktionellt är det ingen skillnad. Hallon har dock kostnadskontroll på alla sina abonnemang. Något som kan vara mycket uppskattat för många föräldrar.

Kostnadskontroll på Hallons barnabonnemang

Utöver deras låga priser är Hallons kostnadskontroll ett starkt argument för att överväga Hallon som mobiloperatör om du är förälder. Även om samtal och SMS ingår kan det uppkomma andra kostnader på de flesta mobilabonnemang. Det kan exempelvis handla om utlandssamtal eller betal-SMS. Som förälder kan dessa kostnader komma som en väldigt obehaglig överraskning. Hallon har dock en lösning på detta som det kallar för kostnadskontroll. Hallons kostnadskontroll kan aktiveras när du loggar in på Mina sidor. Där kan du snabbt aktivera två typer av spärrar:

 • Spärra betaltjänster och samtal från Sverige till utlandet.
 • Spärra satellitroaming på t.ex. fartyg och flyg.

Om du aktiverar kostnadskontroll på ditt barns mobilabonnemang kan du vara säker på hur mycket du kommer betala. Genom att aktivera kostnadskontrollen blir Hallons barnabonnemang ungefär som ett kontantkort med fria samtal. Observera att roaming inte spärras av Hallons kostnadskontroll. Istället behöver du själv inaktivera detta direkt i ditt barns telefon för att undvika kostnader utanför EU/EES. 

Övrig administration

Utöver att aktivera kostnadskontroll kan du administrera det mesta av ditt barns mobilabonnemang när du loggar in på Mina sidor eller via Hallons app. Du kan exempelvis upp- eller nedgradera dina abonnemang. Du kan också se hur mycket surf ditt barn har kvar. Om surfen tar slut kan du enkelt köpa till mer. Har du flera barn kan du ha flera abonnemang på ett konto som alla administreras via en inloggning.

Priser på Hallons barnabonnemang

Om du är ute efter ett eller flera billiga mobilabonnemang till dina barn hör Hallon till de absolut bästa alternativen enligt oss. Det finns dock andra mobiloperatörer som exempelvis Fello och Vimla som har bra erbjudanden för ungdomar men det är ändå en bit ifrån Hallon när det gäller pris. Dessutom har Hallon en vana att ha återkommande kampanjer när det gäller mobilabonnemang för barn.

Kampanjer på barnabonnemang

Som ny kund får du nästan alltid någon form av erbjudande från Hallon. Detta gäller även för deras mobilabonnemang för barn och ungdomar. Normalt sett är det ett kraftig reducerat pris under en tidsbegränsad period. Ibland kan det även ingå en extra surfpott. Så om det börjar närma sig för ditt barn att få sitt första mobilabonnemang kan det vara värt att hålla ögonen öppna för kampanjer med tidsbegränsade rabatter och övriga erbjudanden.

💡 Tips: Följ Mobilabonnemangi.se på Twitter för att ta del av aktuella rabatter och erbjudanden.

Så tecknar du ett mobilabonnemang till ditt barn hos Hallon

Du kan inte gå till en butik för att teckna ett barnabonnemang hos Hallon. Alla mobilabonnemang tecknas via deras hemsida. Väl på hemsidan väljer du barnabonnemang och hur mycket surf hen behöver. Sedan behöver du ange ditt personnummer och mailadress. Om det är ditt barns första mobilabonnemang väljer du sedan ett mobilnummer. Har ditt barn redan ett mobilabonnemang kan du flytta med det befintliga numret så länge det är registrerat på dig. Slutligen anger du betalkortsnummer och beställningen är klar. Du kommer direkt få inloggningsuppgifter till Mina sidor via mail. SIM-kortet kommer via posten inom ett par dagar. Vill du beställa flera mobilabonnemang gör du detta i inloggat läge. På så sätt kan du administrera alla mobilabonnemang från ett konto. Observera att Hallon har en gräns på fem mobilabonnemang på ett konto.

Support hos Hallon

Alla Hallons mobilabonnemang är mycket konkurrenskraftiga när det gäller pris. En anledning till detta är att de har en begränsad support. Du kan exempelvis inte ringa dem och få hjälp om det dyker upp några problem. Istället hänvisar de till sin chat som enbart är öppen arbetstid under vardagar. De har förvisso mycket information i deras hjälpcenter och du kan även finna svaren på de flesta frågorna i deras forum. Men om du verkligen uppskattar möjligheten att kunna prata med en support kan det vara värt att överväga en annan mobiloperatör. Billigast är inte alltid bäst.

Vanliga frågor om Hallons barnabonnemang

Om det nu är dags för ditt barns första mobilabonnemang eller tid att byta mobiloperatör kan det säkert finnas ett par frågor och funderingar. Nedan försöker vi svara på några av de vanligaste frågorna om Hallons mobilabonnemang för barn och ungdomar.

Hur skiljer sig Hallons barnabonnemang mot deras vanliga abonnemang?

Rent funktionellt skiljer sig Hallons mobilabonnemang för barn ingenting från deras övriga mobilabonnemang. Däremot ger Hallon ett lite bättre pris eller mer surf till barn under 18 år än till vuxna.

Vem kan teckna ett barnabonnemang hos Hallon?

Hallons barnabonnemang riktar sig mot barn under 18 år. Är du under 18 år kan du dock inte ingå avtal. Så det är upp till barnets föräldrar eller målsman att teckna abonnemanget. Hallon gör idag ingen kontroll på att du faktiskt tecknar abonnemanget till ditt barn så i teorin kan vem som helst över 18 år teckna ett barnabonnemang hos Hallon.

Har Hallon det billigaste mobilabonnemanget för barn?

Hallon har definitivt bland de lägsta priserna på marknaden idag. Det finns dock jämförbara alternativ från exempelvis Fello och Vimla. Vem som är billigast beror lite på hur mycket data ditt barn behöver och eventuella rabatter eller erbjudanden.

Vad händer med mitt barns abonnemang när hen fyller 18?

Abonnemanget står på dig som förälder så det händer egentligen ingenting när ditt barn fyller 18 år. Vill ditt barn stå registrerat på abonnemanget eller om du anser att det är dags för ditt barn att betala själv behöver ni kontakta Hallons support. Det kan då överföra telefonnumret till ditt barn. Abonnemanget kommer också ändras till ett vanligt Hallon mobilabonnemang.

Hur betalar jag hos Hallon?

Det primära betalsättet hos Hallon är betalkort. Du anger ditt kortnummer när du tecknar ditt abonnemang och blir debiterad för de kvarvarande dagarna i månaden. Sedan dras kostnaden för dina mobilabonnemang i förskott i början av månaden. Eventuella extra kostnader för exempelvis utlandssamtal dras i efterhand.

Klicka på ett hjärta för att betygsätta denna artikel!

Genomsnittligt betyg 4.5 / 5. Antal betyg: 2

Inga betyg ännu

2 svar på ”Hallon barn”

 1. Jag har mitt mobilabonnemang via mitt jobb men funderar på att teckna ett abonnemang hos Hallon till mitt äldsta barn. Blir dock lite orolig när jag ser att de har så dåliga omdömen på Trustpilot. Vågar jag?

  Svara
  • Det stämmer att Hallon har fått många negativa omdömen. Vi tycker dock att de hör till de mest prisvärda alternativen på marknaden idag. En av flera fördelar med Hallon är att de inte har någon bindningstid på deras barnabonnemang. Så om du eller ditt barn av någon anledning inte är nöjd är det enkelt att säga upp abonnemanget.

   Lycka till!

   Svara

Lämna en kommentar