Hallon senior

Har du fyllt 55 år kan du teckna ett så kallat seniorabonnemang hos Hallon. Dessa abonnemang ger dig en rabatt på ett redan billigt pris. Hallons seniorabonnemang finns idag i tre olika utföranden där skillnaden är mängden data som ingår.

3 Abonnemang hittades

Senast kontrollerat: 2024-04-18

Senior
Surf
4 GB
Samtal & SMS
Fria
99 kr/mån
Priset gäller i 4 månader, därefter 99 kr/mån
19 kr/mån
868 kr
1 188 kr
0 mån
Senior
Surf
10 GB
Samtal & SMS
Fria
129 kr/mån
Priset gäller i 4 månader, därefter 129 kr/mån
29 kr/mån
1 148 kr
1 548 kr
0 mån
Senior
Surf
16 GB
Samtal & SMS
Fria
179 kr/mån
Priset gäller i 4 månader, därefter 179 kr/mån
39 kr/mån
1 588 kr
2 148 kr
0 mån

Hallons seniorabonnemang

Flera mobiloperatörer har rabatter och erbjudanden till seniorer och pensionärer. Hos Hallon behöver du inte vara pensionär. Det räcker med att du fyllt 55 år. Rent funktionellt är det ingen skillnad på Hallons seniorabonnemang och ett Hallon mobilabonnemang. De skiljer sig dock åt när det gäller valmöjligheterna på mängden data. Eller surf som många kallar det. För seniorer och pensionärer har Hallon tre olika val när det gäller mängd surf. På deras övriga abonnemang har de fem. De två alternativ som tagits bort för seniorer är de med mest data som finns på exempelvis Hallon studentabonnemang och Hallon barnabonnemang.

Ingen bindningstid

Som med alla övriga mobilabonnemang hos Hallon finns det varken uppsägnings- eller bindningstider på Hallons seniorabonnemang. Detta är så klart bra och ger dig möjligheten att testa Hallon som mobiloperatör med minimal risk. Är du av någon anledning inte nöjd kan du enkelt byta tillbaka till din nuvarande operatör och samtidigt behålla ditt nummer. 

Spara oanvänd surf

En mycket populär “funktion” på samtliga Hallons abonnemang är möjligheten att spara oanvänd surf. Detta innebär att den surf, som ingår i ditt seniorabonnemang, som eventuellt inte används under innevarande månad sparas och kan användas i framtiden. Hallon är långt ifrån ensamma att erbjuda sina kunder att spara oanvänd surf men det finns operatörer som fortfarande inte erbjuder detta.

Priser på Hallons seniorabonnemang

En av Hallons främsta fördelar är deras priser. De är en så kallad lågprisoperatör som enbart erbjuder sina mobilabonnemang online och gör allt för att hålla nere priset. När det gäller Hallons seniorabonnemang ligger de också väldigt bra till i pris. På dagens marknad är det faktiskt svårt att hitta ett billigare seniorabonnemang än de som Hallon erbjuder.

Kampanjer och rabatter

Utöver att Hallons ordinarie priser är riktigt konkurrenskraftiga har de nästan konstant kampanjer och erbjudanden på sina seniorabonnemang. Dessa kampanjer gäller enbart för nya kunder när de tecknar ett nytt seniorabonnemang. I regel brukar de handla om ett ännu billigare pris under en tidsbegränsad period. Ibland kan de också addera en extra surfpott. Så om du är ute efter ett billig seniorabonnemang kan det vara värt att hålla kolla på aktuella kampanjer och rabatter från Hallon.

Nedan har vi listat alla Hallon seniorabonnemang med mängden surf som ingår och till abonnemangets ordinarie pris.

Hallon seniorrabatt

4 GB

99 kr/mån

 • Fria samtal & SMS
 • Spara surf
 • Ingen bindningstid
 • Stöd för 5G
Mer info
Hallon mobilabonnemang för pensionärer

10 GB

129 kr/mån

 • Fria samtal & SMS
 • Spara surf
 • Ingen bindningstid
 • Stöd för 5G
Mer info
Hallon seniorabonnemang 16 GB surf

16 GB

179 kr/mån

 • Fria samtal & SMS
 • Spara surf
 • Ingen bindningstid
 • Stöd för 5G
Mer info
 • Info – Här på Mobilabonnemangi.se sammanställer vi aktuella priser och kampanjer på seniorabonnemang. Om du är intresserad av Hallons aktuella kampanjer kan du enkelt jämföra dem mot övriga erbjudanden.

För- och nackdelar med Hallon seniorabonnemang

Som med alla tjänster och produkter finns det både för- och nackdelar med ett seniorabonnemang från Hallon. Nedan går vi igenom det som kan upplevas som för- respektive nackdelar.

Fördelar

Den kanske främsta fördelen är priset. Är du över 55 år kan du knappast hitta ett billigare seniorabonnemang. Sen är det också en fördel att du kan spara oanvänd surf. Vi gillar även att du kan betala med kort. Du slipper på så sätt fakturor och kostnaden dras automatiskt en gång per månad. Slutligen anser vi att avsaknaden av bindningstid är en stor fördel. Känner du dig det minsta osäker kan du snabbt säga upp ditt abonnemang och behöver inte sitta kvar med ett seniorabonnemang som du inte är nöjd med.

Nackdelar

Så vilka nackdelar finns det med ett seniorabonnemang från Hallon? En potentiell nackdel kan vara täckningen. Hallon använder sig av Tres nät. Det är ett mycket bra mobilnät men är du osäker på hur täckningen är där du bor rekommenderar vi att du kontrollerar deras täckningskarta. En annan potentiell nackdel med Hallon är deras support. Du kan exempelvis inte ringa dem om du behöver någon form av hjälp. Just långa svarstider från deras kundservice är något som ofta nämns i negativa omdömen av Hallon.

Support hos Hallon

Hallon erbjuder inte telefonsupport till sina kunder. Detta är ett sätt för dem att sänka sina kostnader för att kunna hålla ett lågt pris. Istället för telefonsupport hänvisas Hallons kunder till deras chat eller mail. Det har också ett hjälpcenter på deras hemsida där du finner mängder av svar på diverse frågor. Men känner du att du vill ha möjligheten att prata med någon när du behöver hjälp kan det vara värt att överväga en annan mobiloperatör som exempelvis Karma Mobil.

Så tecknar du ditt Hallon seniorabonnemang

Du kan inte teckna ett Hallon seniorabonnemang i en fysisk butik. Istället är det deras hemsida som gäller. Det är dock relativt enkelt att teckna ett nytt abonnemang. Du börjar helt enkelt med att välja hur mycket surf du önskar på ditt seniorabonnemang. Du behöver sedan fylla i ditt personnummer. På så sätt kan Hallon bekräfta att du fyllt 55. Du får sedan möjligheten att välja ett nytt nummer eller behålla ditt befintliga telefonnummer. Sen behöver du bara ange ett betalkort och beställningen är klar. Du kommer direkt få inloggningsuppgifter till “Mina sidor” till den mail du angivit. Från “Mina sidor” kan du sedan administrera ditt seniorabonnemang. Du kan exempelvis:

 • Ändra surf – Upp- eller nedgradera mängden surf på ditt mobilabonnemang 
 • Betalningsmetod – Byta ditt betalkort
 • Kostnadskontroll – Aktivera kostnadskontroll på ditt seniorabonnemang
 • Surf – Kontrollera mängd surf du har kvar på månaden
 • Sparad surf – Kontrollera mängd surf du har sparat
 • Uppsägning – Säga upp ditt seniorabonnemang

SIM-kortet levereras via posten inom 1-2 arbetsdagar. Har du valt att behålla ditt befintliga telefonnummer kan själva nummerflytten ta 3-5 dagar.

Hallon seniorabonnemang – FAQ

Hallon seniorabonnemang

Det finns gott om olika rabatter för seniorer när det gäller mobilabonnemang. För dig som är nyfiken på Hallon som mobiloperatör har vi sammanställt svaren på några av de vanligaste frågorna nedan.

Hittar du inte svaret på din fråga går det alltid bra att kontakta oss eller att skriva din fråga i form av en kommentar längre ner på sidan.

Klicka på ett hjärta för att betygsätta denna artikel!

Genomsnittligt betyg 4.4 / 5. Antal betyg: 9

Inga betyg ännu

2 svar på ”Hallon senior”

 1. Mycket nöjd med Hallon. Bra pris och jag slipper hålla koll på fakturor. Månadsavgiften dras på mitt kort och det är mycket billigare än det abonnemang jag hade tidigare med Telia. Har det billigaste abonnemanget med 3 GB data vilket räcker med god marginal för mig. Jag har till och med lyckats spara en liten buffert av data då jag inte använder all data som ingår på abonnemanget.

  Svara
  • Jag är också mycket nöjd med Hallon! Jättebra pris och allt funkar som det ska. Enkelt, smidigt och billigt. Rekommenderar Hallon om du sitter med ett dyrare mobilabonnemang och har fyllt 55 år. Det finns antagligen en hel del pengar att spara.

   Svara

Lämna en kommentar