Jämförelse av Hallons och Fellos erbjudanden

Det finns numera ett flertal så kallade lågprisoperatörer på den svenska marknaden för mobilabonnemang. Två av de populäraste är Hallon och Fello. Men vad skiljer dem åt och vilken mobiloperatör är den bästa för dig?

Om du letar efter ett billigt mobilabonnemang kan både Hallon och Fello vara ett bra alternativ. Det finns dock ett flertal skillnader när det gäller dessa mobiloperatörers erbjudande. Inte bara gällande deras priser. Nedan går vi igenom och jämför Hallons och Fellos erbjudanden. Vår förhoppning är att det ska bli enklare för dig att hitta en mobiloperatör som möter dina behov.

Pris på mobilabonnemang – Hallon eller Fello

Både Hallon och Fello erbjuder riktigt billiga mobilabonnemang. De har också specifika barnabonnemang, studentabonnemang och seniorabonnemang. Alla mobilabonnemang har fria samtal och SMS inom Sverige. Som kund behöver du enbart välja hur mycket surf du behöver. Fellos billigaste mobilabonnemang börjar på ett ordinarie pris på 95 kr/mån och då ingår 2 GB surf. Hallons billigaste mobilabonnemang börjar på ett ordinarie pris på 99 kr/mån och då ingår 4 GB surf. Visst är Fellos alternativ billigare men du får faktiskt dubbelt så mycket surf hos Hallon. Det är liknande när vi jämför Hallons abonnemang för barn och ungdom med Fellos alternativ. Fello erbjuder det billigaste abonnemanget men Hallon erbjuder betydligt mer surf för pengarna.

Något som heller inte bör glömmas bort är de olika rabatter och erbjudanden som respektive mobiloperatör erbjuder. Både Hallon och Fello ger betydande rabatter till nya kunder. Ofta ett kraftigt reducerat pris under de första månaderna. Hallon brukar dock vara lite mer aggressiva med sina rabatter mot nya kunder än Fello.

Vinnare: Hallon

Mängd data – Hallon eller Fello

Det är numera mängden data som till stor del avgör priset hos många mobiloperatörer idag. Just behovet av data ökar ständigt då vi streamar film, lyssnar på poddar och mycket mer på våra mobiltelefoner. Olika mobiloperatörer erbjuder olika mycket surf och här skiljer det sig faktiskt en hel del mellan Hallon och Fello. För deras respektive konsumentabonnemang erbjuder Hallon maximalt 100 GB surf och Fello enbart 22 GB surf. Har du behov av mycket surf kan det faktiskt vara så att Fellos största abonnemang inte räcker.

Vinnare: Hallon

Produkter och tjänster – Hallon eller Fello

Utöver sina mobilabonnemang erbjuder faktiskt Fello inte så mycket mer. Hallon däremot erbjuder sina kunder både mobiltelefoner och mobilt bredband. Hallon har dessutom specifika företagsabonnemang till riktigt bra priser. Både Fello och Hallon erbjuder sina kunder att spara oanvänd surf. Det är självfallet bra. Vi anser dock att villkoren för att spara surf är betydligt bättre hos Hallon än hos Fello.

💡 Lästips Villkor för att spara surf hos olika operatörer

Vinnare: Hallon

Kundservice – Hallon eller Fello

Ett sätt för många mobiloperatörer att hålla ner sina priser är att begränsa sin kundservice. Hallon erbjuder exempelvis ingen kundservice via telefon. Istället hänvisar de till chat och e-mail. De har förvisso ett väl utbyggt hjälpcenter som bland annat innefattar ett forum. Men just kundservice är ett område där Hallon fått tagit emot en hel del negativ kritik genom åren. 

Fello erbjuder också kundservice via chat och e-mail. Men till skillnad från många andra lågprisoperatörer erbjuder de också support via telefon. Förvisso enbart under begränsade tider på vardagar. Men värdesätter du möjligheten att faktiskt kunna prata med en kundservice är Fello ett bättre alternativ enligt oss.

Vinnare: Fello

Nät – Hallon eller Fello

En potentiellt mycket viktig aspekt när du väljer mobiloperatör är vilken täckning de erbjuder där du befinner dig. Olika nät har olika bra täckning på olika platser. Fello använder sig av Telias nät och Hallon av Tres. Vilket som är bäst där du bor är så klart svårt för oss att svara på. Vi rekommenderar därför att du kontrollerar operatörernas respektive täckningskarta.

Vinnare: Oavgjort

Omdömen – Hallon eller Fello

Är du fortfarande osäker kring vilken mobiloperatör av Hallon och Fello som är bäst för dig kan ett tips vara att kontrollera respektive operatörs omdömen. Just omdömen kan vara ett bra sätt att få en bättre överblick kring eventuella styrkor och svagheter med en mobiloperatörs erbjudande. Sajter som TrustPilot och Reco har mängder av omdömen av både Hallon och Fello. Som du kommer märka finns det gott om negativa omdömen när det gäller Hallons kundservice och dess tillgänglighet. Fello har däremot relativt bra omdömen. I alla fall i jämförelse med andra mobiloperatörer.

💡 Lästips Omdömen av svenska mobiloperatörer

Vinnare: Fello

Slutsats

Att kora en vinnare av Hallon och Fello vore fel. Vilken som är bäst för just dig beror ju så klart på dina behov och preferenser. Har du exempelvis ett stort behov av surf är antagligen Hallon ett bättre alternativ. Är det däremot viktigt för dig att kunna kontakta kundservice via telefon är antagligen Fello att föredra. Även täckning är så klart något du bör kontrollera. Vår förhoppning är dock att du via denna jämförelse fått en bättre förståelse kring skillnaderna mellan Hallon och Fello.

Lycka till!

Lämna en kommentar