Mobilabonnemang för dig med betalningsanmärkning

En betalningsanmärkning kan vara irriterande av många anledningar. Den kan hindra dig från att både ta lån och teckna nya abonnemang. När det gäller mobilabonnemang finns det dock idag flera bra alternativ.

Många mobiloperatörer tar en kreditupplysning på samtliga som vill teckna ett nytt mobilabonnemang. Visar det sig att du har en betalningsanmärkning finns det tyvärr en stor risk att de nekar dig som kund. Skälet till detta är enkelt. Operatören vill helt enkelt minimera sina risker för att inte få betalt. Historiskt sett har det då primärt varit kontantkort som varit alternativet för dig med betalningsanmärkning. Men så är inte fallet idag. Eller egentligen är det så fortfarande men många av dagens mobilabonnemang är utformade på ett annat sätt.

Mobilabonnemang med förskottsbetalning

Historiskt har mobilabonnemang betalats mot faktura. Du visste inte riktigt hur mycket du skulle betala förrän fakturan kom i slutet av månaden och sedan hade du ett antal dagar innan betalningen behövde genomföras. Många mobiloperatörer erbjuder betalning mot faktura även idag. Men med fler lågprisoperatörer som enbart säljer sina mobilabonnemang online har kortbetalning blivit allt mer vanligt. Operatörer som exempelvis Fello, Hallon och Vimla erbjuder alla kortbetalning. Och som det är utformat idag genomför du faktiskt en förskottsbetalning. För exempelvis Hallon betalar du direkt för den kommande månaden. Om du sedan behöver köpa till extra data dras pengarna direkt. På detta sätt tar inte Hallon någon risk för att inte få betalt. I själva verket är deras mobilabonnemang mer eller mindre utformade som kontantkort. Bara med ett annat namn.

Fello erbjuder också kortbetalning med förskottsbetalning. De erbjuder dessutom faktura men då kan du bli nekad om du har en betalningsanmärkning. Även Vimla erbjuder olika betalningsalternativ och beroende på om du har betalningsanmärkning kan vissa funktioner begränsas.

Begränsningar med kortbetalning

Om du har flera betalningsanmärkningar eller har en ansträngd ekonomi finns risken att du inte har tillgång till ett vanligt Visa eller MasterCard. Om du istället har exempelvis ett Visa Electron-kort finns risken att det finns begränsningar kring köp av just mobilabonnemang. Kostnaden, även för billiga mobilabonnemang, är återkommande och vissa betalkort har begränsningar kring dessa typer av tjänster.

💡 Tips! Om du blir nekad av en mobiloperatör på grund av betalningsanmärkning kan du fortfarande teckna ett vanligt kontantkort hos dem.

1 svar på ”Mobilabonnemang för dig med betalningsanmärkning”

  1. Lycamobile – där betalar man alltid i förskott, dvs ingen kredit, och det fungerar även utomlands, och de är dessutom jämförelsevis billiga. Enda problemet är deras urusla kundsupport.

    Svara

Lämna en kommentar