Mobiloperatörer i Telias nät

Det finns idag fyra mobiloperatörer i Sverige som har egna nät. Det är Tele2, Telenor, Telia och Tre. De har i sin tur olika 3G-nät och 4G-nät. Nu är också utbyggnaden av 5G i full gång. Det finns dock fler än fyra mobiloperatörer i Sverige och flera som använder sig av Telias nät.

Just Telias nät har genom åren fått flera utmärkelser och uppmärksammats för sin goda täckning. Numera är det ganska små skillnader på täckningen mellan de olika näten. Åtminstone i storstadsområden. Men på landsbygden är det många som fortfarande uppfattar Telias nät som det bästa. Tyvärr hör inte Telias alternativ till de billigaste mobilabonnemangen. Det finns dock andra operatörer som använder sig av Telias. De mest välkända är:

  • Fello
  • Halebop
  • Telness 

Fello och Halebop är båda varumärken som numera ägs av Telia Sonera. Inte minst Fello har en helt annan prisbild än Telia och kan på allvar konkurrera med lågprisoperatörer som Hallon och Vimla när det gäller pris.

Telness är en så kallad virtuell operatör. Det vill säga att de hyr kapacitet i Telias nät. Telness erbjuder idag enbart företagsabonnemang och är utöver Telia den enda operatören som erbjuder mobilabonnemang för företag i Telias nät.

Vanliga frågor om Telias nät

Om du föredrar Telias nät kan det säkert fortfarande finnas flera obesvarade frågor och funderingar. Nedan försöker vi svara på några av de vanligaste frågorna.

Vilken är den billigaste mobiloperatören som använder sig av Telias nät?

Telia är långt ifrån billiga när det gäller mobilabonnemang och har under senare år tappat många kunder till exempelvis Comviq, Hallon och Vimla. Så det kändes logiskt att de 2019 förvärvade Fello. Fello använde sig redan innan förvärvet av Telias nät och erbjöd riktigt konkurrenskraftiga priser. Än idag är Fello den mobiloperatör i Telias nät som erbjuder de billigaste mobilabonnemangen.

Hur kan jag kontrollera täckningen i Telias nät?

Utbyggnaden av Telias olika nät skiljer sig mellan olika delar av landet. Om du vill veta hur Telias täckning är där du bor rekommenderar vi att du kontrollerar deras täckningskarta. Du hittar den här.

Erbjuder alla operatörer samma täckning i Telias nät?

I stort sett erbjuder exempelvis Fello och Halebop samma täckning som Telia. Det finns dock ett par mindre skillnader. Vill du exempelvis ha tillgång till 5G är det bara Telia som erbjuder detta idag.

Lämna en kommentar