Tellus Mobil mobilabonnemang

Tellus Mobil lanserades under 2021 och fokuserar på låga priser och en kundtjänst du kan nå via telefon. De har idag fyra olika alternativ när det gäller surf på sina mobilabonnemang.

Tellus Mobil Mobilabonnemang

5 GB

145 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Spara surf
✔️ Ingen bindningstid

Tellus mobiloperatör

15 GB

195 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Spara surf
✔️ Ingen bindningstid

Mobilabonnemang från Tellus

30 GB

245 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Spara surf
✔️ Ingen bindningstid

Omdöme Tellus mobiloperatör

100 GB

345 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Spara surf
✔️ Ingen bindningstid

Om Tellus Mobil

Tellus Mobil är en relativt ny mobiloperatör på den svenska marknaden. De är en så kallad virtuell operatör. Det vill säga att de inte har ett eget mobilnät. Istället hyr de kapacitet från Tele2s nät. Till skillnad från exempelvis Fello och Hallon är Tellus Mobil en oberoende mobiloperatör (varumärket Fello ägs av Telia och Hallon ägs av Tre). Enligt dom själva är det bra priser, schyssta villkor och miljön i fokus som gör att du bör överväga att byta till Tellus Mobil som din mobiloperatör. 

Tellus Mobil olika abonnemang

Som de flesta av dagens mobiloperatörer erbjuder Tellus Mobil fria samtal och SMS inom Sverige för i princip alla sina abonnemang. De har heller varken bindnings- eller uppsägningstider. Det som skiljer deras olika abonnemang är mängden surf som ingår. Oanvänd surf kan i dagsläget sparas upp till 90 dagar. I alla abonnemang ingår 4G- och WiFi-samtal.

Konsumentabonnemang

Tellus Mobil erbjuder idag fyra olika nivåer av surf på sina mobilabonnemang. De är ungefär på samma sätt som de flesta operatörer paketerar sina abonnemang. Tellus Mobil har dock ytterligare alternativ med begränsade samtalsminuter och väldigt lite data. Det gör att det kan erbjuda ett av de billigaste mobilabonnemangen på marknaden idag. Här på Mobilabonnemangi.se fokuserar vi dock enbart på mobilabonnemang som erbjuder fria samtal och SMS. 

Seniorabonnemang

Tellus Mobil erbjuder även mobilabonnemang för dig över 55 år. Likt Vimla seniorabonnemang och Hallon seniorabonnemang får du ett något bättre pris om du fyllt 55. I övrigt är det ingen skillnad på Tellus Mobils seniorabonnemang och deras vanliga abonnemang. 

Familjeabonnemang

Tellus Mobil har dessutom en lite annorlunda variant av familjeabonnemang. Som det funkar är att du lägger till dina familjemedlemmar under ditt egna abonnemang. Sen får du och alla du lägger till en rabatt på månadskostnaden. Den som står på själva huvudabonnemanget får en översikt över alla abonnemang och månadskostnaden kommer på en och samma faktura. Ingen surf delas mellan de olika abonnemangen.

Tellus Mobils priser

Så hur konkurrenskraftiga är Tellus Mobil när det gäller pris? Det beror lite på med vem du jämför. Jämför du med exempelvis Telia eller Telenor ligger de relativt bra till i pris. Jämför du däremot med Hallon eller Vimla har de en bit kvar för att kunna vara bland de billigaste mobilabonnemangen. Skillnaden är dock inte enorm och finner du andra aspekter än pris intressant kan Tellus Mobil fortfarande vara ett bra alternativ.

Erbjudanden och kampanjer

Som många andra mobiloperatörer jobbar Tellus Mobil med diverse erbjudanden och kampanjer. Exempelvis har de specifika rabatter och erbjudanden för seniorer. För nya kunder erbjuder de också normalt ett rabatterat pris under de initiala månaderna. Däremot jobbar de inte med aktiv telefonförsäljning. Något som många andra operatörer får en hel del negativ kritik för.

Värva kunder till Tellus Mobil

Istället för telefonförsäljning och annan aktiv marknadsföring förlitar sig Tellus Mobil på att deras befintliga kunder ska vara goda ambassadörer. Självfallet har de infört ett incitament för just detta. Om du som kund till Tellus Mobil värvar en ny kund får du en gratis månad som tack för hjälpen. För att underlätta ytterligare får även den du värvar en gratis månad.

Tellus Mobil kundservice

Vi har redan nämnt att Tellus Mobil inte riktigt kan konkurrera med Hallon och Vimla när det gäller pris. Något de däremot har, som varken Hallon eller Vimla erbjuder, är telefonsupport. Så om du vill komma i kontakt med deras kundservice behöver du inte förlita dig på chat eller mail. Deras telefonsupport är dock enbart öppen vardagar mellan 09:00 – 17:00. Trots de något sparsamma öppettiderna är just telefonsupport något som många saknar hos flera av Sveriges lågprisoperatörer.

Tellus Mobil omdömen

Det finns gott om exempel på mobiloperatörer som har direkt tveksamma omdömen på sajter som Reco och TrustPilot. Tellus Mobil har dock förvånansvärt goda omdömen. Inte minst när det gäller deras kundservice. Det är dock viktigt att påpeka att Tellus Mobil är en ung operatör som ännu inte samlat på sig speciellt många omdömen och recensioner.

Jättenöjd med kundservicen! Fick snabb och professionell hjälp. Abonnemanget fungerar felfritt och priset är riktigt bra.

Mirka, TrustPilot

Vanliga frågor om Tellus Mobil

Tellus Mobil är långt ifrån den mest välkända mobiloperatören i Sverige. Så det är bara naturligt att det kan finns flera obesvarade frågor och funderingar kring dem. Därför har vi försökt sammanställa svaren på några av de vanligaste frågorna nedan.

Vilket nät använder Tellus Mobil?

De använder sig av Tele2s nät vilket är samma nät som exempelvis Comviq använder. Tele2s nät täcker 99,9% av Sveriges befolkning.

Kan jag ringa till Tellus Mobils kundservice?

Ja, utöver mail kan du nå deras kundservice via telefon. Deras telefonsupport är öppen vardagar mellan 09:00 – 17:00.

Vilka betalningsalternativ erbjuder Tellus Mobil?

Tellus Mobil erbjuder sina kunder ett par olika alternativ när det gäller betalning. I dagsläget kan du betala via brevfaktura, faktura via e-post, e-faktura eller autogiro.

Fungerar Tellus Mobil utomlands?

Ja, alla Tellus Mobils mobilabonnemang fungerar utomlands. Observera att för ditt abonnemang ska fungera utomlands så behöver roaming vara påslagen.

Klicka på ett hjärta för att betygsätta denna artikel!

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal betyg: 3

Inga betyg ännu