Tellus mobil mobilabonnemang

Tellus Mobil lanserades under 2021 och fokuserar på låga priser och en kundtjänst du kan nå via telefon. De har idag fyra ordinarie abonnemang och fyra seniorabonnemang.

Filters
Abonnemangstyp

4 Abonnemang hittades

Senast kontrollerat: 2024-07-18

25 kr 1 mån
25 kr 1 mån
Senior
Surf
5 GB
Samtal & SMS
Fria
Pris
95 kr/mån
1 070 kr
1 140 kr
0 mån
25 kr 1 mån
25 kr 1 mån
Senior
Surf
15 GB
Samtal & SMS
Fria
Pris
145 kr/mån
1 620 kr
1 740 kr
0 mån
25 kr 1 mån
25 kr 1 mån
Senior
Surf
30 GB
Samtal & SMS
Fria
Pris
195 kr/mån
2 170 kr
2 340 kr
0 mån
25 kr 1 mån
25 kr 1 mån
Senior
Surf
100 GB
Samtal & SMS
Fria
Pris
295 kr/mån
3 270 kr
3 540 kr
0 mån

Om Tellus Mobil

Tellus Mobil är en relativt ny mobiloperatör på den svenska marknaden. De är en så kallad virtuell operatör. Det vill säga att de inte har ett eget mobilnät. Istället hyr de kapacitet från Tele2s nät. Till skillnad från exempelvis Fello och Hallon är Tellus Mobil en oberoende mobiloperatör (varumärket Fello ägs av Telia och Hallon ägs av Tre). Enligt dom själva är det bra priser, schyssta villkor och miljön i fokus som gör att du bör överväga att byta till Tellus Mobil som din mobiloperatör. 

Tellus Mobil olika abonnemang

Som de flesta av dagens mobiloperatörer erbjuder Tellus Mobil fria samtal och SMS inom Sverige för i princip alla sina abonnemang. De har heller varken bindnings- eller uppsägningstider. Det som skiljer deras olika abonnemang är mängden surf som ingår. Oanvänd surf kan i dagsläget sparas upp till 90 dagar. I alla abonnemang ingår 4G- och WiFi-samtal.

Konsumentabonnemang

Tellus Mobil erbjuder idag fyra olika nivåer av surf på sina mobilabonnemang. De är ungefär på samma sätt som de flesta operatörer paketerar sina abonnemang. Tellus Mobil har dock ytterligare alternativ med begränsade samtalsminuter och väldigt lite data. Det gör att det kan erbjuda ett av de billigaste mobilabonnemangen på marknaden idag. Här på Mobilabonnemangi.se fokuserar vi dock enbart på mobilabonnemang som erbjuder fria samtal och SMS.

Nedan har vi listat alla Tellus Mobils ordinarie mobilabonnemang med mängd surf som ingår och till abonnemangets ordinarie pris.

Tellus Mobil Mobilabonnemang 5 GB

5 GB

145 kr/mån

 • Fria samtal & SMS
 • Ingen bindningstid
 • Spara surf
Mer info
Tellus Mobil Mobilabonnemang 15 GB

15 GB

195 kr/mån

 • Fria samtal & SMS
 • Ingen bindningstid
 • Spara surf
Mer info
Tellus Mobil seniorabonnemang

30 GB

245 kr/mån

 • Fria samtal & SMS
 • Ingen bindningstid
 • Spara surf
Mer info
Tellus Mobil Mobilabonnemang mest surf

100 GB

345 kr/mån

 • Fria samtal & SMS
 • Ingen bindningstid
 • Spara surf
Mer info

Seniorabonnemang

Tellus Mobil erbjuder även mobilabonnemang för dig över 55 år. Likt Vimla seniorabonnemang och Hallon seniorabonnemang får du ett något bättre pris om du fyllt 55. I övrigt är det ingen skillnad på Tellus Mobils seniorabonnemang och deras vanliga abonnemang. 

Familjeabonnemang

Tellus Mobil har dessutom en lite annorlunda variant av familjeabonnemang. Som det funkar är att du lägger till dina familjemedlemmar under ditt egna abonnemang. Sen får du och alla du lägger till en rabatt på månadskostnaden. Den som står på själva huvudabonnemanget får en översikt över alla abonnemang och månadskostnaden kommer på en och samma faktura. Ingen surf delas mellan de olika mobilabonnemangen.

Tellus Mobils priser

Så hur konkurrenskraftiga är Tellus Mobil när det gäller pris? Det beror lite på med vem du jämför. Jämför du med exempelvis Telia eller Telenor ligger de relativt bra till i pris. Jämför du däremot med Hallon eller Vimla har de en bit kvar för att kunna vara bland de billigaste mobilabonnemangen. Skillnaden är dock inte enorm och finner du andra aspekter än pris intressant kan Tellus Mobil fortfarande vara ett bra alternativ.

Erbjudanden och kampanjer

Som många andra mobiloperatörer jobbar Tellus Mobil med diverse erbjudanden och kampanjer. Exempelvis har de specifika rabatter och erbjudanden för seniorer över 55 år. För nya kunder erbjuder de också normalt ett rabatterat pris under de initiala månaderna. Däremot jobbar de inte med aktiv telefonförsäljning. Något som många andra operatörer får en hel del negativ kritik för.

Värva kunder till Tellus Mobil

Istället för telefonförsäljning och annan aktiv marknadsföring förlitar sig Tellus Mobil på att deras befintliga kunder ska vara goda ambassadörer. Självfallet har de infört ett incitament för just detta. Om du som kund till Tellus Mobil värvar en ny kund får du en gratis månad som tack för hjälpen. För att underlätta ytterligare får även den du värvar en gratis månad.

Tellus Mobil kundservice

Vi har redan nämnt att Tellus Mobil inte riktigt kan konkurrera med Hallon och Vimla när det gäller pris. Något de däremot har, som varken Hallon eller Vimla erbjuder, är telefonsupport. Så om du vill komma i kontakt med deras kundservice behöver du inte förlita dig på chat eller mail. Deras telefonsupport är dock enbart öppen vardagar mellan 09:00 – 17:00. Trots de något sparsamma öppettiderna är just telefonsupport något som många saknar hos flera av Sveriges lågprisoperatörer.

Tellus Mobil omdömen

Det finns gott om exempel på mobiloperatörer som har direkt tveksamma omdömen på sajter som Reco och TrustPilot. Tellus Mobil har dock förvånansvärt goda omdömen. Inte minst när det gäller deras kundservice. Det är dock viktigt att påpeka att Tellus Mobil är en ung operatör som ännu inte samlat på sig speciellt många omdömen och recensioner.

Jättenöjd med kundservicen! Fick snabb och professionell hjälp. Abonnemanget fungerar felfritt och priset är riktigt bra.

Mirka, TrustPilot

Tellus Mobil – FAQ

Tellus Mobil mobilabonnemang

Tellus Mobil är långt ifrån den mest välkända mobiloperatören i Sverige. Så det är bara naturligt att det kan finns flera obesvarade frågor och funderingar kring dem. Därför har vi försökt sammanställa svaren på några av de vanligaste frågorna nedan.

Hittar du inte svaret på din fråga går det alltid bra att kontakta oss eller att skriva din fråga i form av en kommentar längre ner på sidan.

Vår recension av Tellus Mobil

Tellus Mobil är en förhållandevis “ung mobiloperatör” på den svenska marknaden och långt ifrån den mest välkända. För vår recension av deras erbjudande har vi valt att begränsa oss till att betygsätta dem utifrån deras pris, kundtjänst, funktionalitet och nät.

Recension Tellus Mobil

Mobilabonnemangi.se

Tellus Mobil Recension
Vårt betyg
Pris
Kundtjänst
Funktionalitet
Nät

Sammanfattning

Pris – Tellus Mobil erbjuder inte de billigaste mobilabonnemangen. Men jämför vi deras priser med exempelvis Telenor eller Telia har de ett riktigt bra erbjudande. De kan dock inte konkurrera med pris om vi jämför dem med operatörer som Vimla eller Hallon. 

Kundtjänst – Tellus Mobil har ännu ganska begränsat med kunder och därmed finns det också ganska få tillgängliga kundomdömen. Det som dock är anmärkningsvärt är att deras kundtjänst i regel får väldigt bra recensioner. En anledning till detta kan så klart vara att de erbjuder telefonsupport. Något som många andra lågprisoperatörer har valt att inte erbjuda.

Funktionalitet – Tellus Mobil erbjuder ingen unik funktionalitet och villkoren för att spara surf är betydligt sämre än vad de är hos exempelvis Hallon. De har dock en intressant lösning för familjeabonnemang som drar upp vårt betyg en aning.

Nät – Eftersom Tellus Mobil är en virtuell mobiloperatör har de inget eget mobilnät. Istället hyr de kapacitet från Tele2. Det är absolut inget fel på detta men vi gillar inte att deras kunder idag inte har tillgång till 5G.

Slutsats – Det är svårt att hävda att Tellus Mobil är en riktig utmanare till lågprisoperatörer som Hallon och Vimla. De har dock telefonsupport och en kreativ lösning för familjeabonnemang så det kan så klart finnas en grupp som finner deras erbjudande riktigt bra. För oss är det dock inte en riktigt seriös utmanare. I alla fall inte ännu.


4.3

Klicka på ett hjärta för att betygsätta denna artikel!

Genomsnittligt betyg 4.8 / 5. Antal betyg: 4

Inga betyg ännu

1 svar på ”Tellus Mobil mobilabonnemang”

 1. Aldrig hört talas om Tellus Mobil innan jag hittade er sida för att jämföra mobilabonnemang. Förstår fortfarande inte varför man skulle välja en mindre operatör som denna som inte har ett eget mobilnät. Speciellt när priset är högre än hos många andra större mobiloperatörer.

  Svara

Lämna en kommentar