Telness företagsabonnemang

Telness är en mobiloperatör som uteslutande riktar sig mot företagskunder. De har idag fyra olika företagsabonnemang samt flera andra företagstjänster.

Telness företagsabonnemang 3 GB

3 GB

229 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Ingen bindningstid

Telness företagsabonnemang 20 GB

20 GB

299 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Ingen bindningstid

Telness företag

60 GB

399 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Ingen bindningstid

Telness mobilabonnemang för företag

100 GB

449 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Ingen bindningstid

Om Telness

Telness grundades 2016 och har från allra första början enbart erbjudit sina tjänster till företagsmarknaden. Telness är en så kallad virtuell mobiloperatör. Det vill säga att det inte har ett eget nät. Istället hyr de kapacitet från Telias nät. Ända sedan start har Telness fokuserat på digitala lösningar för företagare. När det gäller deras företagsabonnemang går de enkelt att teckna från deras hemsida. Själva hävdar de att deras digitala kommunikationsplattform är extra lämpad för entreprenörer. Telness är inte en av de större aktörerna på företagsmarknaden men deras erbjudande är unikt och de kan vara det bästa alternativet för vissa företag.

Telness olika företagsabonnemang

För samtliga Telness företagsabonnemang ingår fria samtal och SMS inom Sverige. Inget av abonnemangen har bindningstid. Det val du behöver genomföra är mängden data som ska ingå för respektive mobilabonnemang. Idag erbjuder Telness fyra olika nivåer av data. Du kan självfallet ha flera abonnemang med olika mängd data. Som företag får du sedan en samlingsfaktura för samtliga abonnemang. Telness tar inte ut någon fakturaavgift för sina företagsabonnemang.

Telness priser på företagsabonnemang

Så erbjuder Telness billiga företagsabonnemang? Det beror lite på vad du jämför med och vilka tjänster ditt företag har ett behov av. Har du enbart behov av ett företagsabonnemang och inga övriga tjänster är exempelvis ett Hallon företagsabonnemang betydligt billigare. Men har du lite mer avancerade behov behöver vi jämföra Telness lösning mot exempelvis Telia och Telenor. I en sådan jämförelse ligger Telness bra till rent prismässigt.

Telness växellösning

Lite större företag med flera anställda har inte sällan ett behov av någon form av växellösning. Telness erbjuder en mobil växel till sina företagskunder. Nedan kan du se exempel på funktionalitet som ingår i deras mobila växel:

  • Koppla mobilnummer som ska ta emot inkommande samtal. Antingen i turordning eller i grupp.
  • Koppla vidare samtal automatiskt till valfritt fastnummer.
  • Knappval/IVR, styr samtalen till rätt avdelning eller person.
  • Placera inkommande samtal i kö och fördela på kopplade mobilnummer.

Telness mobila växel är operatörsoberoende. Det betyder att den fungerar med alla mobiloperatörer. En mobil växel är så klart inte nödvändigt för alla företag. Men om ditt företag har detta behov kan Telness vara både ett bra och billigt alternativ.

Övriga erbjudanden för företag

Utöver företagsabonnemang och en mobil växel har Telness flera andra tjänster och erbjudanden för företag. Exempelvis erbjuder de fastnummer. Att ha ett fast nummer är något som flera företag fortfarande efterfrågar. Hos Telness kan du välja ett lokalt nummer eller ett geografiskt obundet nummer. Telness erbjuder även M2M/IoT abonnemang.

Telness kundservice

Om du är intresserad av en mobil växel eller M2M/IoT abonnemang blir det lite mer komplicerat att komma igång. Telness menar förvisso att administration av deras tjänster är så pass enkel att du kan komma igång helt själv. Behöver du hjälp finns dokumentation på deras hemsida. Finner du inte dina svar där och behöver komma i kontakt med deras kundservice är det primärt chat som gäller. Telness chat är öppen vardagar 07-23 och helger 09-23. Det är förvisso generösa öppettider men i dagsläget erbjuder de inte telefonsupport. Trots avsaknaden av telefonsupport verkar dock Telness kunder nöjda med den hjälp de får. I alla fall om vi utgår från tillgängliga omdömen av Telness.

Telness omdömen

På TrustPilot har Telness väldigt goda omdömen. Speciellt om vi jämför med andra mobiloperatörer. Det som många hyllar i sina omdömen av Telness är deras support. Andra delar av deras erbjudande som får höga betyg är den allmänna smidigheten i deras portal.

Efter cirka ett år med Telness kan vi inte vara annat än mycket nöjda. Allt flyter på och till ett bättre pris än tidigare. Samt kanske viktigast så har vi möjlighet att ändra mycket själva. Eller så kan vi vända oss till den mycket snabba supporten från Telness. Stor skillnad mot att vara kund hos någon av de gamla ”jättarna”.

Stefan, TrustPilot

Vanliga frågor om Telness 

Mobiltelefoni och specifika företagslösningar som exempelvis en växel kan vara potentiellt komplicerade och leda till mängder av frågor och funderingar. Här har vi dock valt att försöka sammanställa svaren på några av de vanligaste frågorna om Telness som mobiloperatör.

Vilket nät använder sig Telness av?

Telness använder sig av Telias nät. Om du är osäker på Telias täckning rekommenderar vi att du kontrollerar deras täckningskarta. Du hittar den här.

För vilka företag lämpar sig Telness?

Telness menar att deras erbjudande lämpar sig för entreprenörer. Riktigt så enkelt är det inte enligt oss. Har du och ditt företag enbart behov av ett eller flera företagsabonnemang finns det billigare alternativ. Har ni däremot ett behov av fastnummer eller en mobil växel kan Telness ha det bästa erbjudandet. Just växellösningar kan dock vara allt från väldigt enkla till extremt komplicerade. Om Telness erbjudande möter ditt företags behov har de båda bra priser och väldigt goda omdömen från befintliga kunder.

Kan jag ha ett Telness mobilabonnemang som privatperson?

Nej, det kan du inte. För att kunna teckna ett mobilabonnemang hos Telness behöver du ange ett organisationsnummer.

Har Telness en app?

Telness har en app där du som kund bland annat kan få en överblick över dina mobilabonnemangs användning. Via appen kan du även administrera flera av växelns funktioner.

Vem äger Telness?

Telness är en oberoende mobiloperatör som ägs av sina medarbetare och ett fåtal investerare.

Vilka betallösningar erbjuder Telness?

När det gäller betalning erbjuder Telness idag fakturabetalning i efterskott. Har du flera företagsabonnemang samlas alla kostnader på en faktura.

Klicka på ett hjärta för att betygsätta denna artikel!

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal betyg: 1

Inga betyg ännu

Lämna en kommentar