Telness företagsabonnemang

Telness är en mobiloperatör som uteslutande riktar sig mot företagskunder. De har idag fyra olika företagsabonnemang samt flera andra företagstjänster.

4 Abonnemang hittades

Senast kontrollerat: 2024-07-18

Företag
Surf
3 GB
Samtal & SMS
Fria
Pris
229 kr/mån
2 748 kr
2 748 kr
0 mån
Företag
Surf
20 GB
Samtal & SMS
Fria
Pris
299 kr/mån
3 588 kr
3 588 kr
0 mån
Företag
Surf
60 GB
Samtal & SMS
Fria
Pris
399 kr/mån
4 788 kr
4 788 kr
0 mån
Företag
Surf
100 GB
Samtal & SMS
Fria
Pris
449 kr/mån
5 388 kr
5 388 kr
0 mån

Om Telness

Telness grundades 2016 och har från allra första början enbart erbjudit sina tjänster till företagsmarknaden. Telness är en så kallad virtuell mobiloperatör. Det vill säga att det inte har ett eget nät. Istället hyr de kapacitet från Telias nät. Ända sedan start har Telness fokuserat på digitala lösningar för företagare. När det gäller deras företagsabonnemang går de enkelt att teckna från deras hemsida. Själva hävdar de att deras digitala kommunikationsplattform är extra lämpad för entreprenörer. Telness är inte en av de större aktörerna på företagsmarknaden men deras erbjudande är unikt och de kan vara det bästa alternativet för vissa företag.

Telness olika företagsabonnemang

För samtliga Telness företagsabonnemang ingår fria samtal och SMS inom Sverige. Inget av abonnemangen har bindningstid. Det val du behöver genomföra är mängden data som ska ingå för respektive mobilabonnemang. Idag erbjuder Telness fyra olika nivåer av data. Du kan självfallet ha flera abonnemang med olika mängd data. Som företag får du sedan en samlingsfaktura för samtliga abonnemang. Telness tar inte ut någon fakturaavgift för sina företagsabonnemang.

Telness priser på företagsabonnemang

Så erbjuder Telness billiga företagsabonnemang? Det beror lite på vad du jämför med och vilka tjänster ditt företag har ett behov av. Har du enbart behov av ett företagsabonnemang och inga övriga tjänster är exempelvis ett Hallon företagsabonnemang betydligt billigare. Men har du lite mer avancerade behov behöver vi jämföra Telness lösning mot exempelvis Telia och Telenor. I en sådan jämförelse ligger Telness bra till rent prismässigt.

Telness företagsabonnemang

3 GB

229 kr/mån

 • Fria samtal & SMS
 • Ingen bindningstid
Mer info
Telness företag

20 GB

299 kr/mån

 • Fria samtal & SMS
 • Ingen bindningstid
Mer info
Telness mobilabonnemang för företag

60 GB

299 kr/mån

 • Fria samtal & SMS
 • Ingen bindningstid
Mer info
Företagsabonnemang från Telness

100 GB

449 kr/mån

 • Fria samtal & SMS
 • Ingen bindningstid
Mer info

Telness växellösning

Lite större företag med flera anställda har inte sällan ett behov av någon form av växellösning. Telness erbjuder en mobil växel till sina företagskunder. Nedan kan du se exempel på funktionalitet som ingår i deras mobila växel:

 • Koppla mobilnummer som ska ta emot inkommande samtal. Antingen i turordning eller i grupp.
 • Koppla vidare samtal automatiskt till valfritt fastnummer.
 • Knappval/IVR, styr samtalen till rätt avdelning eller person.
 • Placera inkommande samtal i kö och fördela på kopplade mobilnummer.

Telness mobila växel är operatörsoberoende. Det betyder att den fungerar med alla mobiloperatörer. En mobil växel är så klart inte nödvändigt för alla företag. Men om ditt företag har detta behov kan Telness vara både ett bra och billigt alternativ.

Övriga erbjudanden för företag

Utöver företagsabonnemang och en mobil växel har Telness flera andra tjänster och erbjudanden för företag. Exempelvis erbjuder de fastnummer. Att ha ett fast nummer är något som flera företag fortfarande efterfrågar. Hos Telness kan du välja ett lokalt nummer eller ett geografiskt obundet nummer. Telness erbjuder även M2M/IoT abonnemang.

Telness kundservice

Om du är intresserad av en mobil växel eller M2M/IoT abonnemang blir det lite mer komplicerat att komma igång. Telness menar förvisso att administration av deras tjänster är så pass enkel att du kan komma igång helt själv. Behöver du hjälp finns dokumentation på deras hemsida. Finner du inte dina svar där och behöver komma i kontakt med deras kundservice är det primärt chat som gäller. Telness chat är öppen vardagar 07-23 och helger 09-23. Det är förvisso generösa öppettider men i dagsläget erbjuder de inte telefonsupport. Trots avsaknaden av telefonsupport verkar dock Telness kunder nöjda med den hjälp de får. I alla fall om vi utgår från tillgängliga omdömen av Telness.

Telness omdömen

På TrustPilot har Telness väldigt goda omdömen. Speciellt om vi jämför med andra mobiloperatörer. Det som många hyllar i sina omdömen av Telness är deras support. Andra delar av deras erbjudande som får höga betyg är den allmänna smidigheten i deras portal.

Efter cirka ett år med Telness kan vi inte vara annat än mycket nöjda. Allt flyter på och till ett bättre pris än tidigare. Samt kanske viktigast så har vi möjlighet att ändra mycket själva. Eller så kan vi vända oss till den mycket snabba supporten från Telness. Stor skillnad mot att vara kund hos någon av de gamla ”jättarna”.

Stefan, TrustPilot

Telness – FAQ

Telness företagsabonnemang

Mobiltelefoni och specifika företagslösningar som exempelvis en växel kan vara potentiellt komplicerade och leda till mängder av frågor och funderingar. Här har vi dock valt att försöka sammanställa svaren på några av de vanligaste frågorna om Telness som mobiloperatör.

Hittar du inte svaret på din fråga går det alltid bra att kontakta oss eller att skriva din fråga i form av en kommentar längre ner på sidan.

Klicka på ett hjärta för att betygsätta denna artikel!

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal betyg: 1

Inga betyg ännu

Lämna en kommentar