Villkor för att spara surf hos olika operatörer

Idag är den främsta skillnaden mellan olika mobilabonnemang hur mycket surf som ingår. Ju mer surf du behöver desto dyrare abonnemang. Skiljer sig din användning mycket mellan olika månader rekommenderas att du väljer ett mobilabonnemang som tillåter dig att spara oanvänd surf.

Allt fler mobiloperatörer tillåter dig att spara oanvänd surf. Det är bra tycker vi. Det som dock kan vara lite missledande är villkoren för hur mycket surf du kan spara och hur länge den sparas. Nedan går vi igenom villkoren för att spara surf hos några av Sveriges populäraste mobiloperatörer. Faktiskt inte helt irrelevant när du jämför mobilabonnemang.

Spara surf hos Hallon

Hallon är en mycket prisvärd mobiloperatör som erbjuder flera olika nivåer av data på sina abonnemang. Hos Hallon kan du spara din oanvända surf hur länge som helst. De har dock satt en gräns på maximalt 100 GB sparad surf. Eventuell oanvänd surf sparas i en separat “surfpott” i slutet av månaden. Om du nästa månad surfar slut på den data som ingår i abonnemanget kan du använda data från sin surfpott. Viktigt att påpeka är att om du byter till ett abonnemang med mindre data kommer du förlora all din sparade surf.

Spara surf hos Vimla

Vimla var en av de första mobiloperatörerna i Sverige som tillät sina kunder att spara oanvänd surf. Vimla låter dig som mest spara 100 GB surf och den kan sparas upp till ett år. Behöver du använda data som du sparat från tidigare kommer detta vara från den “äldsta” datan i din pott. Vimla erbjuder dock inte sparad surf på sina abonnemang med mest data.

Spara surf hos Fello

Fello har inte lika mycket data på sina abonnemang som exempelvis Hallon och Vimla. De var också relativt sent ute med att erbjuda sina kunder att spara sin oanvända surf. Dessutom tillåter de dig enbart att spara 25 GB surf på ditt mobilabonnemang. Villkoren för att spara surf är med andra ord sämre hos Fello än hos Hallon och Vimla.

Spara surf hos Comviq

Även Comviq tillåter idag sina kunder att spara sin oanvända surf. De har dock lite annorlunda villkor. De tillåter dig endast att spara så mycket surf som ingår i ditt abonnemang. Du kan dock spara den en obegränsad tid. På deras minsta abonnemang erbjuder de i dagsläget inte sparad surf.

Kommentar

Att oanvänd surf som du betalat för inte går förlorad är självfallet bra. Det kan dock vara enkelt att missa vilka villkor som gäller och hur du kan använda din sparade surf. Förhoppningsvis har du nu lite bättre förståelse att de kan skiljas sig åt en hel del mellan olika operatörer. Enligt oss är villkoren hos Hallon och Vimla betydligt bättre än hos exempelvis Comviq.

Lämna en kommentar