Vimla höjer priserna

Idag meddelade Vimla att det höjer priserna. Prishöjningen påverkar alla deras mobilabonnemang och börjar gälla direkt.

Med tanke på den inflationstakt vi haft under det senaste året är det kanske inte så konstigt att mobiloperatörer nu också höjer sina priser. När det gäller Vimla är deras höjning runt 10%. På vissa abonnemang är den högre och på andra lägre. Alla deras mobilabonnemang har dock blivit dyrare. Varken studentabonnemang, seniorabonnemang eller barnabonnemang har undgått prishöjningen.

Vi är lite förvånade att de även höjde priset på deras minsta mobilabonnemang från 100 kr/mån till 110 kr/mån. Genom åren har Vimla nämligen gjort flera ändringar gällande mängd data och priser men deras billigaste ordinarie mobilabonnemang har alltid legat på 100 kr/mån.

Vad händer nu?

Nu återstår att se om Vimlas konkurrenter följer efter och också höjer sina priser. Enligt oss är det Hallon som är Vimlas främsta konkurrent bland lågprisoperatörerna. Historiskt har Hallon legat en symbolisk summa under Vimlas likvärdiga abonnemang. Så när Vimlas minsta abonnemang har kostat 100 kr/mån har Hallons minsta abonnemang kostat 99 kr/mån och så vidare.

Tyvärr är nog risken att även andra mobiloperatörer kommer följa efter. Just prisnivåerna på de billigaste mobilabonnemangen har trots allt legat på ungefär samma priser under många år nu.

Lämna en kommentar