Vimla mobilabonnemang

Vimla erbjuder riktigt billiga mobilabonnemang med mycket data. Vimla har idag sex olika konsumentabonnemang som skiljer sig åt gällande mängden surf som ingår.

Vimla abonnemang billigast

3 GB

100 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Spara surf
✔️ Ingen bindningstid

Vimla mobilabonnemang

6 GB

130 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Spara surf
✔️ Ingen bindningstid

Vimla abonnemang 10 GB surf

10 GB

170 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Spara surf
✔️ Ingen bindningstid

Vimla abonnemang 20 GB data

20 GB

230 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Spara surf
✔️ Ingen bindningstid

Vimla abonnemang 50 GB surf

50 GB

300 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Spara surf
✔️ Ingen bindningstid

Vimla mobilabonnemang 100 GB data

100 GB

350 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Spara surf
✔️ Ingen bindningstid

Om Vimla

Vimla, som är en del av Telenor, grundades 2014. Redan från början var fokus på konkurrenskraftiga priser och enkelhet. Abonnemangen såldes enbart via hemsidan och bindningstider och pappersfakturor var något som slopades. Just låga priser har varit något som alltid varit lite av ett signum för Vimla. Det har också varit i framkant gällande att lansera innovativa funktioner och är idag en mycket populär mobiloperatör.  

Vimlas olika abonnemang

Vimla har idag mängder av olika mobilabonnemang att välja emellan. Eventuellt kan detta kännas lite förvirrande men skillnaden mellan de olika alternativen är egentligen enbart mängden data. Deras vanliga konsumentabonnemang finns idag som fem olika alternativ. På det “minsta” abonnemanget ingår 3 GB surf och på det “största” ingår 100 GB. Sen erbjuder de även specifika abonnemang för studenter, seniorer och alla under 18 år. Dessa abonnemang har lite mer förmånliga priser när det gäller mängden data som ingår. Du finner mer information på länkarna nedan:

Vimlas priser

Vimla är en så kallad lågprisoperatör. De konkurrerar främst på pris och deras abonnemang tillhör de billigaste mobilabonnemangen på marknaden idag. Som många andra mobiloperatörer idag erbjuder Vimla fasta priser på sina abonnemang. Det vill säga att fria samtal och SMS inom Sverige ingår. Sen kan det tillkomma kostnader om du ringer till utlandet eller för roaming i vissa delar av världen. Men för dig som vill ha en låg fast månadskostnad för din mobiltelefoni är Vimla definitivt ett intressant alternativ.

Rabatter och kampanjer

Vimla har inte bara låga ordinarie priser på sina mobilabonnemang. Det har dessutom återkommande kampanjer och rabatter för att locka till sig nya kunder. Liksom andra operatörer använder sig Vimla ofta av en tidsbegränsad rabatt för nya kunder. De kan exempelvis erbjuda halva priset på abonnemanget under de tre första månaderna. Denna typ av kampanjer kan så klart vara lockande då du antagligen har möjligheten att spara en hel del pengar under den initiala perioden. Vi råder dig dock att kontrollera de ordinarie priserna när du jämför mobilabonnemang.

Spara surfen och annan funktionalitet hos Vimla

Utöver låga priser och attraktiva rabatter och kampanjer erbjuder Vimla en hel del intressant funktionalitet till sina kunder. Ett exempel är spara surfen. Vimla var tidigt ute med denna “funktionalitet”. Vad det innebär är att deras kunder kan spara eventuell oanvänd surf från föregående månader. Just Vimla var en av de första operatörerna som erbjöd detta och idag har många andra följt efter. Dock inte alla. Vimla har även historiskt legat i framkant gällande annan funktionalitet och idag kan du som kund dela en del av företagets vinst till välgörande ändamål. Detta görs via Vimla-valet där du bestämmer till vem du vill att pengarna ska skänkas. Det finns även gott om andra exempel där Vimla legat i framkant gällande innovation och initiativ.

Uppsägningstider

Vimla har varken bindnings- eller uppsägningstider på sina abonnemang. Detta är bra tycker vi. Det gör det också enkelt för nya kunder som är nyfikna på Vimla att testa deras tjänster. Om du exempelvis är osäker på Vimlas täckning kan du testa deras abonnemang. Är du inte nöjd kan du enkelt byta till en annan operatör som använder sig av ett annat nät. Som med i princip alla andra operatörer idag kan du enkelt flytta med ditt befintliga telefonnummer till eller från Vimla.

Omdömen av Vimla som mobiloperatör

När det gäller lågprisoperatörer är det framför allt Vimla och Hallon som är det två dominerande aktörerna. Men även om Vimla har många kunder har det långt ifrån uteslutande goda omdömen. Går du igenom omdömen hos exempelvis TrustPilot blir det snabbt uppenbart att kunder till Vimla upplever en hel del problem och irritationsmoment. Det är exempelvis upplevda problem med Vimlas support och deras kommunikation med befintliga kunder som verkar vara källan till de flesta negativa omdömena.  

Verkligen ingen service eller kundfokus. Blir det problem så står du ensam!

Sara, TrustPilot

Just support och kundservice är områden där flera lågprisoperatörer har problem att möta många kunders förväntningar. Vimla har dock flera innovativa lösningar för att besvara sina kunders frågor och problem. Och har du inte behov av hjälp kan du vara nöjd med att du antagligen har ett av de billigaste mobilabonnemangen på marknaden idag.

Vimla kontakt och support

Vimla erbjuder inte support över telefon. Varken till potentiella eller befintliga kunder. Istället erbjuder de andra lösningar. Vissa tycker det funkar alldeles utmärkt men det finns så klart de som gärna vill ha möjligheten att prata med en person om det dyker upp problem.

Vimla chatt

Vimla erbjuder primärt kundservice via mail. Dock anger Vimla att de vanligtvis svarar inom 5 dagar. Det är en lång svarstid om du har problem med ditt mobilabonnemang. För snabbare svar hänvisar de till sin chat. Där får du normalt svar betydligt snabbare. Nackdelen är dock att chatten inte är bemannad på kvällar eller helger. Just svårigheten att få kontakt med kundservice är antagligen den främsta kritiken mot Vimla.

Vimlas forum

Vimla är så klart medvetna om kritiken och har gjort flera ansträngningar för att hjälpa sina kunder. Ett potentiellt användbart hjälpmedel är deras forum. I forumet kan du ställa frågor och få hjälp av andra kunder och personal hos Vimla. Svaren på de allra flesta frågorna finns faktiskt i forumet och tar du dig lite tid kommer det antagligen gå snabbare att hitta svaret där än att maila till Vimla.

Mitt Vimla

Är du redan kund kan du lösa flera uppgifter själv genom Mitt Vimla. Inloggning sker genom inloggningsuppgifter eller BankID. Väl inloggad kan du exempelvis:

  • Överlåta mobilabonnemang
  • Ändra personuppgifter
  • Se hur mycket surf du har kvar
  • Hitta länk för tipsrabatt
  • Pausa ditt abonnemang hos Vimla
  • Avsluta ditt abonnemang hos Vimla

Vanliga frågor om Vimla

Förhoppningsvis har du nu fått lite bättre koll på för- och nackdelar med Vimla. Nedan har vi även försökt sammanställa korta svar på några av de vanligaste frågorna om just Vimla.

Kan jag köpa min mobil från Vimla?

Du kan idag inte köpa en mobil hos Vimla. De har dock olika samarbeten som gör att du som kund till Vimla kan få förmånliga priser på vissa mobiltelefoner.

Vem äger Vimla?

Vimla är ett varumärke som ägs av Telenor. Telenor är i sin tur ett av Norges största börsnoterade bolag.

Vilket nät använder Vimla?

Då Vimla ägs av Telenor använder de sig också av Telenors nät i Sverige. Om du är intresserad av Vimlas täckning och utbyggnad av 5G rekommenderar vi att du kontrollerar deras täckningskarta. Den hittar du här.

Erbjuder Vimla mobilt bredband?

Nej. Vimla erbjuder varken mobilt bredband eller kontantkort. I dagsläget är det enbart mobilabonnemang du kan teckna hos Vimla.

Hur fungerar Vimlas tipsrabatt?

Som kund till Vimla kan du få en ytterligare rabatt på deras redan låga priser. Via Mitt Vimla har alla kunder en personlig tipslänk. Om någon sedan tecknar ett mobilabonnemang hos Vimla via din tipslänk får ni båda 10 kr rabatt på era respektive abonnemang så länge ni båda är kunder. Det finns ingen gräns på hur många du kan tipsa så teoretiskt är det möjligt att ha en månadskostnad på 0 kr hos Vimla.

Har Vimla en app?

Ja, Vimla har en app för iOS och Android. Via appen kan du bland annat genomföra diverse inställningar, se din kvarvarande surf och säga upp ditt abonnemang om du så önskar.

Klicka på ett hjärta för att betygsätta denna artikel!

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal betyg: 1

Inga betyg ännu

1 svar på ”Vimla mobilabonnemang”

  1. Bytte till Vimla för cirka ett år sedan. Billigt med tanke på hur mycket data som ingår och bra app. Dom få gånger jag haft några funderingar har jag funnit svaren på deras hemsida.

    Svara

Lämna en kommentar