Vimla senior

Vimla erbjuder riktigt billiga mobilabonnemang. Har du fyllt 55 år kan du dessutom få ännu förmånligare pris genom att teckna ett så kallat seniorabonnemang. Vimla erbjuder idag fem olika alternativ för dig över 55 år.

Vimla seniorabonnemang 6 GB

3 GB

100 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Spara surf
✔️ Ingen bindningstid

Vimla senior

7 GB

120 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Spara surf
✔️ Ingen bindningstid

Vimla pensionär

10 GB

150 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Spara surf
✔️ Ingen bindningstid

Vimla pensionärsabonnemang

25 GB

200 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Spara surf
✔️ Ingen bindningstid

Vimla abonnemang senior

75 GB

280 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Spara surf
✔️ Ingen bindningstid

Om Vimlas seniorabonnemang

Vimla är ett varumärke som ägs av Telenor. Sedan starten 2014 har de fokuserat på att sälja sina mobilabonnemang online till ett mycket billigt pris. Utöver deras vanliga mobilabonnemang erbjuder de även rabatter för större kundgrupper som exempelvis studenter, seniorer och pensionärer. När det gäller deras seniorabonnemang behöver du dock inte vara pensionär. Kravet är enbart att du fyllt 55 år. Själva seniorabonnemangen hos Vimla skiljer sig inte på något funktionellt sätt från deras vanliga abonnemang. Istället är det ett rabatterat pris där priset för den surf du behöver blir billigare. På samtliga av Vimlas seniorabonnemang ingår fria samtal och SMS inom Sverige.

Bindnings- och uppsägningstider

Som med övriga Vimla mobilabonnemang har seniorabonnemangen varken bindnings- eller uppsägningstid. Detta är numera relativt normalt men Vimla var faktiskt en av de första mobiloperatörerna att helt slopa bindningstider. Detta är så klart bra och det gör det enkelt att testa Vimla senior. Är du av någon anledning inte nöjd kan du enkelt säga upp och byta till en annan operatör.

Priser på Vimlas seniorabonnemang

Priserna du får hos Vimla som senior är mycket konkurrenskraftiga. Det är egentligen bara Karma Mobil och Hallons seniorabonnemang som ligger i samma prisklass för den mängd surf som ingår. Har du däremot ett mobilabonnemang hos exempelvis Telia eller Tele2 finns det antagligen en hel del pengar att spara.

Rabatter och kampanjer

Utöver att ordinarie priser på Vimlas seniorabonnemang är låga har de återkommande kampanjer med extra rabatter. Normalt får du ett kraftigt reducerat pris under ett antal månader. Efter den initiala perioden betalar du sedan ordinarie pris. Dessa så kallade lockpriser är relativt vanliga idag men när det gäller Vimla kan du känna dig trygg med att deras ordinarie priser också ligger bra till i pris. Observera att dessa kampanjer enbart  gäller för nytecknade abonnemang.

Så tecknar du ditt seniorabonnemang hos Vimla

Om du är intresserad av att byta till Vimla senior kan du inte göra det i en fysisk butik. Du behöver teckna ditt abonnemang på deras hemsida. Själva förfarandet är dock relativt enkelt. Du börjar med att välja hur mycket surf du vill ska ingå på ditt seniorabonnemang. Sedan väljer du om du vill flytta med ditt befintliga nummer eller så väljer du ett nytt. Sedan behöver ange ditt personnummer och bekräfta via BankID. På så sätt kan Vimla verifiera att du är 55+. Efter du angivit din mailadress är det dags att ange betalkort. Så fort betalningen är genomförd kommer du få dina inloggningsuppgifter till Mitt Vimla via mail. Ditt nya SIM-kort skickas direkt via posten.

Support hos Vimla

En anledning till att Vimla kan hålla så pass låga priser är att det enbart säljer sina mobilabonnemang online. En annan anledning är den något begränsade supporten. Vimla erbjuder exempelvis ingen support över telefon. Istället hänvisar de till sin chat eller mail. På sin hemsida har de också mängder av information som svarar på de vanligaste frågorna. Dessutom har de ett forum där du kan ställa frågor eller besvara frågor från andra kunder. Men även om det finns hjälp att tillgå online är det många som känner en viss trygghet med att det går att prata med någon om man stöter på problem. Om detta är viktigt för dig kan det vara värt att överväga om Vimla är rätt mobiloperatör för dig.

Vanliga frågor om Vimlas seniorabonnemang

Sitter du idag med ett dyrt mobilabonnemang och funderar på att byta till Vimla senior? Då kan det säkert finnas en och annan fråga eller fundering. Nedan har vi försökt svara på några av de vanligaste frågorna om Vimlas seniorabonnemang.

För vem lämpar sig ett seniorabonnemang från Vimla?

För det första behöver du fyllt 55 år. Sen anser vi att de främst lämpar sig för dig som idag sitter med ett dyrt mobilabonnemang hos någon av de större operatörerna. Det kan faktiskt finnas en hel del pengar att spara. Notera dock att Vimla inte erbjuder telefonsupport. Om detta är viktigt för dig finns det bättre alternativ.

Kan jag flytta med mitt befintliga telefonnummer om jag byter till ett Vimla seniorabonnemang?

Du kan välja att flytta med ditt befintliga nummer när du tecknar ditt seniorabonnemang hos Vimla. Porteringen (själva processen för nummerflytten) kan ta ett par dagar. Observera att ditt namn behöver vara registrerat på det telefonnummer du vill flytta över till Vimla.

Hur vet jag om Vimla har täckning där jag bor?

Vimla använder sig av Telenors nät som täcker 90% av Sveriges yta och 99,9% av Sveriges befolkning. Är du intresserad av täckningen i just ditt område rekommenderar vi att du kontrollerar Vimlas täckningskarta som du hittar här.

Uppdateras jag automatiskt till ett seniorabonnemang när jag fyller 55?

Om du redan är kund hos Vimla och fyller 55 år kommer ditt mobilabonnemang inte automatiskt uppdateras till ett seniorabonnemang. Du behöver i detta fall kontakta Vimlas kundservice för att få din rabatt.

Har Vimla bra omdömen från sina kunder?

Som många andra låprisoperatörer har Vimla relativt dåliga omdömen på exempelvis TrustPilot. Det är primärt långa svarstider från deras support som många verkar störa sig på.

Hur mycket surf behöver jag till mitt seniorabonnemang?

Om du har bestämt dig för att byta till Vimla senior behöver du sedan välja mängd data du behöver till ditt abonnemang. Hur mycket surf du behöver är så klart väldigt individuellt. Vi rekommenderar att du kontroller hur mycket surf du använder idag. Detta kan du finna på din nuvarande operatörs detaljspecifikation. Är du ändå osäker rekommenderar vi att du väljer ett abonnemang med mindre surf. Visar det sig att du behöver mer kan du enkelt uppgradera ditt abonnemang via Vimlas app eller Mitt Vimla.

Klicka på ett hjärta för att betygsätta denna artikel!

Genomsnittligt betyg 4.7 / 5. Antal betyg: 3

Inga betyg ännu

2 svar på ”Vimla senior”

    • Hej Ingrid, det är tyvärr inte möjligt idag. Vimla har nämnt att detta är något de vill lansera men än så länge är det inte möjligt.

      Svara

Lämna en kommentar