Jämföra utlandspriser på mobilabonnemang

Här på Mobilabonnemangi.se jämför vi de billigaste mobilabonnemangen från de ledande mobiloperatörerna. Det är dock viktigt att vara medveten om att de priser som presenteras här gäller för samtal och surf inom Sverige. När det gäller utlandspriser blir det tyvärr genast lite mer komplicerat.

I princip alla mobilabonnemang erbjuder idag fria samtal och SMS. Sen är det mängden surf som avgör hur mycket du betalar för ditt abonnemang. Men ringer du ofta internationella samtal eller spenderar tid utomlands är det viktigt att vara medveten om att detta kan innebära extra kostnader. Dessa kostnader kan också variera en hel del mellan olika mobiloperatörer och länder.

Priser till utlandet

Ringer du till utlandet kommer du, i många fall, betala en minuttaxa. Vissa operatörer har förvisso fria minuter till utvalda länder men i många fall kommer dessa utlandssamtal innebära extra kostnader till ditt mobilabonnemang. Så om du exempelvis ringer regelbundet till ett specifikt land rekommenderar vi att du kontrollerar vad som gäller för din mobiloperatör.

Samtliga mobiloperatörer har specifika prislistor för utlandssamtal. Där framgår eventuella minutpriser till landet och även kostnader för SMS. Observera att det kan vara relativt stora skillnader mellan olika operatörer så det kan helt klart vara värt att jämföra dessa priser.

Roaming och andra avgifter när du är utomlands

Utöver kostnader för att ringa och skicka SMS till andra länder kan de tillkomma kostnader på ditt mobilabonnemang om du reser till andra länder. Spenderar du regelbunden tid utomlands kan det vara bra att vara medveten om vad som gäller för ditt abonnemang i olika länder. Exempelvis finns det regleringar kring vad operatörer kan fakturera om du befinner dig inom EU. Det som idag är känt som “Roam like at home” innebär att en viss mängd dataroaming inom EU ingår i ditt abonnemang. Exakt hur mycket kan dock skilja sig mellan olika operatörer. Och reser du utanför EU kan kostnaden för just roaming vara betydande. 

Det kan dessutom tillkomma kostnader för att ringa och SMSa när du är i utlandet.  Även här kan skillnader i pris variera en hel del mellan olika operatörer. Så glöm inte att kontrollera vad som gäller inför din resa.

Våra tips

Om du kanske spenderar en vecka av semestern utomlands behöver det antagligen inte påverka ditt beslut när du jämför mobilabonnemang. Men om du ringer regelbundet till utlandet eller reser mycket kan det finnas goda skäl att kontrollera prislistorna hos olika mobiloperatörer. De operatörer vi presenterar här har de billigaste mobilabonnemangen. Men det gäller som sagt enbart för samtal och surf i Sverige. Och eftersom priserna kan variera så mycket mellan olika operatörer och länder är det svårt att tipsa om en specifik operatör. Så i slutändan rekommenderar vi att du själv kontrollerar priserna för de länder som är intressanta för dig.

Lycka till!

Lämna en kommentar