Start för flera nya kampanjer på mobilabonnemang

Våren närmar sig med stormsteg och flera så kallade lågprisoperatörer har uppdaterat sina erbjudanden för att locka till sig nya kunder. Vi tittar därför här lite närmare på detaljerna i dessa kampanjer och för vem de kan vara intressanta för.

När det gäller riktigt billiga mobilabonnemang är det idag fyra operatörer som dominerar den svenska marknaden. Dessa är Comviq, Hallon, Fello och Vimla och de har nästan alltid någon form av erbjudande för att locka till sig nya kunder. Inte sällan erbjuder de ett rabatterat pris under en tidsbegränsad period eller någon form av paketering när det gäller mängden surf som ingår på mobilabonnemanget. Det kan exempelvis handla om en så kallad surfpott eller dubbel surf.

När vi nu går in i mars har flera av mobiloperatörerna uppdaterat sina kampanjer och i vissa fall är det riktigt starka erbjudanden. Men som alltid gäller det att “hålla tungan rätt i mun” när man jämför mobilabonnemang.

Comviq

Comviq erbjuder för tillfället en rabatt på 33% på alla sina mobilabonnemang. Det som gör att vi anser att denna kampanj är intressant är att det reducerade priset gäller i hela 12 månader. Detta är relativt ovanligt och det innebär att din potentiella årskostnad kan bli betydligt lägre. Kampanjen gäller för alla nya kunder samt befintliga kunder som byter från kontantkort till abonnemang. Värt att notera är också att Comviq nyligen gav tillgång till 5G på samtliga av sina mobilabonnemang.

Fello

Även Fello har en ovanligt lång tidsperiod för deras initiala pris. För närvarande erbjuder de samtliga mobilabonnemang till halva priset i 5 månader. Vanligtvis gäller det reducerade priset för nya kunder hos Fello i 2-3 månader så detta är en stark kampanj enligt oss. Som alltid gäller erbjudandet enbart för nya kunder.

Hallon & Vimla

Vimla har valt att förlänga sin kampanj där de erbjuder samtliga sina abonnemang för enbart 10 kr i tre månader. Helt klart en stark kampanj som säkert lockar många. Men som alltid rekommenderar vi att du jämför årskostnaden på mobilabonnemanget för att få en mer rättvis bild av kampanjen. I dagsläget har Vimla kommunicerat att denna kampanj har förlängts till 10 mars och den gäller som alltid enbart för de som tecknar ett nytt abonnemang.

Även Hallon har under en längre tid erbjudit sina minsta abonnemang för bara 9 kr per månad under 4 månaderna. Både Vimlas och Hallons nuvarande kampanjer går dock mot sitt slut och det kommer bli spännande att se om någon av dem kommer erbjuda rabatterade priser under ännu längre perioder eller om de inom kort lanserar någon form av helt ny kampanj.

Jämföra pris på mobilabonnemang

Det finns flera faktorer att jämföra om du är intresserad av ett nytt mobilabonnemang. Om det däremot enbart är priset som du önskar att jämföra kan det snabbt bli lite komplicerat på grund av dessa typer av kampanjer där du får ett rabatterat pris under ett par månader. Om du vet med dig att du inte vill byta operatör var och varannan månad rekommenderar vi att jämföra årskostnaden för abonnemanget. För att göra detta så enkelt så möjligt kan du välja att sortera marknadens populäraste abonnemang på just årskostnaden på våra olika jämförelsesidor:

Lycka till!

Lämna en kommentar