Byta till ett billigt mobilabonnemang?

Höjda räntor och hög inflation är säkert bidragande orsaker till att många svenskar behöver se över sin ekonomi. Att säga upp sitt mobilabonnemang är antagligen inte ett alternativ, men för många finns det potentiella möjligheter att spara en del pengar genom att byta mobiloperatör.

Mobilabonnemanget kan vara en relativt stor återkommande kostnad. Speciellt om du har ett mobilabonnemang hos exempelvis Telia eller Telenor. För vissa kan det även finnas bindningstid att förhålla sig till. Har du däremot inget som “låser in dig” kan det just nu vara en bra idé att byta till en så kallad lågprisoperatör. 

Lågprisoperatörer

Det finns idag ett relativt stort utbud av så kallade lågrisoperatörer. Vi tänker primärt på Comviq, Fello, Hallon och Vimla. Utöver att erbjuda riktigt billiga mobilabonnemang finns det ett par andra karaktäristika som särskiljer dem från de lite dyrare mobiloperatörerna. Vi tänker exempelvis på att försäljningen primärt är online och att det kan finnas vissa restriktioner i kundsupport och funktionalitet.

Kan du tänka dig att teckna ditt mobilabonnemang online kan det finnas en hel del pengar att spara. Vi rekommenderar dock att du jämför mobilabonnemang för det kan finnas vissa skillnader utöver pris. När det gäller priset kan det också finnas diverse erbjudande och kampanjer att ta ställning till.

Kampanjer

Nästan alla lågprisoperatörer har återkommande kampanjer för att locka till sig nya kunder. Det rör sig ofta om reducerade priser under en begränsad period eller någon form av extra surf. Att jämföra dessa erbjudande kan i vissa fall vara lite knepigt men genom att välja den bästa kampanjen kan det finnas lite extra pengar att spara. 

Vi rekommenderar i princip alla att jämföra mobilabonnemang för att säkerställa att du får det bästa priset. Och är du ute efter en bra deal kan det vara lite extra intressant under november månad. Vi tänker så klart på Black Friday.

Black Friday

Black Friday är ett amerikanskt fenomen och är den största rean på året i USA. Här i Sverige har de på senare år också blivit en populär tid för kampanjer. Det som började med en fredag i slutet av november har dock utvecklats till längre kampanjperioder. Många e-handlare marknadsför exempelvis Black Week och vissa Black Month.

Flera lågprisoperatörer har “hakat på” denna trend och har under november några av deras bästa kampanjer. Så överväger du att byta mobiloperatör kan det just nu faktiskt vara den absolut bästa tiden.

Behålla ditt nummer

Något som fortfarande dyker upp som fråga från många konsumenter är om det måste byta telefonnummer om de byter mobiloperatör. Detta var tidigare vanligt då vissa mobiloperatörer “låste” numret. Idag är detta något som är väldigt ovanligt och att portera ett telefonnummer mellan två olika mobiloperatörer går i regel väldigt smärtfritt. Alla de mobiloperatörer vi presenterar här erbjuder fri nummerflytt när du tecknar ett nytt mobilabonnemang. Du får självfallet även möjligheten att välja ett helt nytt nummer.

Så är du ute efter att spara lite pengar är vår rekommendation att hålla lite extra koll på de kampanjer på mobilabonnemang som vi kommer se under november månad.

Lycka till!

2 svar på ”Byta till ett billigt mobilabonnemang?”

  1. Har suttit med bindningstid men funderar nu på att byta till ett abonnemang från Vimla eller Hallon. Jämför deras erbjudanden nu under Black Week men tycker det är lite svårt att välja. Vilket erbjudande tycker ni är bäst?

    Svara
    • Om vi endast pratar om deras erbjudande under Black Week (alltså inte en jämförelse av deras mobilnät, kundservice etc) skulle vi nog hävda att det beror på hur mycket data du behöver. Klarar du dig med relativt lite data tycker vi nog att Hallons erbjudande är lite bättre med tanke på att du får en surfpott på 50 GB. Behöver du dock mer data blir kampanjpriset lägre hos Vimla och, enligt oss, aningen bättre.

      Svara

Lämna en kommentar