Kontrollera hur mycket surf du har kvar

Har du valt vilken mobiloperatör du anser passa dig bäst behöver du även göra ett val kring hur mycket surf du behöver varje månad. Hos de flesta mobiloperatörer är det just mängden surf som ingår som avgör hur mycket du behöver betala. Men hur mycket surf behöver man och hur kontrollerar jag hur mycket surf jag har kvar?

Det finns idag flera olika sätt att kontrollera hur mycket surf du har kvar på ditt mobilabonnemang. Det skiljer sig dock en aning åt mellan olika mobiloperatörer. Här tittar vi närmare på hur det funkar hos några av de operatörer som erbjuder de billigaste mobilabonnemangen på marknaden idag.

Kontrollera på ditt konto

Beställer du ditt mobilabonnemang online hos en mobiloperatör som exempelvis Vimla eller Hallon, kommer du att få en inloggning. Hos Hallon leder denna inloggning till något som kallas för “Mina sidor”. Hos Vimla har de valt att kalla din inloggning för “Mitt Vimla”. I princip alla övriga mobiloperatörer har någon liknande funktionalitet som ger dig lite varierande möjligheter att administrera ditt mobilabonnemang. Något som dock alla visar är hur mycket surf du använt under månaden och därmed hur mycket surf som återstår.

Kontrollera via app

Vissa mobiloperatörer, dock inte alla, erbjuder även en app till sina kunder. Har du exempelvis ett mobilabonnemang hos Comviq eller Hallon kan du via deras respektive app snabbt kontrollera hur mycket surf du har kvar. Det finns dock ett par operatörer som fortfarande inte har en app. Exempelvis erbjuder Fello ingen app till sina kunder. Istället hänvisar de till kundens inloggning till “Mina sidor” på deras webbplats. 

Via SMS eller samtal

Det finns fortfarande en del operatörer som erbjuder sina kunder att kontrollera sitt saldo och surf genom att SMS eller genom att ringa ett specifikt nummer. Som kund till Fello kan du exempelvis skicka ett SMS till nummer 2222 med texten ”Saldo”. Detta SMS kommer sedan att generera ett svar med månadens förbrukning av surf.

Kontrollera på din mobiltelefon

Det är självfallet intressant för de flesta att veta hur mycket surf de har kvar på sitt mobilabonnemang. Men något som kanske är ännu mer intressant är hur du faktiskt använder den surf du betalar för. Oavsett om du använder iOS eller Android finns det snabba och enkla sätt för dig att kontrollera hur mycket surf du använt och vilka appar som står för majoriteten av din förbrukning. Exakt hur du kontrollerar detta beror dock lite på vilken typ av telefon du har. 

iPhone

För att kontrollera hur du använt din surf på en iPhone behöver du följa följande steg:

  1. Börja med att öppna “Inställningar” på din Iphone.
  2. Sedan väljer du “Mobilnät”.
  3. Scrolla sedan ner till “Mobildata” som sedan visar hur mycket surf respektive app har använt.
Kontrollera surf på iPhone

Samsung

Har du en Android-telefon ser processen lite annorlunda ut. För Samsung-telefoner behöver du gå igenom följande steg:

  1. Börja med att öppna “Inställningar” via huvudmenyn.
  2. Välj sedan “Anslutning”.
  3. Därefter klickar du på “Dataanvändning”.
  4. Avsluta sedan med att välja “Användning av mobildata”.

Få kontroll över din surf

Har du aldrig kontrollerat hur mycket surf du använder för en specifik app kan det säkert finnas en risk att du kan bli lite förvånad. Det finns dock många sätt att minska förbrukningen av surf på ditt mobilabonnemang. Några effektiva tips kan du ta del av här.

Lämna en kommentar