Fello öppnar upp för 5G

Även om 5G-utbyggnaden pågått under flera år nu är det ett par operatörer som inte gett sina kunder tillgång till just 5G-nätet. En av dessa operatörer har varit Fello men idag meddelar de att majoriteten av deras kunder nu får tillgång till 5G.

Fello har valt att aktivera 5G på 12 av deras 16 olika mobilabonnemang. Denna uppdatering innebär inga prishöjningar och börjar gälla direkt. Däremot har de valt att inte inkludera 5G på deras minsta och billigaste abonnemang.

Andra lågprisoperatörer som Vimla, Hallon och Comviq har inte några sådana undantag idag. Och när det gäller Hallon är det nu över ett år sedan de öppnade upp för 5G. Så även om det självfallet är glädjande för alla Fellos kunder idag är det värt att påpeka att just Fello har varit sena med denna “lansering”.

Varför tog det så lång tid?

Så varför har det tagit så lång tid för Fello att öppna upp för 5G. Svaret finns antagligen i att Fello ägs av Telia. Genom att inte erbjuda 5G på Fellos mobilabonnemang blir det enklare att motivera de relativt stora prisskillnaderna mellan Fellos och Telias abonnemang. Vi spekulerar även att det är just därför Fello inte erbjuder 5G på sina billigaste abonnemang men att det antagligen kommer göra det i framtiden.

Observera

Det finns många fördelar med 5G men vi tycker det är värt att påpeka att du även behöver en telefon som stödjer 5G för att kunna dra nytta av dessa fördelar. Det kan dessutom vara värt att kontrollera operatörens täckningskarta eftersom 5G-utbyggnaden inte kommit lika långt i olika delar av landet.

Lämna en kommentar