Karma Mobil seniorabonnemang

Karma mobil är en relativt nystartad mobiloperatör som primärt fokuserar på Sveriges seniorer. De har idag sex olika seniorabonnemang med fria samtal och SMS.

Karma seniorabonnemang

5 GB

99 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Ingen bindningstid

Karma Mobil seniorabonnemang

10 GB

139 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Ingen bindningstid

Karma Mobil seniorabonnemang 15 GB

15 GB

169 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Ingen bindningstid

Karma Mobil 25 GB surf

25 GB

199 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Ingen bindningstid

Karma mobilabonnemang pensionär

40 GB

249 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Ingen bindningstid

Karma mobil omdöme

100 GB

299 kr/mån

✔️ Fria samtal & SMS
✔️ Ingen bindningstid

Om Karma Mobil

Karma Mobil lanserades 2021 och är en så kallad virtuell mobiloperatör. Redan från start var Karma Mobils målsättning att nå äldre kunder. Istället för chat och forum fokuserade Karma Mobil på en lättillgänglig kundservice över telefon som kan hjälpa dem som eventuellt känner en viss osäkerhet inför olika digitala verktyg. Initialt hade de också en åldersrabatt som innebar att ju äldre du var desto billigare pris fick du under de första månaderna som kund. Karma Mobil använder sig av Telenors nät. Detta innebär att deras nät täcker 90% av Sveriges yta och 99,9% av Sveriges befolkning. Det innebär dessutom att Karma mobil har stöd för VoLTE och Wifi-samtal.

Karmas olika mobilabonnemang

Karma Mobil har flera alternativ när det gäller sina mobilabonnemang. Den primära skillnaden är mängden surf som ingår. Inget av abonnemangen har bindningstid eller andra dolda avgifter. Är du över 55 år kan du teckna deras seniorabonnemang men även yngre kan bli kund hos Karma Mobil.

Seniorabonnemang

Karma Mobils primära målgrupp är seniorer. Gränsen för att kunna teckna ett seniorabonnemang hos Karma Mobil är 55 år. Valet du sedan behöver göra är hur mycket surf du behöver till ditt abonnemang. Just mängden surf är faktiskt det enda som skiljer deras abonnemang åt. Ju mer surf desto dyrare mobilabonnemang. Karma Mobil har dock ett alternativ till som helt saknar surf.

Mobilabonnemang utan surf

Vår användning av data på våra mobiltelefoner har konsekvent gått upp. Men det finns faktiskt konsumenter som inte har en smartphone eller har ett behov av surf till sitt mobilabonnemang. Är du över 55 år kan du teckna ett mobilabonnemang helt utan surf hos Karma Mobil. På detta abonnemang ingår dock inte fria samtal och SMS. Det är med andra ord ett abonnemang för dig som använder din telefon väldigt sällan.

Konsumentabonnemang

Det är inte bara seniorer som kan bli kunder hos Karma Mobil. Är du under 55 år får du dock lite sämre priser. Abonnemangen är i princip likadana men du mister din seniorrabatt. Känner du dock att du uppskattar en mobiloperatör med telefonsupport kan Karma Mobil vara ett bra alternativ.

Omdömen av Karma Mobil

Många mobiloperatörer har riktigt dåliga omdömen på sajter som exempelvis Reco och TrustPilot. Karma Mobil är dock ett undantag. På både Reco och TrustPilot har de väldigt bra omdömen i jämförelse med andra operatörer. Tittar vi närmare på omdömen hos Reco verkar det vara deras kundtjänst och priser som kunderna uppskattar mest.

En kundtjänst som svarar på frågor. Lätta att ha och göra med. Smidigt vid byte från annan operatör och mycket bättre priser än de stora operatörerna.

Nina, TrustPilot

Karma Mobils kundtjänst

En anledning till Karma Mobils positiva omdömen är tveklöst deras kundtjänst. Till skillnad från exempelvis Hallon och Vimla erbjuder Karma Mobil support över telefon. De erbjuder dessutom teknisk hjälp till sina kunder.

Telefonsupport

Om vi jämför de billigaste mobilabonnemangen är de få operatörer som idag erbjuder support över telefon. Karma Mobil är ett av undantagen. Deras kundtjänst svarar på frågor över telefon vardagar mellan 09.00 – 17.00. Under helger är dock kundservicen stängd. Men möjligheten att kunna prata med någon vid eventuella problem verkar vara uppskattad.

Teknisk hjälp

Utöver telefonsupport erbjuder även Karma Mobil teknisk hjälp till sina kunder. Via sin partner TechBuddy kan du få hjälp över telefon eller via hembesök. Ett par exempel på områden du kan få hjälp inom:

 • Komma igång med din nya telefon
 • Installation eller konfiguration av din dator
 • Installation av ett trådlöst nätverk i hemmet

Chat

Karma Mobils kundtjänst erbjuder också en chat för de kunder som önskar. Även chatten har öppet vardagar mellan 09.00 – 17:00. Behöver du komma i kontakt med deras kundtjänst under helgen är det mail som gäller. Det finns också en sektion på hemsidan som svarar på de vanligaste frågorna som kunder kan tänkas ha.

Vanliga frågor om Karma Mobil

Karma Mobil är en relativt ny mobiloperatör och det kan säkert finnas en del obesvarade frågor. Nedan försöker vi svara på några av de vanligaste frågorna om Karma Mobil.

Vilket nät använder sig Karma Mobil av?

Karma Mobil har inget eget nät. Istället hyr de kapacitet från Telenors nät. Om du är intresserad av hur deras täckning är hittar du Karma Mobils täckningskarta här.

Är Karma Mobil billiga?

Det beror helt på vilken annan mobiloperatör du jämför med. De är helt klart billiga i jämförelse med exempelvis Telia eller Telenor. Jämför du däremot med Vimla eller Hallon ligger de aningen högre i pris.

Har Karma Mobil en app?

Ja, Karma Mobil har en app för både iOS och Android. Den heter “Mitt Karma” och via appen kan du bland annat administrera ditt mobilabonnemang.

Har Karma Mobil bra omdömen från sina kunder?

Ja, i jämförelse med andra mobiloperatörer har Karma Mobil fått mycket bra recensioner och omdömen från sina kunder.

Måste jag vara pensionär för att kunna teckna ett abonnemang hos Karma Mobil?

Nej, du behöver inte vara pensionär för att kunna teckna ett mobilabonnemang hos Karma Mobil. Däremot får du ett bättre pris om du fyllt 55 år. 

Kan jag behålla mitt telefonnummer om jag byter till Karma Mobil?

Ja, du kan behålla ditt befintliga nummer och du byter mobiloperatör till Karma Mobil. En förutsättning är dock att det är ditt namn som står registrerat på telefonnumret.

Kan jag spara surfen hos Karma Mobil?

Nej, i dagsläget kan du inte spara oanvänd surf på något av Karma Mobils mobilabonnemang.

Klicka på ett hjärta för att betygsätta denna artikel!

Genomsnittligt betyg 4.2 / 5. Antal betyg: 5

Inga betyg ännu

3 svar på ”Karma Mobil seniorabonnemang”

 1. Blev lurad att teckna ett abonnemang hos Hallon. Sämsta operatör man kan tänka sig. Svarar inte på frågor och respekterar inte att man inte vill vara kvar som kund. Har nu Karma som är så mycket bättre. Trevlig och snabb support och inget tjafs. Rekommenderar Karma till alla som är trötta på blufföretag.

  Svara
 2. Kan jag få pengarna tillbaka om jag inte är nöjd med Karmas täckning? Har inte beställt mobilabonnemanget ännu.

  Svara
  • Tecknar du ditt mobilabonnemang hos Karma via deras hemsida skyddas du av distansavtalslagen. Det innebär att du enligt lag har 14 dagar på dig att ångra ditt köp. Gott om tid att testa deras täckning med andra ord. Du kan också kontrollera deras täckningskarta innan du byter abonnemang. Just täckningskartor är inte alltid helt perfekta men kan ändå ge dig en indikation om det finns områden där du normalt befinner dig på som kan ha sämre täckning.

   Svara

Lämna en kommentar