Rabattkoder och mobilabonnemang

Rabattkoder är något som är relativt vanligt när det gäller diverse köp online. Mobilabonnemang är inte ett undantag även om det inte är lika vanligt idag som det var för bara några år sedan. Det finns dock operatörer som fortfarande erbjuder rabattkoder så därför tittar vi här lite närmare på vad som gäller.

Här på Mobilabonnemangi.se fokuserar vi på att jämföra de billigaste mobilabonnemangen på den svenska marknaden. Många av operatörerna erbjuder dessutom väldigt generösa erbjudanden till nya kunder. Det kan därför kännas lite överraskande för vissa när man kommer till kassan och ser ett fält för rabattkod eller liknande.

Rabattkod Hallon

Bilden ovan är från Hallons hemsida. Där finns det ett fält som de kallar för “Lägg till presentkod”. Så går det att få ett ännu bättre pris på ett mobilabonnemang från Hallon om man har en rabattkod?

Svaret är inte så enkelt. I regel är de erbjudanden som finns på operatörernas sajter de bästa priset du kan få. Det kan dock finnas vissa undantag under kortare perioder.

Rabattsajter

För inte så många år sedan var “deal-sajter” som Groupon och Let’s Deal extremt populära. Mobiloperatörer som Comviq och Hallon erbjöd regelbundet rabattkoder via dessa sajter men idag är varken Groupon eller Let´s Deal speciellt populära och många andra så kallade “rabattkodssajter” har sakta men säkert tappat sin relevans. Så att googla “mobiloperatör + rabattkod” kommer antagligen inte att ge dig en giltig kod som går att använda. Det finns dock ett undantag. Och det är intresseorganisationer.

Intresseorganisationer

Flera mobiloperatörer samarbetar med större intresseorganisationer. Ett exempel är Mecenat som samlar diverse studentrabatter från mängder av olika företag. Här kan det vid tillfällen erbjudas unika rabattkoder för studentabonnemang. Exempelvis har Vimla ett samarbete med Mecenat men det är tyvärr långt ifrån säkert att du faktiskt kan få ett bättre pris genom detta samarbete.

Det finns även intresseorganisationer för seniorer (oftas för personer över 55 år). Via dem kan det ibland finnas unika rabattkoder för så kallade seniorabonnemang. Detta hör dock till ovanligheterna men kan ändå vara värt att kontrollera om du känner att du har tid.

Slutsats

I tuffare ekonomiska tider är det så klart önskvärt att få det bästa möjliga priset. När det gäller just mobilabonnemang har dock rabattkoder till stor del “spelat ut sin roll”. Vissa operatörer erbjuder förvisso rabattkoder men i många fall är det enbart en variation av deras befintliga erbjudanden. Men är du redan medlem i en intresseorganisation skadar det inte att kontrollera om det finns ett bättre erbjudande genom en rabattkod.

Lycka till!

Lämna en kommentar