Förbättrad jämförelse av mobilabonnemang

Att jämföra mobilabonnemang kan tyvärr vara en ganska komplicerad process. Inte minst när det gäller det faktiska priset. Så för att underlätta för dig som letar efter ett nytt mobilabonnemang har vi nu lanserat ny funktionalitet här på Mobilabonnemangi.se.

Det finns numera mängder av alternativ när det gäller mobilabonnemang och operatörerna är väldigt kreativa när det gäller deras “paketering”. Inte minst när det gäller priset med rabatter för nya kunder och eventuella surfpotter. Men det är inte bara priset som kan vara intressant när du jämför mobilabonnemang. Faktorer som mängd surf, mobilnät, kundtjänst etc kan också vara viktigt att beakta innan du väljer abonnemang.

För att göra det så enkelt som möjligt att hitta rätt abonnemang har vi därför lanserat diverse filter och olika sätt att sortera de billigaste mobilabonnemangen på marknaden. 

Filtrera mobilabonnemang

Genom våra filter hoppas vi att du på ett snabbt och effektivt sätt ska kunna hitta ett mobilabonnemang som möter dina behov. Nedan går vi igenom de nya filter vi precis lanserat.

Filtrera mobilabonnemang

Surfmängd

Alla abonnemang vi presenterar här på Mobilabonnemangi.se erbjuder fria samtal och SMS inom Sverige. Istället är det primärt mängden surf som ingår som styr skillnaden mellan olika abonnemang från en specifik operatör. Genom att ange den minsta mängd surf du behöver kan du snabbt få en bättre överblick över tillgängliga abonnemang och deras aktuella priser.

Abonnemangstyp

De flesta mobiloperatörer har idag specifika erbjudande för exempelvis studenter och seniorer. Vissa operatörer erbjuder även företagsabonnemang. Om du är intresserad av en specifik abonnemangstyp kan du nu snabbt filtrera abonnemangen utifrån följande val:

Mobilnät

Det finns idag fyra olika operatörer som har sina egna mobilnät. Även om de flesta har en bred och bra täckning i större delen av Sverige kan det finnas mindre skillnader. Så om du är intresserad av exempelvis mobilabonnemang som använder sig av Telias mobilnät kan du nu snabbt filtrera alla tillgängliga alternativ. Självfallet kan du också kombinera detta filter med de övriga valen.

Populära val

Det kan även finnas vissa skillnader i diverse funktionalitet och tilläggstjänster. Exempelvis kan det vara så att du önskar köpa en ny mobiltelefon tillsammans med ditt nya mobilabonnemang. Eller kanske är det så att du värdesätter möjligheten att kunna ringa in till kundtjänsten. Under “Populära val” kan genomföra ytterligare filtrering för att snabbt kunna hitta ett alternativ som möter just dina behov.

Sortera mobilabonnemang

Vi listar nu över 100 olika mobilabonnemang. Utöver att snabbt kunna filtrera utbudet utifrån dina önskemål kan du numera även sortera dem utifrån olika parametrar.

Sortera mobilabonnemang

Billigast

Som standard sorterar vi mobilabonnemang som har det lägsta priset den första månaden. Detta är priset du betalar som ny kund den första månaden. Observera att det är många mobiloperatörer som erbjuder en initial rabatt för att locka till sig nya kunder och det finns vissa nackdelar med att enbart jämföra mobilabonnemang utifrån detta pris.

Ordinarie pris

Eftersom det är många operatörer som erbjuder så pass stora rabatter anser vi det viktigt att du enkelt ska kunna jämföra olika abonnemang utifrån deras ordinarie pris. Allt du behöver göra är att välja “Billigast – Ordinarie pris” och samtliga mobilabonnemang sorteras utifrån deras priser med rabatter exkluderade. 

År 1

Att jämföra mobilabonnemang utifrån ordinarie pris kan också ha vissa nackdelar. Inte minst om rabatten du får som ny kund är betydande. Därför har vi även sammanställt den totala kostnaden för dina första 12 månader som kund. På detta sätt kan du jämföra vilket mobilabonnemang som är det billigaste under det första året med rabatter inkluderade.

År 2

De flesta rabatter för nya kunder gäller under ett par månader. Sen kommer du behöva betala ordinarie pris. Planerar du att behålla ditt mobilabonnemang under en längre tid kan det därför finnas ett värde att jämföra den totala kostnaden för abonnemanget under det andra året. På så sätt kan du jämföra den totala årskostnaden utifrån abonnemangets ordinarie pris.

Mest data

De billigaste mobilabonnemangen är i regel de som har minst data. Behöver du mycket surf kommer du därför se att många irrelevanta abonnemang listas i toppen. Därför kan du nu välja att sortera alla abonnemangen utifrån mest data. Självfallet kan du även kombinera denna sortering med tillgängliga filter.

Kommande funktionalitet

Vi hoppas att vår nylanserade funktionalitet kommer bidra till en enklare process för dig som letar efter ett nytt mobilabonnemang. Vi inser dock att det finns många andra aspekter och faktorer som kan vara intressanta när man jämför mobilabonnemang. Så om du önskar ytterligare funktionalitet eller har förslag på hur vi kan fortsätta att utveckla Mobilabonnemangi.se får du gärna kontakta oss eller skriva en kommentar nedan.

Lämna en kommentar