Skillnader mellan Comviqs olika mobilabonnemang

Comviq är en svensk mobiloperatör som grundades år 1981. Företaget är ett dotterbolag till Tele2, en av Sveriges största telekommunikationsföretag. Comviq har historiskt sett varit känt för att erbjuda lågpristjänster och för att vara en av pionjärerna inom att introducera förbetalt mobiltelefoni i Sverige. 

Comviq har alltid fokuserat på att ge prisvärda alternativ och har ofta varit populärt bland unga och personer som söker kostnadseffektiva lösningar för mobil kommunikation. Idag erbjuder Comviq ett sortiment av tjänster som inkluderar mobilabonnemang, kontantkort, och mobilt bredband. Här tittar vi lite närmare på deras erbjudande gällande mobilabonnemang.

Comviqs olika mobilabonnemang

Likt många övriga mobiloperatörer har Comviq idag specifika mobilabonnemang för olika kundgrupper. Inte sällan har dessa abonnemang mer fördelaktiga villkor och marknadsförs lite annorlunda än Comviqs ordinarie abonnemang. Idag ser deras utbud ut som följer:

Detta innebär att det finns hela 19 olika mobilabonnemang hos Comviq. Så vad skiljer dem åt utöver kraven på vem som kan teckna dem?

Skillnader mellan abonnemangen

Jämför vi Comviqs ordinarie mobilabonnemang med sina seniorabonnemang och studentabonnemang finns det inga egentliga funktionella skillnader. Istället får du som senior eller student ett aningen mer förmånligt pris i förhållande till hur mycket surf som ingår. Det samma gäller om du som förälder tecknar ett mobilabonnemang till barn.

Sen finns det skillnader mellan de olika abonnemangen som riktas mot samma kundgrupp. Den tydligaste skillnaden är mängden surf som ingår. Comviq erbjuder idag 5 olika nivåer av surf med undantag för sina seniorabonnemang där det enbart finns 4 alternativ. Detta är numera kutym bland många mobiloperatörer och konkurrenter som Hallon och Vimla har en liknande “paketering”.

Något som särskiljer Comviq åt från övriga operatörer är att de kan ha vissa begränsningar på sina mindre (och billigare) abonnemang. I dagsläget tillåter de exempelvis inte sina kunder att spara oanvänd surf på deras billigaste mobilabonnemang. Det finns även restriktioner på fria utlandsminuter och tillgång till 5G-nätet.

Likheter mellan abonnemangen

Det finns som sagt en del skillnader mellan Comviqs olika alternativ. Det finns också många likheter. Comviq använder sig exempelvis av Tele2s mobilnät för alla sina mobilabonnemang. Det ingår också fria samtal och SMS inom Sverige för samtliga abonnemang och identiska betalningslösningar erbjuds. Comviq har heller inga bindningstider för sina mobilabonnemang så länge du inte köper en mobil samtidigt som du blir kund.

Sammanfattning

Även om Comviq erbjuder många olika mobilabonnemang behöver det inte vara så komplicerat. Enligt oss är det viktigast att uppskatta hur mycket surf du behöver varje månad. Är du sedan en senior eller student ska du självfallet ta del av de bättre villkoren som Comviq erbjuder dig.

Lämna en kommentar