Jämförelse av Telness och Hallons företagserbjudande

Både kostnader och behov för telefoni kan vara betydande för vissa företag. Skillnader i pris för företagsabonnemang kan också vara stora men den billigaste lösningen behöver inte alltid vara den bästa.

Att jämföra mobilabonnemang för företag kan vara lite knepigt då större företag oftast får en anpassad offert med betydande rabatter om det väljer en helhetslösning. Är du ett mindre företag eller kanske till och med ett enmansföretag kommer du dock inte få rabatter eller anpassade erbjudanden från de större mobiloperatörerna. Då kan en mobiloperatör som Telness eller Hallon vara den bästa lösningen. Nedan jämför vi deras priser och erbjudande.

Pris på företagsabonnemang – Telness eller Hallon

Jämför vi listpriser på företagsabonnemang är det svårt att slå Hallon. Hallons företagsabonnemang ligger väldigt bra till i pris och de har alternativ med väldigt mycket data. Deras billigaste företagsabonnemang kostar bara 99 kr/mån och då ingår 6 GB surf. Telness är inte dyra om du jämför med exempelvis Telia eller Telenor. Men jämför du med Hallon ser det lite annorlunda ut. Telness billigaste abonnemang kostar 229 kr/mån och då ingår 3 GB surf. Alltså mer än dubbla kostnaden än Hallon med hälften så mycket surf.

Vinnare: Hallon

Mobil växel – Telness eller Hallon

Har ditt företag behov av en telefonväxel kan Telness vara ett intressant alternativ. De erbjuder en operatörsoberoende mobil växel som är mycket prisvärd. Hallon erbjuder ingen växellösning i överhuvudtaget till sina företagskunder.

Vinnare: Telness

Produkter och tjänster – Telness eller Hallon

När det gäller övriga produkter och tjänster för företag skiljer sig Telness och Hallons erbjudande en hel del. Telness erbjuder bland annat M2M/IoT abonnemang och fastnummer. Något som Hallon inte erbjuder sina kunder. Däremot har det ett mycket bra pris på mobilt bredband för företag och bra erbjudanden på mobiltelefoner. 

Vinnare: Oavgjort

Kundservice – Telness eller Hallon

Om telefoni är viktigt för ditt företag kan din mobiloperatörs kundservice vara avgörande för hur nöjd du är med ditt val. Varken Telness eller Hallon erbjuder telefonsupport vilket kan vara önskvärt för många företagare. Båda erbjuder istället sina kunder att chatta med kundservice. När det gäller respektive chat har Telness bättre öppettider än Hallon. Hallon har däremot ett mer utbyggt hjälpcenter och ett forum där deras kunder kan hitta svaren på de flesta frågorna.

Vinnare: Oavgjort

Omdömen – Telness eller Hallon

Tittar vi på vad befintliga kunder anser om Telness och Hallon är det tydligt att Telness har betydligt bättre omdömen än Hallon. Telness får genomgående bra omdömen för sin support medans Hallon får mycket negativ kritik för långa svarstider.

💡 Lästips Omdömen av svenska mobiloperatörer

Vinnare: Telness

Slutsats

Vilken mobiloperatör som erbjuder den bästa lösningen för ditt företag beror helt på dina behov. Men om du enbart behov av företagsabonnemang är Hallon helt klart ett mycket prisvärt alternativ. Har du däremot behov av en växellösning rekommenderar vi att du jämför Telness mot andra mobiloperatörer och deras lösningar.

Lämna en kommentar