Skillnader mellan Hallons olika mobilabonnemang

När Hallon lanserades 2013 var det som en utmanare som enbart hade två olika mobilabonnemang. Idag är Hallon en av marknadsledarna och det har mängder av olika alternativ.

Att det ska vara enkelt har varit ett av Hallons signum under alla år. Att välja ett abonnemang hos dem idag är dock inte helt okomplicerat. Det finns nämligen mängder av olika abonnemang och det är inte helt självklart vad som skiljer dem åt. Vi går därför här igenom de olika alternativ som idag finns hos Hallon.

Hallons olika mobilabonnemang

Hallon erbjuder idag olika abonnemang mot olika kundgrupper. Varje kundgrupp har sedan ett antal olika alternativ att välja mellan. Nedan listas de kundgrupper som har specifika mobilabonnemang hos Hallon idag:

Som du kan se finns det alltså 22 olika mobilabonnemang från Hallon idag. Så vad är det som skiljer dem åt förutom vem som kan teckna dem?

Skillnader mellan mobilabonnemangen

Den primära skillnaden mellan de olika alternativen är pris och mängd surf som ingår. Exempelvis skiljer sig de olika alternativen för studenter och barn enbart gällande mängd surf. Det finns idag 5 olika nivåer. I jämförelse med Hallon mobilabonnemang får du som student eller barn under 18 år dubbelt så mycket surf för samma pris. När det gäller seniorer finns det lite färre alternativ när det gäller surf. Priset är dock betydligt mer förmånligt än Hallons vanliga mobilabonnemang. Slutligen har vi Hallon företag där priserna presenteras exklusive moms och där det finns 4 olika alternativ när det gäller surf. Just företagsabonnemangen skiljer sig också åt genom att de normalt sett inte har en rabatt under dina initiala månader som kund. I övrigt är det faktiskt inga skillnader alls gällande funktionalitet eller support.

Likheter mellan mobilabonnemangen

Likheterna är faktiskt större än skillnaderna. Alla abonnemangen saknar både bindningstid och uppsägningstid. Du har möjlighet att aktivera kostnadskontroll på samtliga mobilabonnemang. Du kan också spara surfen på samtliga abonnemangen. Villkoren för att spara surf är också samma oberoende av vilken typ mobilabonnemang du har har. Självfallet använder sig alla abonnemangen av samma nät.

Sammanfattning

Med 22 olika alternativ kan det verka allt annat än enkelt. Men egentligen handlar det enbart om att välja mängden surf du behöver och ta del av en eventuell rabatt om du exempelvis studerar eller är över 55 år. Valet av mängd surf kan förvisso vara en utmaning för vissa men du har alltid möjligheten att upp- eller nedgradera ditt abonnemang hos Hallon.

Lämna en kommentar