Jämförelse av Comviqs och Vimlas erbjudanden

Comviq har en lång historia som en utmanare på den svenska marknaden men utmanas nu själva av flera lågprisoperatörer. En av de främsta konkurrenterna är Vimla. Här försöker vi reda ut vilka skillnader som finns mellan Comviqs och Vimlas erbjudande.

För många är priset den enskilt viktigaste faktorn att kontrollera när man jämför mobilabonnemang. Enligt oss finns det dock betydligt mer att granska innan man bestämmer sig för vilken mobiloperatör och abonnemang som passar bäst. 

För denna jämförelse av Comviq och Vimla har vi därför även valt att granska eventuella skillnader gällande kundservice, mobilnät, omdömen och vilken funktionalitet som erbjuds. Genom att utvärdera alla skillnader i deras erbjudande är vår förhoppning att du ska kunna genomföra ett välinformerat val. I alla fall om ditt val står mellan Comviq eller Vimla.

Pris på mobilabonnemang – Comviq eller Vimla

När vi jämför pris mellan Comviq och Vimla är det i princip hur mycket surf du får för dina pengar som bör jämföras. Både Comviq och Vimla erbjuder nämligen fria samtal och SMS (inom Sverige) på samtliga av sina abonnemang. Så den primära skillnaden är mängden surf, även om Comviq har vissa övriga begränsningar på sina minsta abonnemang. Både Comviq och Vimla erbjuder flera olika nivåer av surf och jämför vi pris per GB som ingår ligger de väldigt nära varandra i pris.

Båda operatörerna har även specifika studentabonnemang, seniorabonnemang och mobilabonnemang för barn. Även prissättningen på dessa abonnemang påminner mycket om varandra och det finns inga markanta skillnader.

Det finns dock en faktor när det gäller pris där skillnaden mellan Comviq och Vimla kan vara betydande och det är deras kampanjer. I princip alla mobiloperatörer har någon form av erbjudande eller kampanj för att locka till sig nya kunder. Det kan exempelvis handla om ett reducerat pris de initiala månaderna eller en extra surfpott. Just Comviq kan vara ganska restriktiva med dessa erbjudanden och ibland erbjuder de inga extra rabatter alls på vissa mobilabonnemang. Vimla, å andra sidan, har i princip alltid ett bra erbjudande för dig som vill byta till ett av deras abonnemang. Så även om dessa erbjudanden ofta är tidsbegränsade kan det finnas betydande pengar att spara. Speciellt om du väljer en bra kampanj och det har Vimla mer regelbundet än Comviq.

Vinnare: Vimla

Mängd data – Comviq eller Vimla

Som tidigare nämnts är mängden surf den primära skillnaden mellan de olika abonnemangen som Comviq och Vimla erbjuder. Comviq erbjuder 4-5 olika nivåer beroende på typ av abonnemang och Vimla kan erbjuda upp till 6 olika alternativ. Båda har i dagsläget 100 GB surf som den maximala nivån på deras respektive ordinarie abonnemang. Men av någon anledning har Vimla begränsat sitt största studentabonnemang till 75 GB. Vi gillar dock att det finns ett Vimla barnabonnemang med enbart 1 GB surf.

Skillnaderna gällande vilken mängd data som erbjuds är dock försumbara enligt oss. Oavsett dina behov av data kommer du antagligen kunna hitta ett abonnemang som passar oavsett om du väljer Vimla eller Comviq.

Vinnare: Oavgjort

Produkter och tjänster – Comviq eller Vimla

När det gäller övriga produkter och tjänster är Vimlas utbud relativt begränsat. De erbjuder förvisso secondhand-mobiler till sina kunder men detta är också i princip allt de erbjuder utöver sina mobilabonnemang.

Här har Comviq betydligt mer att erbjuda till sina kunder. Exempelvis har de ett stort utbud av mobiler med de senaste modellerna från iPhone och Samsung. De erbjuder även smartwatches, bredband och kontantkort. Så vill du samla flera tjänster och produkter hos samma mobiloperatör är Comviq antagligen det bättre alternativet.

Vinnare: Comviq

Funktionalitet – Comviq eller Vimla

Att ringa, surfa och skicka mess är så klart det mest centrala när det gäller funktionalitet och mobilabonnemang. Både Comviq och Vimla har dock mer att erbjuda som kan vara av intresse. Exempelvis har båda operatörerna stöd för eSIM. Det erbjuder även kostnadskontroll vilket kan vara användbart om du letar efter ett lämpligt mobilabonnemang för ditt barn.

Både Vimla och Comviq har en app som deras respektive kunder kan ladda ner till iOS eller Android. Från respektive app kan du sedan administrera vissa delar av ditt abonnemang och genomföra beställningar som exempelvis köp av extra data.

Spara oanvänd surf är en mycket populär funktionalitet som inte alla mobiloperatörer erbjuder idag. Vad detta innebär är att om du inte använder all surf en viss månad kan du använda den vid ett senare tillfälle. Detta kan vara extra intressant om ditt behov av surf kan variera mellan olika månader. Både Comviq och Vimla erbjuder denna funktion. Det finns dock mindre skillnader i villkoren kring hur mycket och hur längre du kan spara surfen hos respektive operatör.

💡 Lästips Villkor för att spara surf hos olika operatörer

Vinnare: Oavgjort

Kundservice – Comviq eller Vimla

Vimla har försökt hålla nere på personalkostnader för att kunna erbjuda riktigt billiga mobilabonnemang. Detta innebär bland annat att de inte erbjuder telefonsupport. Istället erbjuder de ett hjälpcenter där du kan finna svar på de vanligaste frågorna. Vill du komma i kontakt med deras kundservice är det mail eller chat som gäller.

Även Comviq erbjuder en hel del hjälp online. Men till skillnad från Vimla går det även bra att ringa till deras kundservice om du inte hittar svaret på din fråga online eller i appen. Telefontiderna är förvisso begränsade till vardagar 09:00 – 17:00 men möjligheten att prata direkt med kundservice är ändå något som många fortfarande uppskattar.

Vinnare: Comviq

Nät – Comviq eller Vimla

Som kund till Vimla använder du dig av Telenors mobilnät och väljer du Comviq är det Tele2s nät som gäller. Skillnaderna mellan dessa nät är marginella men det kan finnas mindre regionala skillnader så är du osäker rekommenderar vi att du kontrollerar respektive täckningskarta.

Det finns dock en intressant skillnad när det gäller mobilnät i en jämförelse mellan Vimla och Comviq. Detta är att Vimla inte erbjuder tillgång till 5G i dagsläget. Detta är något som Comviq aktiverat för sina större mobilabonnemang.

Vinnare: Comviq

Omdömen – Comviq eller Vimla

Oavsett pris och funktionalitet kan det vara intressant att även jämföra omdömen från tidigare kunder. Granskar vi de omdömen som finns på TrustPilot är det tydligt att det finns många missnöjda kunder hos Comviq. Detta kan så klart vara lite av en varningssignal. Vimla har aningen bättre omdömen men även här kan det finnas intressanta omdömen som kan hjälpa dig med ditt val mellan Vimla eller Comviq.

💡 Lästips Omdömen av svenska mobiloperatörer

Vinnare: Vimla

Slutsats

Sitter du idag med ett dyrt mobilabonnemang finns det antagligen en del pengar att spara genom att byta operatör till Vimla eller Comviq. Vilken av dessa operatörer som är bäst för just dig beror lite på dina preferenser och behov. Är priset det absolut viktigaste för dig rekommenderar vi att du håller koll på Vimlas kampanjer. Är du däremot ute efter en ny mobil eller vill ha tillgång till 5G-nätet är Comviq antagligen ett bättre alternativ. Observera att om du enbart tecknar mobilabonnemang har varken Comviq eller Vimla någon bindningstid så det går ju alltid att ändra sig om du inte är nöjd.

Lycka till!

Lämna en kommentar