Jämförelse av Vimlas och Hallons erbjudanden

Både Hallon och Vimla har på senare tid genomfört prishöjningar på i princip samtliga av sina mobilabonnemang. Trots detta erbjuder de fortfarande några av de billigaste abonnemangen på den svenska marknaden idag. Men vilka skillnader finns det mellan dessa två mobiloperatörer utöver pris och vem har det bästa erbjudandet för just dig?

Det finns så klart fler faktorer att beakta än pris när man jämför mobilabonnemang och olika operatörer. I denna jämförelse av Vimla och Hallon har vi valt att även titta lite närmare på faktorer som exempelvis funktionalitet, nät, kundservice och vilka omdömen de mottagit från sina kunder. Vår ambition är att göra det lite enklare för dig att välja mobilabonnemang om valet står just mellan Hallon och Vimla.

Pris på mobilabonnemang – Vimla eller Hallon

Både Hallon och Vimla har ett stort utbud av olika mobilabonnemang. Exempelvis har de specifika studentabonnemang, seniorabonnemang och mobilabonnemang för barn. På alla abonnemang ingår fria samtal och SMS inom Sverige. Så om vi ska jämföra priser är det egentligen priset för mängden surf som ingår i abonnemanget som bör kontrolleras. 

När det gäller priset för mängden surf som ingår har Hallon aningen lägre priser. Det finns dock vissa undantag beroende på om du kan teckna exempelvis ett seniorabonnemang. Skillnaderna i pris mellan Vimla och Hallon är dock väldigt små och det är tydligt att de bevakar varandras prissättning.

Något som däremot kan skilja Hallon och Vimla åt, när det gäller pris, är deras olika kampanjer. Som ny kund får du nästan alltid ett erbjudande. I regel kan detta erbjudande innebära ett reducerat pris under ett antal månader eller någon form av extra surf. Båda Vimla och Hallon kan tidvis ha väldigt generösa kampanjer så om priset är det viktigaste för dig när du väljer mobilabonnemang rekommenderar vi att du försöker nyttja den bästa kampanjen.

Vinnare: Hallon

Mängd data – Vimla eller Hallon

När det gäller mängden data som ingår på Hallons och Vimlas respektive mobilabonnemang finns det vissa skillnader. Exempelvis ingår enbart 16 GB surf på Hallons största seniorabonnemang. Vimla har idag ett seniorabonnemang med hela 75 GB. Så om du är över 55 år och har ett behov av mycket surf kan det faktiskt vara så att Hallon inte har ett lämpligt alternativ.

Även när det gäller studentabonnemang finns det vissa skillnader. Inte minst när det gäller deras respektive största abonnemang. Här kan Vimla som maximalt erbjuda 75 GB surf medan Hallon har ett studentabonnemang där det ingår hela 200 GB. Så vilken operatör av Vimla och Hallon som är bäst när det gäller mängden data beror helt enkelt på dina behov och om du kan teckna exempelvis ett senior- eller studentabonnemang. För deras ordinarie mobilabonnemang är skillnaderna i mängden data försumbar. 

Vinnare: Oavgjort

Produkter och tjänster – Vimla eller Hallon

Vimla erbjuder secondhand-mobiler till sina kunder men utöver detta är deras erbjudande kring övriga produkter och tjänster relativt begränsat. Här har Hallon betydligt mer att erbjuda. De har exempelvis ett stort utbud av mobiler med de senaste modellerna från Samsung och iPhone till bra priser. De erbjuder även mobilt bredband till väldigt förmånliga priser. Hallon har dessutom specifika mobilabonnemang för småföretagare.  

Vinnare: Hallon

Funktionalitet – Vimla eller Hallon

Vimla och Hallon har viss funktionalitet som kan vara värd att jämföra. Exempelvis tillåter båda operatörerna sina kunder att spara oanvänd surf. Detta är så klart bra och det är långt ifrån alla mobiloperatörerna som har denna funktionalitet. Villkoren för att spara surfen är generösa hos både Vimla och Hallon och är betydligt bättre än hos andra lågprisoperatörer som exempelvis Fello. Båda operatörer erbjuder också kostnadskontroll vilket kan vara värdefullt om du söker efter ett nytt mobilabonnemang till ditt barn.

💡 Lästips Villkor för att spara surf hos olika operatörer

I dagsläget är det enbart Hallon som har stöd för eSIM. Däremot gillar vi Vimlas app bättre än Hallons. Vimlas har också ett betydligt enklare stöd för att värva vänner och bekanta. Både Hallon och Vimla har funktionalitet som ger dig rabatt om du kan värva nya kunder till dem. Vimlas program är dock betydligt enklare och mer användarvänligt enligt oss.

Vinnare: Vimla

Kundservice – Vimla eller Hallon

Både Vimla och Hallon har försökt hålla nere på personalkostnader för att kunna erbjuda riktigt billiga mobilabonnemang. Detta blir tydligt när det gäller deras kundservice. Exempelvis erbjuder ingen av dem telefonsupport. Vill du komma i kontakt med kundservice är det istället chat eller e-mail som gäller. Detta kan så klart vara frustrerande i vissa fall men både Hallon och Vimla försöker kompensera för detta med väl utbyggda hjälpcenter där du kan finna svaren på de vanligaste frågorna. Gällde just detta tycker vi att Vimla har lyckats aningen bättre. 

Vinnare: Vimla

Nät – Vimla eller Hallon

Vimla är ett varumärke som ägs av Telenor och Hallon ägs av Tre. Som kund till Vimla använder du dig därför av Telenors mobilnät och väljer du Hallon är det Tres nät som gäller. Skillnaderna mellan dessa nät är små men det kan finnas regionala skillnader så är du osäker rekommenderar vi att du kontrollerar respektive täckningskarta.

Något som däremot skiljer Hallon och Vimla åt när det gäller mobilnät är tillgången till 5G. Här har Hallon aktiverat 5G för sina kunder vilket Vimla ännu inte har gjort.

Vinnare: Hallon

Omdömen – Vimla eller Hallon

Något som är lite anmärkningsvärt när det gäller både Vimla och Hallon är deras omdömen från tidigare och befintliga kunder. Granskar vi exempelvis omdömen på TrustPilot har både Vimla och Hallon direkt dåliga omdömen. Det som blir tydligt genom en kontroll av omdömen är att kundservicen ofta lämnar mycket mer att önska. Detta är speciellt tydligt när det gäller Hallon.

💡 Lästips Omdömen av svenska mobiloperatörer

Vinnare: Vimla

Slutsats

Letar du efter ett riktigt billigt mobilabonnemang med mycket data anser vi att Hallon och Vimla är det två bästa alternativen på marknaden idag. Det finns dock nackdelar hos båda operatörerna. Den kanske tydligaste nackdelen är den begränsade kundservicen. Vilket alternativ av Hallon och Vimla som är bäst för just dig beror istället på dina egna förutsättningar och preferenser. Vår förhoppning är dock att du via denna jämförelse fått en bättre förståelse kring de skillnader som finns mellan Hallon och Vimla.

Lycka till!

Lämna en kommentar